Ziua Logo
  Nr. 3330 de marti, 24 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Talpes a demisionat din PSD
-- Neregulile de la Congres
Senatorul Ioan Talpes si-a dat ieri demisia din PSD si din functia de presedinte al Comisiei de aparare, dupa ce la sfarsitul acestei saptamani a plecat si din fruntea organizatiei Caras Severin a partidului. Talpes si-a motivat gestul demisiei prin comportamentul "pe care nu-l poate defini" al actualei conduceri a PSD vizavi de Ion Iliescu, corelat cu neregulile care s-au inregistrat la Congresul partidului. "Aceasta decizie mi-a fost impusa de comportamentul colegilor de partid vizavi de situatia in care se afla presedintele Ion Iliescu. Nu are sens sa nominalizez si nu cred ca este corect ca la ora actuala sa discutam doar problema Iliescu. Plecarea din partid a fost determinata de continuarea unui comportament vizavi de Ion Iliescu pe care eu nu-l pot defini, care iese de sub orice formula de intelegere pentru mine", si-a explicat Talpes demisia din PSD.
El a sustinut ca la Congresul PSD au avut loc tot felul "de negocieri, jocuri, interese" care au dus la schimbarea mandatului dat delegatilor de catre organizatiile pe care le reprezentau. "Consider ca nu-si puteau schimba optiunea, nu-si puteau schimba mandatul pentru ca mandatul il puteau schimba doar cu acordul organizatiilor care i-au desemnat sa fie delegati la Congres. Apreciez ca aceasta desfasurare a Congresului a fost incorecta", a comentat Talpes. Senatorul ex-PSD a sustinut ca nu pune in discutie cine a fost ales la Congres ce s-a intamplat sau care a fost rezultatul. "Consider ca este o separatie intre mine si altii care si-au schimbat decizia de a vota. Cred ca nu se poate construi cu adevarat acel nou partid daca din faza primului Congres in care se declara un astfel de lucru se practica o astfel de politica", a mai spus Talpes.
Deocamdata ramane independent
El a precizat ca nu va pleca in alt partid, refuzand insa sa spuna clar daca il va urma insa pe Ion Iliescu in alt loc, in cazul in care acesta va parasi PSD. "Deocamdata sunt independent", a mentionat senatorul ex-PSD. El a precizat ca nu l-a informat pe Iliescu despre intentia sa de a pleca din PSD. "Nu i-am spus de iesirea din partid. Cred ca va afla astazi", a comentat Talpes. Intrebat daca exista si alti colegi care il vor urma, senatorul ex-PSD a sustinut: "Probabil, am auzit exprimadu-se in acest sens dar nu stiu ce decizie au luat". El a vorbit si despre posibilitatea ca starea de sanatate a fostului presedinte sa fi fost agravata de comportamentul unor colegi din PSD. "Categoric comportamentul unora i-au creat situatii mai mult decat inconfortabile", a punctat Talpes, vorbind in acest sens si despre "suferinta" liderului PSD, un om care este, de altfel, "deosebit de sentimental".
Roxana ANDRONIC 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Urmeaza tovul.....   de Radu Dragan
Sacii au fost urcati in caruta.....   de akimote
A r h i v a
  Ricoseu la Talpes    13 comentarii
  Afaceri marca Talpes-Priboi-Hayssam    4 comentarii
  Incepe marea spalare    2 comentarii
  Axa informativa a lui Iliescu    3 comentarii
  Cei trei sunt acasa    
  Sute de arestari la Bagdad dupa eliberarea romanilor    1 comentariu
  Munaf e retinut la Bagdad    3 comentarii
  Eliberat de romani si predat americanilor    1 comentariu
  PSD vrea un calendar al retragerii    
  PIN asteapta reforma serviciilor secrete    
  Tariceanu a multumit tuturor    
  PUR insista sa aducem trupele acasa    1 comentariu
  Emil Constantinescu l-a felicitat pe presedinte    1 comentariu
  Basescu, marele invingator al momentului    
  Franta impartaseste bucuria Romaniei    1 comentariu
  Iliescu a avut un nou puseu de tensiune    16 comentarii
  Basescu a lipsit de la aniversarea PNL    
  Ultima ora!    10 comentarii
  Ion Caramitru va fi directorul Nationalului    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Baronii SIF Muntenia vor sa revina (291 afisari)
 Farmecul discret al Poeziei. La Barlad (148 afisari)
 S-a furat capul lui Mata Hari (138 afisari)
 Misterele rapirii jurnalistilor (101 afisari)
 "Biserica, singura scoala de limba romana din Transcarpatia" (85 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01748 sec.