Ziua Logo
  Nr. 3319 de miercuri, 11 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Luminita & Sistem pleaca la Kiev
Luminita Anghel si Sistem, insotiti de o echipa TVR, pleaca astazi la Kiev, in Ucraina, pentru a reprezenta Romania la Eurovision, au anuntat organizatorii, citati de Mediafax. Drumul spre Kiev pare foarte dificil pentru delegatia romana, care intampina o serie de greutati, in special de ordin tehnic, provocate de show-ul celor de la Sistem.
Zoli, liderul trupei de percutionisti, a declarat ca a fost anuntat de organizatori, cu putin timp in urma, ca nu au voie cu efecte pirotehnice pe scena. Iar show-ul lor se baza foarte mult si pe aceste efecte spectaculoase. Astfel, trupa s-a vazut nevoita sa renunte la o parte din efectele speciale. Cu toate acestea, Zoli promite "un show incendiar".
In ceea ce priveste transportul butoaielor, care cantaresc peste 600 de kilograme, Dan Manoliu, seful delegatiei romane, a precizat ca au gasit cu greu un transportator. A reusit in cele din urma, cu ajutorul ambasadei Ucrainei la Bucuresti, sa ia legatura cu o firma de transport. "Daca nu ajung butoaiele, gasim noi altele pe acolo", a adaugat Manoliu.
Pentru transportul rapid al butoaielor pe scena, in pauza dintre melodii, Dan Manoliu a spus ca organizatorii i-au raspuns "cu bunavointa si cu un cost de 3000 de euro". La randul sau, Luminita a adus in discutie si alte dificultati ale delegatiei. Ea a tinut sa sublinieze faptul ca nu au primit nici un ajutor de la institutiile oficiale, precum Guvernul Romaniei sau Ministerul Culturii si Cultelor, asa cum se bucura alte tari participante.
In ceea ce priveste relatia cu rivala ei de la preselectie, Loredana, Luminita a spus ca au vorbit la telefon, in direct la o emisiune transmisa in direct pe un post de radio. "S-au schimbat amabilitati ca intre doua doamne adevarate", a spus Luminita.
Intrebati daca se simt amenintati de vreo tara anume sau de Zdob si Zdub (reprezentantii R. Moldova), Luminita a raspuns prompt: "Zdob si Zdub au o piesa slaba!".
Manoliu a dezvaluit intentia unei echipe franceze TV de a face un film documentar despre reprezentantii Romaniei, asa cum au facut cu un an in urma despre Ruslana, reprezentanta Ucrainei, care a castigat ulterior concursul. Despre sistemul de votare din acest an, Manoliu crede ca este unul cat se poate de corect si "foarte bine pus la punct".
Organizatorii de la Kiev au prevazut deja, din 12 mai, inceperea repetitiilor pentru semifinala, Romania fiind programata in 13 mai cu prima repetitie, de la ora 9.30 pana la 10.10, urmata imediat de o prima conferinta de presa. Cea de-a doua repetitie va avea loc pe 15 mai. Romania va concura in semifinala de pe 19 mai cu alte 24 de tari. Daca se va clasa in primele zece locuri va intra in finala de pe 21 mai. Editia concursului din acest an de la Kiev este aniversara, fiind cea de-a 50-a, marcata de un numar record de tari participante: 39. (D.M.)
A r h i v a
  Radio Vatican, acuzat pentru poluare    
  Pantof de 2000 de ani    1 comentariu
  Renee Zellweger s-a maritat cu Kenny Chesney    1 comentariu
  Politia italiana loveste din nou in Cosa Nostra    
  Nutritionistul lui Halliday lanseaza trei carti in Romania    
  Cetateanul Kane la TVR Cultural    
  Meteo    
 Top afisari / comentarii 
 Escrocherie marca Posta Romana (482 afisari)
 Opiumul si substantele inrudite (465 afisari)
 Stiri pe scurt (212 afisari)
 Baronul publicitatii stradale (131 afisari)
 Procurori santajabili pe urmele lui Moldovan (124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01506 sec.