Ziua Logo
  Nr. 3330 de marti, 24 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Axa informativa a lui Iliescu
-- Radu Timofte, Ioan Talpes si Ovidiu Tender au constituit coloana vertebrala a unui imperiu de forta si teroare * Timofte a indeplinit ordinele lui Talpes * La interventia si aprobarea data direct de catre Talpes, printr-o firma a lui Tender, au fost facute zece legitimatii SIE pentru a fi folosite in interiorul tarii in actiuni de influenta * SRI Timis l-a protejat pe Ovidiu Tender si afacerile acestuia la ordinul liderilor politici
Pe parcursul a trei episoade am descris modul in care si-a constituit fostul presedinte al statului, Ion Iliescu, o echipa de indivizi pusi pe facut averi, al carei unic interes era promovarea, chiar si impotriva unor lideri din PSD, a unor interese private ale lui Iliescu, pe care deseori le-au combinat cu propriile aspiratii financiare. Astfel, de la Ion Iliescu la Talpes si de acolo la Paul Sarbu, planurile erau modificate, asamblate in regii care includeau zeci de indivizi dubiosi si care apoi erau aruncate in public. Rezultatul a fost devastator pentru Romania. Sute de milioane de dolari au parasit ilegal Romania, mii de hectare bogate in zacaminte au fost concesionate in mod fraudulos unor anume persoane, dar mai ales s-a ales praful de intregul sistem de aplicare a legii in Romania. Cei care au refuzat sa se supuna au avut parte de inscenari, au ajuns la puscarie, iar familiile au suferit cumplit pentru simplul motiv ca au ales sa fie de partea legii. Dar jocul lui Iliescu si al acolitilor lui a ajuns la final.
Serviciile secrete, in special anumite cadre din aceste servicii, care nu au ezitat sa-si faca datoria in ciuda intereselor politice ale sefilor lor, au documentat intreaga activitate a oamenilor presedintelui Iliescu, chiar daca acestia s-au numit Talpes, Tender, Timofte, Sarbu si multi altii. Ne oprim putin cu dezvaluirile despre Paul Sarbu si activitatile acestuia in slujba lui Talpes, pentru a va dezvalui legaturile dintre miliardarul timisorean Ovidiu Tender, fostul sef al Serviciului de Informatii Externe, Ioan Talpes si Radu Timofte, actualul sef al SRI!
Va prezentam in exclusivitate datele unui document care dezvaluie cum pot anumiti demnitari ai statului sa se foloseasca de functiile pe care le detin temporar pentru a comite infractiuni grave.
Talpes, tartorul serviciilor secrete
Iata ce au consemnat cadrele unui serviciu de informatii cu privire la legaturile dubioase dintre Ovidiu Tender, Ioan Talpes si Radu Timofte: "Prin interventia directa a lui Talpes Ioan firma de paza TEN GUARD apartinand grupului de firme TENDER asigura paza la mai multe (uzine) obiective strategice ex. Centrala Nucleara de la Cernavoda.
La interventia si aprobarea data direct de catre Talpes Ioan in anul 2003, printr-o firma a lui TENDER, au fost facute un numar de 10 legitimatii de SIE, pentru a fi folosite in interiorul tarii in actiuni de influenta. Cei pe numele carora s-au facut legitimatiile nu sunt angajati ai SIE ci doar oameni aserviti structurii informative a grupului Talpes - Tender - Timofte.
Radu Timofte a fost intr-o perioada anterioara subordonat al tatalui lui Tender Ovidiu, a fost prezentat de Tender lui Talpes ca fiind de incredere si la interventia acestuia pus in functia de director al SRI. Pentru a proteja afacerile lui Tender, Timofte l-a pus la conducerea SJI Timis (SRI) in ianuarie 2002 pe Calin Ioan. Acesta facea jocurile unui grup de oameni de afaceri ai PSD condus de un anume Milutinovici. La sfarsitul anului 2003 intre Milutinovici si Poenaru Dan - seful filialei PSD Timis a aparut o disputa in jurul unei afaceri. Desi Calin Ioan i-a luat partea lui Milutinovici, grupul condus de Poenaru a avut castig si, pornind de la acest incident, la inceputul lui 2004 Calin Ioan a fost demis din functie. In timpul in care Calin Ioan se afla la conducerea SRI Timis, la inceputul lui 2004 Oarga Ghita, ofiter SRI din cadrul Sectorului A, birou 1 - ce avea in competenta domeniul administrativ - a facut o propunere de mandat (interceptarea convorbirilor telefonice) pe Tender. Cand acest document a ajuns la Calin Ioan, acesta l-a luat si s-a prezentat cu el la Tender (care ii spunea ce este adevarat si ce nu) apoi, pentru a nu trezi suspiciuni (lucru care s-ar fi intamplat daca l-ar fi refuzat in mod direct) l-a trims la aprobare catre directorul SRI prin Structura Juridica de la Bucuresti. Propunerea a primit avizul negativ de la aceasta structura. In prezent, Oarga Ghita a fost racolat de Tender si colaboreaza cu serviciul de protectie din SRI (Directia E) ce este subordonat acestuia. Dupa ce Calin Ioan a fost destituit din functia de sef al SJI Timis (SRI), in locul acestuia Timofte l-a numit pe G. Ungur, prieten de familie al lui Adrian Nastase, a carui sarcina principala a fost de a nu mai lasa sa iasa in exteriorul sectiei nimic despre legatura dintre Timofte si Tender".
