Ziua Logo
  Nr. 2920 de sambata, 24 ianuarie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Nastase se vrea popular
-- Premierul, preocupat de programele cu bulina
Premierul Adrian Nastase pare sa fie din ce in ce mai preocupat sa-si creeze imaginea de om apropiat de cetateni, care se identifica cu problemele si cu sperantele lor. Debutul in aceasta ipostaza a fost cand a participat, alaturi de familie, la emisiunea "Teo". Ieri la videoconferinta cu prefectii nu a ezitat sa povesteasca despre doi apropiati care au avut probleme. "Un prieten de-al meu imi povestea ca i-a fost sparta masina de cinci ori, aceasta fiind parcata in fata blocului. Imi mai povestea alt prieten ca isi lasa masina descuiata noaptea ca hotii sa nu ii mai strice clantele, incuietorile de la portiere. Lucrurile astea trebuie sa inceteze", a completat Nastase, care a mentionat cu ironie ca le va da unul dintre programele Ministerului de Interne ca sa stea linistiti. El a facut referire la programele prioritare de actiune ale MI ("strazi linistite", "oras sigur", "scoli si parcuri in siguranta", "impotriva mortii albe", "frontiere sigure - frontiere europene", "pentru comunitate impreuna cu cetatenii"), care, in viziunea sa, suna foarte bine, dar problema este ca politia sa si actioneze. In vederea intaririi sigurantei cetatenilor, premierul a mentionat ca in perioada urmatoare va fi pus in aplicare conceptul de politie de proximitate. Nastase a mai spus ca pregateste un program privind limitarea pericolelor de accidente pe drumurile publice.
O alta tema de interes abordata de premier, mai ales pentru prefecti si celelalte oficialitati din teritoriu, a fost cea a bulinelor care se aplica programelor tv, mai ales filmelor artistice. "Programele cu bulina, care se bazeaza pe modalitati speciale de atragere a telespectatorilor, ar trebui sa intre in vizorul CNA, intrucat, dupa ce sunt difuzate noaptea, sunt reluate, a doua zi, in cursul zilei. Parintii nu-si pot da acordul pentru ca sunt la serviciu", a afirmat indignat premierul Adrian Nastase ca minorii pot vedea nestingheriti programele respective.
Ramanand in zona protectiei minorilor Nastase a afirmat ca in perioada urmatoare este necesar sa se intareasca paza scolilor, astfel incat sa se elimine prezenta traficantilor de droguri: "Sarcina politiei este sa-i ia de guler de infractori, iar nu sa organizeze concerte. A venit vremea sa luam masuri mult mai dure din punctul de vedere al tinerii sub control a unora dintre zonele cu risc si care prezinta un interes deosebit pentru infractori". El a adaugat ca traficantii de droguri sa nu se mai poata apropia de scoli.
Bogdana PAUN 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
LEGEA LUI VLAD TZEPES   de george cioara
POPULAR SAU POPONAR?   de general ss
A r h i v a
  Studentii romani intervin pentru prizonierii de la Tiraspol    3 comentarii
  2003 - an negru pentru presa romana    
  Seful Executivului e contrazis de Ralu Filip    
  Basescu ocheste Primaria    2 comentarii
  Clubul de Roman de Presa a discutat cu Ion Iliescu    1 comentariu
  Tinutul secuiesc, vazut ca o regiune    
 Top afisari / comentarii 
 Standard & Poor's anchetata in scandalul Parmalat (57 afisari)
 Vadim a mutilat proiectul statuii lui Rabin (22 afisari)
 IPS Daniel a infiintat o firma in manastirea Golia (21 afisari)
 Politist bucurestean, acuzat de talharie (19 afisari)
 Ultimul imparat al Austro- Ungariei va fi beatificat (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00954 sec.