Ziua Logo
  Nr. 3311 de sambata, 30 aprilie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Pupaza_din_tei
Copiii, un subiect prea banal!
Deschid un ziar oarecare. Pe prima pagina, logic, este un articol despre jurnalistii din Irak. Tot pe prima pagina avem o trimitere cu privire la inundatiile devastatoare din Banat. Bunnn. Dau pagina si gasesc fel de fel de articole depre jocurile politice, despre noile scumpiri de la inceputul lunii. Ajung si la pagina de sport. Un articol de scandal in care, in centrul atentiei, este venerabilul domn Becali. Intr-un colt din subsolul paginii, un articol de maxim 50 de cuvinte ne anunta ca halterofilii romani au castigat 11 medalii de aur. Trec de pagina de sport si mai citesc si alte stiri de importanta capitala, care ocupa una, doua pagini, cum ar fi: cutarica l-a inselat pe cutarica cu cutarica, Icsulescu si-a luat masina de jumatate de milion de dolari etc. Pe ultima pagina vedem stralucind in toata splendoarea lor noile bancnote ale BNR-ului.
Dau ziarul la o parte si iau altul. Cam aceleasi subiecte, cu mici schimbari, in functie de inspiratiile sau simpatiile jurnalistilor. Dupa ce rasfoiesc teancul de ziare din fata mea realizez ca aproape toate publicatiile au subiectele de mai sus. Raman cu un gust amar. Subiectele legate de copii lipsesc cu desavarsire.
Nu ca n-ar exista. Sunt foarte multi copii defavorizati, multe legi ambigue pe acest subiect, multi profesori care isi bat joc de elevi (vezi articolul lui Sorin Dumitrescu). Ca sa nu mai zic ca cei de clasa a IX-a, care mai au putin pana la finalul anului, nu stiu daca dau sau nu treapta in clasa a X-a.
Majoritatea celor care au candidat la functii inalte in conducere s-au pozat cu copii si au promis marea cu sarea, ca de, da bine la imagine. Insa dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta si-au adus aminte ca au treburi mai importante de facut. Mai rau e ca nici presa nu se sesizeaza. Prefera sa scrie articole despre certurile conjugale ale unor vedete, tocmai bune pentru fanii gen "Numai iubirea".
Andrei Jujan 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Numai pentru politicieni si oameni grabiti subiectul este banal....   de Roxana
Domnule Andrei Jujan   de lolobrix
Bai jurnalistule.. Ziua ti-a dat un spatiu SA SCRII - si nu sa te plangi ca nu scrie NIMENI   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Experiment    1 comentariu
  La Festivalul "Pupaza din tei"    
  "O invatatoare este plictisita de lucrul cu elevii...!"    1 comentariu
  Topul profesorilor din Scoala nr. 88    
 Top afisari / comentarii 
 Robert Schuman, "parintele Europei" (1907 afisari)
 Conflict de proportii intre China si Japonia (911 afisari)
 Proprietarii - de un leu speranta (558 afisari)
 Istoria datei pascale de la Niceea pana azi (264 afisari)
 Lumea secretelor (230 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00748 sec.