Agentul care a redactat materialul si-a avertizat sefii si despre pericolul la care se expunea culegand aceste informatii: in prezent e foarte riscant sa se scaota informatii din structurile informative de la SRI sau Politie (unde sef 2 si 1/4 este Vasile Staicu, finul lui Tender).
Tender isi formeaza propriul serviciu de informatii
Redactata in urma cu o luna de zile, nota informativa contine si planurile pe care Tender le are pentru viitorul apropiat. Astfel, in document se arata ca "un alt om care este aservit lui Tender este Dumitrescu Victor, actualul sef al CAS Timis, ce ocupa, desi este reprezentant al administratiei publice, o functie in consiliul de administratie la una dintre firmele grupului Tender (desi afirma in public ca si-a dat demisia din functia pe care o avea la firma lui Tender, din interiorul acestui grup de firme se afirma ca Dumitrescu este in continuare acolo). Structurile informative sunt cele care il intereseaza pe Tender, iar prin intermediul lui Dumitrescu Victor, acesta are acces atat la identitatea ofiterilor cat si la informatiile medicale despre acestia ce se regasesc in cadrul CAS, folosind aceasta baza de date si in scopul recrutarii si cointeresarii materiale a ofiterilor, cu acces la anumite informatii. Dumitrescu Victor (directorul CAS Timis) impreuna cu Draganescu Ovidiu (actualul prefect Timis) si Catu Dumitru (fost director pana in urma cu o luna la Directia pentru Sanatate Publica), posesorul celui mai mare lant de policlinici din judet, au fost implicati impreuna intr-o afacere prin care si-au insusit sume importante din banii publici. Astfel, Dumitrescu Victor impreuna cu Draganescu Ovidiu au supervizat un proiect guvernamental (banii sunt proveniti de la stat si sunt nerambursabili), prin care i-au platit lui Catu Dumitru cateva sute de mii de euro pentru ca acesta sa dezvolte, in fiecare comuna din judetul Timis, cate o policlinica dotata cu aparatura necesara efectuarii intregului set de analize de laborator si recoltare de sange. Cei trei si-au insusit mai mult de jumatate din banii alocati, nu au cumparat echipament si au facut doar centre de diagnostic in comune (un medic care consulta si care ii trimite in caz de necesitate pe sateni sa-si faca analizele tot in oras)".
Jocul lui Tender cu Politia
Dupa cum se poate observa, Tender incearca sa-si formeze propriul sistem de informatii, penetrand SRI cu bani. Ciudat este ca nimeni nu spune nimic, nimeni nu se sesizeaza, toti zac in fotolii asteptand ca altii sa scoata castanele din foc. E greu insa cu un personaj ca Tender. Imperiul sau nu a fost cladit intamplator. Dar si mai greu este sa-l mentina. De aceea are nevoie de legaturi peste tot. Iata ce se mentioneaza in legatura cu intentiile lui Tender: "Interesul principal al lui Tender este in prezent de a-l pune in cea mai mare functie in cadrul Politiei pe finul sau, Vasile Staicu (seful structurii informative a Ministerului de Interne 2 si 1/4 din Timis - detine aceasta functie de 10 ani), care si-a dovedit pana acum loialitatea si care ar urma sa faca disparute din Politie dosarele in care apare Tender, asa cum a facut pana acum disparute dosarele cu privire la acesta din cadrul structurii informative pe care o conduce. Un alt rol al acestuia dupa obtinerea respectivei functii, va fi de a impiedica transmiterea catre esaloanele superioare din cadrul MAI a unor informatii care sa-i lezeze interesele lui Tender, caci odata ajunse acolo sunt mai greu de controlat si totodata sa-i asigure informatiile necesare in dezvoltarea si controlul unor afaceri".
(va urma)
Petre NITEANU 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Crimele lui Iliescu   de Costescu
axa informativa   de sailor66
AXA INFORMATIVA A LUI ILIESCU   de Draga Nennii
A r h i v a
  Ricoseu la Talpes    13 comentarii
  Talpes a demisionat din PSD    2 comentarii
  Afaceri marca Talpes-Priboi-Hayssam    4 comentarii
  Incepe marea spalare    2 comentarii
  Cei trei sunt acasa    
  Sute de arestari la Bagdad dupa eliberarea romanilor    1 comentariu
  Munaf e retinut la Bagdad    3 comentarii
  Eliberat de romani si predat americanilor    1 comentariu
  PSD vrea un calendar al retragerii    
  PIN asteapta reforma serviciilor secrete    
  Tariceanu a multumit tuturor    
  PUR insista sa aducem trupele acasa    1 comentariu
  Emil Constantinescu l-a felicitat pe presedinte    1 comentariu
  Basescu, marele invingator al momentului    
  Franta impartaseste bucuria Romaniei    1 comentariu
  Iliescu a avut un nou puseu de tensiune    16 comentarii
  Basescu a lipsit de la aniversarea PNL    
  Ultima ora!    10 comentarii
  Ion Caramitru va fi directorul Nationalului    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Baronii SIF Muntenia vor sa revina (291 afisari)
 Farmecul discret al Poeziei. La Barlad (148 afisari)
 S-a furat capul lui Mata Hari (138 afisari)
 Misterele rapirii jurnalistilor (101 afisari)
 "Biserica, singura scoala de limba romana din Transcarpatia" (85 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01399 sec.