Ziua Logo
  Nr. 3330 de marti, 24 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Afaceri marca Talpes-Priboi-Hayssam
-- Legatura cu Hayssam
Dupa izbucnirea scandalului legat de afacerile sirianului Omar Hayssam, legaturile politice ale acestuia si principalii sai colaboratori din PSD s-au dat la fund pentru a nu ajunge la puscarie. Totul a inceput o data cu momentul in care fostul deputat PSD Ristea Priboi a intrat in atentia procurorilor care investigheaza dosarele referitoare la Omar Hayssam. Ristea Priboi, actual membru al PSD, a fost ofiter al Departamentului de Informatii Externe al Securitatii si apoi in cadrul Serviciului de Informatii Externe. In perioada 1994-1996, el a fost consilier al presedintelui Camerei Deputatilor Adrian Nastase. Talpes si Ristea Priboi se cunosc de mult timp, mai ales ca primul a ocupat si functia de sef al SIE.
Omar Hayssam a confirmat public ca il cunoaste foarte bine pe Ristea Priboi. Presa centrala a relatat pe de alta parte ca Priboi ar fi fost membru in consiliile de administratie ale unor firme controlate de Omar Hayssam. Una dintre ele este Iapit-Divertis Bucuresti, controlata de Mahmoud Khaled Omar si de Omar Hayssam, prin intermediul companiei Uno International Eximp SRL. Priboi a renuntat la postul din consiliul de administratie abia dupa ce presa a scris despre acest lucru, demonstrand conflictul de interese dintre functia respectiva si calitatea de deputat.
Langa Iliescu
Pe aceasta filiera a ajuns Hayssam in apropierea fostului presedinte Iliescu si a reusit sa faca parte din aproape toate delegatiile oficiale ale tarii noastre. Intrebati despre modul in care a reusit Hayssam sa fie adus in delegatiile oficiale, oamenii lui Iliescu au mintit declarand ca anumite cercuri de afaceri l-au impus. Adevarul a iesti la iveala cateva luni mai tarziu, cand legatura dintre Talpes - Priboi - Hayssam a iesit la iveala din investigatiile anchetatorilor. Atat Talpes cat si Priboi, ambii din calitatea de functionari in cadrul SIE, l-au avut in colimator mult timp pe Hayssam, dar se pare ca au sfarsit prin a-l "insinua" in cercurile puterii PSD-iste.
Schimbarea la fata
In ciuda probelor, Talpes a negat multa vreme ca Hayssam ar fi un personaj periculos, mult prea nociv pentru a fi numit in preajma presedintelui Romaniei. Insa incoltit de presa cu intrebari, fostul sef al SIE a recunoscut ca, dupa ce a "analizat" comportamentul si atitudinea lui Hayssam in cazul ziaristilor, s-ar putea ca acesta sa fie un "escroc".
Din pacate insa, se dovedeste acum ca Hayssam este membrul unei retele mult mai periculoase, care a atentat chiar la siguranta nationala si nu este nici pe departe un mic escroc care s-a fotografiat alaturi de Iliescu.
La sfarsitul lunii aprilie, la emisiunea lui Dan Turturica, de la "Realitatea TV", un administrator de firma, Mihail Istrate, a intervenit in direct, in studiou fiind invitat Ioan Talpes. Mihail Istrate, un apropiat al fratilor Mohamad si Hayssam Omar, a spus ca i-a auzit pe sirieni, in repetate randuri, vorbind la telefon cu Nicolae Vacaroiu, Ioan Talpes si Ristea Priboi. Istrate a delarat ca, dupa o furtuna din Teleorman, Vacaroiu, personal, i-a cerut lui Hayssam sa trimita, ca ajutoare, masini cu apa minerala.
Hayssam a fost sunat de la Cotroceni, de multe ori
Istrate este convins ca sirienii nu simulau convorbirile pentru ca Mohamad Omar era "prost de sincer" si povestea in detaliu discutiile purtate cu oficialitatile. Mai mult, Istrate spunea ca o data Hayssam a fost sunat de la Cotroceni. In replica, Talpes a sustinut ca toate sunt simple inventii ale sirienilor si ca l-a vazut pe Hayssam o singura data, cand l-a primit in audienta la Palatul Cotroceni. (D.E.I.)
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
PREBOU?   de Radu Dragan
Mafioti de frunte!   de Costescu
afaceri   de sailor66
NASTASE... lipseste din ecuatie.. Ori vreti sa-mi spuneti ca Priboi se sacrifica de dragul lui.. Ha, ha, ha,....   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Ricoseu la Talpes    13 comentarii
  Talpes a demisionat din PSD    2 comentarii
  Incepe marea spalare    2 comentarii
  Axa informativa a lui Iliescu    3 comentarii
  Cei trei sunt acasa    
  Sute de arestari la Bagdad dupa eliberarea romanilor    1 comentariu
  Munaf e retinut la Bagdad    3 comentarii
  Eliberat de romani si predat americanilor    1 comentariu
  PSD vrea un calendar al retragerii    
  PIN asteapta reforma serviciilor secrete    
  Tariceanu a multumit tuturor    
  PUR insista sa aducem trupele acasa    1 comentariu
  Emil Constantinescu l-a felicitat pe presedinte    1 comentariu
  Basescu, marele invingator al momentului    
  Franta impartaseste bucuria Romaniei    1 comentariu
  Iliescu a avut un nou puseu de tensiune    16 comentarii
  Basescu a lipsit de la aniversarea PNL    
  Ultima ora!    10 comentarii
  Ion Caramitru va fi directorul Nationalului    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Baronii SIF Muntenia vor sa revina (291 afisari)
 Farmecul discret al Poeziei. La Barlad (148 afisari)
 S-a furat capul lui Mata Hari (138 afisari)
 Misterele rapirii jurnalistilor (101 afisari)
 "Biserica, singura scoala de limba romana din Transcarpatia" (85 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03079 sec.