Ziua Logo
  Nr. 3268 de vineri, 11 martie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
In strada Jean Louis Calderon,
A fost inaugurat un modern magazin Romfilatelia
-- Timbrul ca ambasador al Romaniei
Romfilatelia, societate specializata in editarea si comercializarea marcilor postale romanesti, a inaugurat joi, 10 martie 2005, orele 10:30, magazinul filatelic situat in strada Jean Louis Calderon, nr 1- 5, din capitala.
Evenimentul de joi s-a desfasurat in prezenta ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy, a multiplei campioane olimpice, Elisabeta Lipa, una dintre cele trei personalitati carora Romfilatelia le-a dedicat la sfarsitul anului trecut o emisiune filatelica speciala intitulata "Sportivi de aur ai Romaniei", in prezenta unor reprezentanti ai Companiei Nationale Posta Romana, precum si a unor personalitati din lumea artelor.
Magazinul cu o suprafata totala de 43 mp beneficiaza de un design nou si de o dotare tehnica moderna. Acesta este primul din seria de magazine filatelice din intreaga tara, care urmeaza sa se deschida in cursul acestui an, in urma unui proces de modernizare.
Inaugurarea acestui magazin filatelic continua procesul de promovare pe care societatea Romfilatelia l-a derulat pana in prezent, contribuind la dezvoltarea retelelor de distributie a produselor cu specific filatelic si la cresterea eficientei privind satisfacerea cerintelor pietei de profil. Locatia constituie, atat pentru filatelisti, cat si pentru publicul larg, o ocazie de a achizitiona usor produsele ce poarta marca Romfilatelia. In cadrul magazinului de pe strada Calderon exista un calculator in care clientii care nu gasesc un anumit produs aici pot consulta lista altor locatii unde se pot indrepta.
Pentru pasionatii de filatelie mai trebuie sa mentionam ca Romfilatelia are un stand la Targul de Carte care se defasoara in aceste zile la Muzeul de Istorie Bucuresti.
Romfilatelia a fost infiintata prin hotarare de guvern pe 1 martie 2004. Ea detine exclusivitatea in editarea si tiparirea marcilor si efectelor postale romanesti (plicuri si carti postale). Pe langa marcile postale uzuale, Romfilatelia mai produce marci postale comemorative si tematice (pe teme din cele mai diverse domenii: social, cultural , istoric, sportiv, bilologie, etc.) Colitele sunt foarte apreciate de colectionari pentru designul specific si realizarea artistica a manstei care incadreaza o marca postala dantelata sau nedantelata. Alte produse ale Romfilatelia sunt: cartile postale tematice, plicurile filatelice cu premii pentru copii si nu in ultimul rand produse cerute de societati comerciale pentru a marca diverse actiuni ale acestora. Pe langa societatile de stat si cele private, cei mai importanti clienti ai Romfilatelia sun cei peste 250.000 de membri ai Federatiei Filatelice din Romania, intre cele doua institutii existand o buna si fructuoasa colaborare.
"O emisiune de timbre parcurge un intreg drum de la proiect la realizare. Propunerile trec pe la Comisia Filatelica Nationala si trebuie aprobate de ministerul de resort" ne spune presedintele director general al Romfilatelia, Cristina Popescu.
Sediul Romfilatelia a fost preluat de la Posta Romana, fiind modernizat si adaptat la tot ceea ce trebuie sa fie nou in acest domeniu de activitate. Sediul a primit vizita si aprecierea celor care au participat anul trecut la congresul Uniunii Internationale Postale care s-a desfasurat la Bucuresti. Romfilatelia a considerat inca de la inceputul activitatii sale, ca promovarea valorilor culturale, sportive si artistice ale tarii va fi o prioritate in a demonstra, in cadrul programelor sale, ca timbrul este un ambasador de pretuit al Romaniei. "Nu intamplator una din emisiunile filatelice de anul trecut l-a avut in centrul atentiei pe marele tenismen Ilie Nastase. Pentru a-l celebra pe cel care a adus faima tarii noastre a fost lansata emisiunea filatelica "Ilie Nastase � un As intre asi", o colita filatelica dantelata si inseriata fiind introdusa si intr-o carte ce prezenta viata marelui artist al tenisului" ne spune presedintele director general al Romfilatelia, Cristina Popescu. Ca sa ramanem in domeniul sportului mai trebuie mentionat ca tot anul trecut a fost lansata emisiunea filatelica "Sportivi de aur" ai Romaniei � un omagiu adus unora dintre cei mai titrati sportivi romani din toate timpurile: Iolanda Balas-Soter, Ivan Patzaichin si Elisabeta Lipa.
Timbrul contribuie si la imaginea unei tari: el poate marca momente din istoria tarii sau din istoria relatiilor Romaniei cu alte state. Astfel, anul trecut Romfilatelia a marcat cei 55 de ani de relatii diplomatice romano-chineze prin lansarea unei emisiunii filatelice comune. Tot anul trecut, Romfilatelia a marcat cum se cuvine si implinirea a 500 de ani de la moartea lui Stefan cel Mare. Anul acesta va fi lansat un timbru dedicat anivesarii a 50 de ani de cand Romania a fost primita in ONU.
Tot pentru o mare anivesare se pregateste Romfilatelia de pe acum. Ea va organiza impreuna cu Posta Romana, sub patronajul Presedentiei Romaniei, in 2008, o expozitie mondiala filatelica (prima de acest fel pe care o organizeaza tara noastra). In 2008 se vor aniversa 150 de ani de la emiterea celebrelor timbre "cap de bour" renumite si apreciate in consecinta in intreaga lume. (A.N.)
A r h i v a
  CEC si BCR in balanta privatizarii    
  Producatorii cer prime pentru export    1 comentariu
  Vodafone tinteste Connex    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 FBI a decapitat clanul Gambino (147 afisari)
 Lista lui Mihaescu (88 afisari)
 Mumia lui Tutankamon distrusa de lacomie (73 afisari)
 Sandra Bullock: "Alifia pentru hemoroizi indeparteaza ridurile" (39 afisari)
 Echipament pentru juniori de la AMF (31 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00968 sec.