Ziua Logo
  Nr. 2973 de vineri, 26 martie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Conducerea UMF considera ca alegerile au fost corecte
-- Consiliul profesoral acuza campania mediatica "de cea mai joasa speta" declansata de profesorii care au contestat alegerile
Astazi, Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" se intruneste pentru a-si alege noua conducere. Intre timp, disputele pe marginea corectitudinii alegerilor consiliului profesoral pentru Facultatea de Medicina nu au incetat. Ieri, noua conducere de la Medicina a respins toate acuzatiile vizand nereguli in organizarea si desfasurarea alegerilor pentru consiliul profesoral reprosand promotorilor acestui demers prejudicierea imaginii institutiei medicale. Prodecanul Facultatii de Medicina, Sorin Simion, a declarat, intr-o conferinta de presa "ca metodologia de alegeri a fost prezentata si votata sub semnatura, in unanimitate, de catre toti membrii senatului UMF, inclusiv de catre aceia care faceau parte din senatul amintit si care, actualmente, se considera contestatarii alegerilor", respectiv profesorii doctor Dan Tulbure, Mihai Coculescu, Ionel Sinescu, Sorin Oprescu, Florian Popa, Bogdan Marinel. Simion a precizat ca, desi comisia electorala a raspuns punctual la toate aspectele neclare semnalate de contestatari, din pacate, acestia nu s-au declarat multumiti si au declansat o campanie mediatica "de cea mai joasa speta", inclusiv cu atacuri la persoana, in incercarea de a timora atat comisia electorala, cat si pe membrii alesi ai consiliului universitar.
La randul sau, profesorul Eugen Bratucu, director al Spitalului Caritas si membru al actualului consiliu, a declarat ca un grup foarte mic de studenti s-a lasat antrenat in acest scandal, iar liderul lor a fost "tulburat de promisiuni desarte", pe care le-a crezut.
Andronescu arunca vina pe Oprescu
Cel mai aprig discurs a fost al profesorului Dan Andronescu, membru in Consiliul universitar si medic la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), care a lansat acuzatii grave la adresa lui Sorin Oprescu (seful sau - n.r.). In opinia sa, directorul SUUB este "capul rautatilor acestei diversiuni". Andronescu considera ca toata problema la Facultatea de Medicina pleaca de la dorinta senatorului Oprescu de a fi rector. Sorin Oprescu este, in opinia profesorului, un "individ cu un tupeu putin obisnuit, (...) cu un limbaj suburban, un individ care nu este nici un profesionist si nici un organizator de exceptie." "Oprescu a ajuns sa defaimeze institutia care l-a onorat cu diferite grade didactice si conducerea acesteia, care l-a sprijinit mai ales atunci cand Comisia Superioara de Atestare a Diplomelor si Titlurilor Universitare din Ministerul Educatiei i-a refuzat gradul de profesor", a mai spus profesorul Andronescu. In plus, profesorul l-a acuzat pe Oprescu si de fraudarea alegerilor pentru Colegiul medicilor Bucuresti, cand, dupa spusele lui, senatorul a "plecat cu urna acasa si a bagat cu ghiotura voturi", pentru familie.
In dorinta de a arata ca scopul conferintei de presa nu a vizat strict incriminarea senatorului Sorin Oprescu, profesorul Bogdan Voiculescu, presedintele comisiei electorale, a afirmat din nou ca alegerile de la Facultatea de Medicina au fost corecte, respectandu-se metodologia, document care, de altfel, a fost avizat de actualii contestatari, pana acum membri ai senatului UMF.
El i-a invitat pe ziaristi sa reflecte si punctul de vedere al studentilor care au participat la votare, nu doar al celor care contesta legalitatea alegerilor, alaturi de profesorii lor nemultumiti ca n-au fost votati si nu mai fac parte din Consiliul profesoral.
Sorin Oprescu va intenta proces de calomnie
Sorin Oprescu sustine ca il va da in judecata pentru calomnie pe medicul Dan Andronescu, de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), pentru declaratiile facute. "Andronescu a transformat disputele vizand alegerile intr-un conflict intre mine si fostul rector. In plus, el mi-a adus grave prejudicii mie si familiei, prin afirmatii iresponsabile si atac la persoana", a declarat doctorul Oprescu, profesor universitar la Facultatea de Medicina. "Acest atac suburban la persoana inteleg sa-l rezolv in justitie", a afirmat acesta. Profesorul Oprescu sustine ca nu este intr-un conflict cu fostul rector al UMF Carol Davila, si ca ceea ce se intampla acum este o problema a comunitatii universitare medicale. In privinta contestatiilor unui grup de profesori universitari fata de organizarea si desfasurarea alegerilor pentru consiliul profesoral, Oprescu a spus ca UMF are dreptul sa organizeze alegeri libere si legale. El sustine, totodata, ca metodologia pentru organizarea alegerilor nu a fost coroborata cu ordinul ministrului Educatiei vizand alegerile din 2004. "Noi, contestatarii alegerilor, nu am acuzat anumite persoane, ci am atras atentia asupra faptului ca nu au fost respectate reglementarile noi vizand aceasta actiune", a continuat Oprescu. In aceste conditii, grupul profesorilor contestatari a cerut interventia "arbitrului legal" al Ministrului Educatiei si Cercetarii in conflictul intretinut - "poate voit, potrivit lui Oprescu - de un grup de persoane".
Mihaela JITEA 
A r h i v a
  Mafia sub robe    8 comentarii
  Fiul ex-colonelului Gaina, iertat de 14 ani de inchisoare    
  Baroni, ochii plansi cer sa va vada    2 comentarii
  Sfaturi din Balteni pentru Nastase    1 comentariu
  Baronul analizat in mod marsav    2 comentarii
  Stoiculescu se pune chezas    
  Olimpica Marionela    2 comentarii
  Primarul Biris dezminte    
  MISA si-a sters urmele de la Costinesti    15 comentarii
  Eleve racolate pentru Bivolaru de o profesoara din Cluj    2 comentarii
  "CNA este cel care ar trebui sa codeze Big Brother"    4 comentarii
  Judecatorii din industria adoptiilor    3 comentarii
  Nici un candidat pentru postul de rector al Universitatii Bucuresti    
 Top afisari / comentarii 
 Judecatorii din industria adoptiilor (459 afisari)
 Mafia sub robe (313 afisari)
 Eleve racolate pentru Bivolaru de o profesoara din Cluj (119 afisari)
 Cine este directorul de campanie al PSD (68 afisari)
 MISA si-a sters urmele de la Costinesti (51 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01014 sec.