Ziua Logo
  Nr. 3327 de vineri, 20 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Miting de solidaritate cu ziaristii rapiti in Irak
-- Apel catre autoritati
Peste 100 de persoane au participat ieri la un nou miting de solidaritate cu ziaristii romani Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian, rapiti in Irak, impreuna cu ghidul lor, Mohammad Munaf. Manifestatia, care a fost organizata de sindicatul Initiativa R, s-a desfasurat in tacere fara sa fie strigate lozinci si fara a se utiliza statii de amplificare. Romulus Cristea, presedintele sindicatului, a declarat ca, de aceasta data, mitingul a fost sprijinit de mai multe organizatii, printre care Asociatia 21 Decembrie, Asociatia Consumatorilor de Media si Civic Media. "Vom incerca astfel sa convingem opinia publica si autoritatile ca avem de a face cu o situatie dramatica", a precizat Cristea. In ceea ce priveste reactia autoritatilor, acesta a spus ca informatiile care vin de la Cotroceni sunt singurele care ar trebui luate in seama.
La actiunea de ieri au participat si rudele lui Marie-Jeanne, Sorin, Ovidiu si Mohammed Munaf. Tatal lui Marie-Jeanne, senatorul PSD Vasile Ion, a cerut autoritatilor sa-i aduca acasa cat mai repede pe ostatici. "52 de zile de asteptare sunt demolatoare pentru ei, iar pentru noi reprezinta o drama la care asteptam un final bun", a declarat Vasile Ion. Acesta a adaugat ca nu a mai primit nici un semn din partea autoritatilor, dar ca spera sa obtina mai multe informatii in cel mai scurt timp. In acelasi timp, mama lui Sorin Miscoci a dorit sa transmita un mesaj autoritatilor, aratandu-se ingrijorata fata de situatia din Bagdad. "Le cerem sa faca tot posibilul sa ii aduca pe ziaristii romani in tara, pana nu va fi prea tarziu, mai ales ca de la Bagdad se aud numai lucruri rele", a spus mama cameramanului de la Prima Tv. La randul ei, sotia lui Mohammed Munaf a declarat ca are toata increderea in autoritati si ca spera ca tacerea acestora are un scop. La mitingul de solidaritate de ieri a participat si unul dintre corespondentii televiziunii Al-Jazeera. Acesta a precizat ca va transmite imagini cu familiile jurnalistilor romani rapiti in Irak, dar ca nu poate sti sigur daca acestea vor ajunge si la cei care ii tin ostatici.
De asemenea, cu ocazia mitingului de ieri, reprezentantii ziarului ZIUA le-au inmanat personal familiilor celor rapiti volumul "Ostaticii", aparut la editura ZIUA.
Mai multa atentie
Tatal lui Marie-Jeanne, senatorul Vasile Ion, a lansat un apel si de la tribuna Senatului, cerand, institutiilor statului sa se aplece cu mai multa atentie asupra situatiei in care se gasesc cei trei ziaristi "atat cat mai este timp". El a dorit astfel sa readuca in atentie problema celor trei. "Au trecut 50 de zile de cand trei cetateni romani, jurnalisti, s-au dus in Irak, nu pentru interese pecuniare, nu pentru alte interese asa cum s-a speculat din motive greu de inteles timp de trei saptamani", a spus senatorul, care a subliniat ca, dupa ultimul mesaj dat de cei care ii detin, in anumite medii politice a existat o anumita dezbatere, dar interesul s-a diminuat. "Legislativul trebuie sa manifeste ca sa slujeasca poporul roman. Nu trebuie sa faceti un favor. Este o atitudine pe care Senatul trebuie sa o aiba in fata unei situatii disperate, nenorocite, care va marca acest Parlament daca deznodamantul va fi fatal", a mai spus Ion Vasile.
Familiile la Cotroceni
Membrii familiilor celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak au avut, ieri, o intalnire de aproximativ un sfert de ora cu consilierul prezidential Claudiu Saftoiu, membru in celula de criza constituita la Cotroceni. Intalnirea a avut loc la initiativa familiilor jurnalistilor romani, in contextul reluarii, in Bucuresti, a manifestatiilor de solidaritate cu cei trei ziaristi ostatici in Irak. La finalul intalnirii, rudele ziaristilor au spus ca nu au aflat nimic nou fata de ceea ce stiau de la precedentele discutii avute la Cotroceni, inainte de Pasti. (R.A. & G.T.)
A r h i v a
  Spaga pe fata    
  Iskandarani in instanta pentru arestare    
  Seculici a cerut PNA sa se autosesizeze in cazul RECONS - Arad    
  GRIVCO da replica    
  Miron Cozma: Regimul lui Ion Iliescu mi-a propus functia de ministru de Interne    6 comentarii
  CSM descopera hibele din dosarul Tiriac jr.    
 Top afisari / comentarii 
 Sacalul lui Talpes a razbit prin santaj (470 afisari)
 Podurile nimanui (427 afisari)
 Basarabenii i-au scris lui Basescu (172 afisari)
 Spaga pe fata (150 afisari)
 Cutremure prognozate online (67 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00880 sec.