Ziua Logo
  Nr. 3327 de vineri, 20 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
CSM descopera hibele din dosarul Tiriac jr.
-- Muscalu si Gherghisan cercetati
Inspectorii generali ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au constatat "deficiente grave", dupa verificarea modului in care a fost derulata ancheta in cazul Tiriac Jr., ei confirmand lipsa unor probe din acest dosar. "Evident ca, prin modul in care au efectuat urmarirea penala, procurorul Gherghisan Corina si procurorul sef sectie Muscalu Gheorghe au incalcat dispozitiile Codului Deontologic al magistratilor", se arata in raportul de constatare intocmit de Inspectia Generala a CSM si discutat, miercuri seara, in Camera Procurorilor.
Totodata, raportul precizeaza ca au fost incalcate dispozitiile Ordinului 80 al procurorului general al Romaniei, act care impune procurorului obligatia de a evidentia intr-un opis toate actele procesuale. "In cauza, opisul este incomplet, nefiind evidentiate toate actele efectuate in cursul urmaririi penale (declaratii de martori, procese-verbale de prezentare a materialului de urmarire penala, ordonanta de infirmare a rechizitoriului (...), incheierile prin care s-a dispus prelungirea masurii obligarii de a nu parasi tara, plangerile impotriva actelor de urmarire penala si actele de solutionare a acestora)", se mai sustine in raportul Inspectiei Generale a CSM.
Raportul de constatare a fost discutat miercuri seara atunci cand a fost audiat si Gheorghe Muscalu. Inspectorii generali ai CSM au propus Camerei Procurorilor trimiterea la procurorul general al Romaniei a materialului de control, pentru ca - in conformitate cu articolul 69 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciara - acesta sa dispuna masurile legale care se impun. De asemenea, Camera Procurorilor a decis ca procurorii Gheorghe Muscalu - seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si Corina Gherghisan sa fie cercetati de Serviciul Anchete Speciale (SAS). Concret, se va verifica daca in cazul Tiriac Jr s-a procedat legal. In ceea ce ii priveste pe Flavius Crasnic si pe Nicolae Neagoe, consilieri ai ministrului Justitiei, nici concluziile raportului Inspectiei Generale, nici Camera Procurorilor nu fac referire la o eventuala incalcare a legii de catre acestia. (Mediafax)
A r h i v a
  Spaga pe fata    
  Iskandarani in instanta pentru arestare    
  Seculici a cerut PNA sa se autosesizeze in cazul RECONS - Arad    
  GRIVCO da replica    
  Miting de solidaritate cu ziaristii rapiti in Irak    
  Miron Cozma: Regimul lui Ion Iliescu mi-a propus functia de ministru de Interne    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Sacalul lui Talpes a razbit prin santaj (470 afisari)
 Podurile nimanui (427 afisari)
 Basarabenii i-au scris lui Basescu (172 afisari)
 Spaga pe fata (150 afisari)
 Cutremure prognozate online (67 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00791 sec.