Ziua Logo
  Nr. 3314 de joi, 5 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Banda pensionarilor la tribunal
Un grup de trei pensionari cunoscut in Germania ca "banda bunicilor" au ajuns la tribunal, fiind acuzat ca a furat mai mult de un milion de euro, in urma mai multor banci pe care le-au jefuit.
Doi dintre cei trei, care au intre 64 si 73 de ani, au recunoscut ca au fost complici la 14 atacuri, care au avut loc intre anii 1988 si 2004.
Cei trei sunt cei mai batrani hoti din istoria Germaniei si sunt pasibili de 15 ani de inchisoare daca vor fi gasiti vinovati. Nimeni nu a fost ranit niciodata in timpul jafurilor, desi s-au tras cateva focuri de arma.
Unul dintre cei acuzati, Wilfried Ackermann, a declarat ca s-a facut hot pentru ca ii era teama ca va muri in saracie intr-un azil, desi a adaugat apoi ca aceste motive nu reprezinta o scuza. Cu o parte din banii furati, acesta si-a cumparat o ferma.
Acelasi acuzat a povestit ca a mai petrecut pana acum, in total, 40 de ani in inchisoare pentru diverse alte infractiuni, adaugand ca "nu va puteti imagina cat de usor este sa jefuiesti o banca, daca deja ai mai facut-o de doua ori pana acum".
Partenerul sau, Rudolf Richter, nu era sarac atunci cand s-a apucat de talharii si avea deja un magazin de piese auto. "Am fost un idiot. Nu aveam nevoie sa ma bag in toate astea" a declarat el judecatorilor, adaugand ca s-a implicat totusi ca razbunare pentru faptul ca fusese in inchisoare pe nedrept in 1969 (acuzat tot de jefuirea unor banci).
Cel de-al treilea complice, Lothar Ackermann, nu a oferit prea multe amanunte despre motivelor sale.
Cei trei "bunici" fusesera arestati anul trecut intr-o parcare, in timp ce pregateau un alt jaf. Verdictul in acest caz va fi dat in luna iunie. (D.M.)
A r h i v a
  Napoleon a murit de cancer la stomac    2 comentarii
  Sinatra, curierul Mafiei    
  S-a descoperit cea mai frumoasa mumie din Egipt    3 comentarii
  Alain Delon lupta pentru reabilitare    
  Vama Veche isi cheama fanii pe plaja    
  Meteo    
 Top afisari / comentarii 
 Politia scolii (639 afisari)
 Centre de Informare si Consiliere pentru Cetateni (499 afisari)
 Banditul din Banie (305 afisari)
 Napoleon a murit de cancer la stomac (241 afisari)
 S-a descoperit cea mai frumoasa mumie din Egipt (228 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00776 sec.