Ziua Logo
  Nr. 3327 de vineri, 20 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
GRIVCO da replica
-- Nota redactiei
In ziarul ZIUA din 18 mai 2005 ati publicat articolul "PUR e campionul finantarilor ilegale". In virtutea dreptului la replica va solicitam sa publicati urmatorul text privind punctul nostru de vedere:
Informatiile referitoare la SC GRIVCO SA sunt nereale. SC GRIVCO SA nu a fost si nu este datoare la bugetul de stat, dar a fost si este, frecvent, un creditor al bugetului de stat. Toate donatiile SC GRIVCO SA, inclusiv cele efectuate in anul 2004 la care se refera articolul au fost efectuate cu stricta respectare a prevederilor legale in vigoare. Atat la datele efectuarii donatiilor, cat si inainte ori dupa aceste date, SC GRIVCO SA nu a avut si nu are datorii nici la bugetul de stat, nici la alte bugete. Textul articolului care a fost publicat, fara a se afla si pozitia societatii noastre, ne provoaca daune materiale si morale pe nedrept.
SC GRIVCO SA a donat PUR, in perioada ianuarie-iulie 2004, suma de 1,9 miliarde de lei. In conformitate cu Legea nr. 43/2003 privind finantarea activitatilor partidelor politice si a campaniilor electorale, Sectiunea a 2-a, Art. 5, Al. 4: "Donatiile primite de la o persoana juridica intr-un an pot fi de pana la 500 de salarii de baza minime brute pe tara la valoarea existenta la data de 1 ianuarie a anului respectiv". 500 de salarii, adica aproximativ 1,4 miliarde de lei. Ceea ce inseamna ca GRIVCO a facut PUR cadou cu 500 de milioane mai multe decat prevede litera legii.
Presedinte-Director general Mihai Lazar 
A r h i v a
  Spaga pe fata    
  Iskandarani in instanta pentru arestare    
  Seculici a cerut PNA sa se autosesizeze in cazul RECONS - Arad    
  Miting de solidaritate cu ziaristii rapiti in Irak    
  Miron Cozma: Regimul lui Ion Iliescu mi-a propus functia de ministru de Interne    6 comentarii
  CSM descopera hibele din dosarul Tiriac jr.    
 Top afisari / comentarii 
 Sacalul lui Talpes a razbit prin santaj (470 afisari)
 Podurile nimanui (427 afisari)
 Basarabenii i-au scris lui Basescu (172 afisari)
 Spaga pe fata (150 afisari)
 Cutremure prognozate online (67 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00709 sec.