Ziua Logo
  Nr. 2838 de luni, 13 octombrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Tentativa esuata a PSD Constanta de blocare a privatizarii Regiei de Apa
-- Un grup de interese format din membri ai partidului de guvernamant au incercat sa boicoteze un proiect al democratului Stelian Dutu * PSD l-a propulsat pe Felix Stroe la sefia RAJAC pentru a-si duce la indeplinire acest plan * Manevra PSD a fost blocata in ultimul moment de membrii Consiliului Judetean, care au votat inlocuirea lui Stroe de la conducerea regiei * Ultima speranta a pesedistilor constanteni ramane prefectul Martin, care poate ataca hotararea consiliului
In urma cu sase ani, la Constanta a fost demarat un program de modernizare a regiei autonome judetene de apa printr-o serie de finantari europene. Cu sprijinul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, Consiliul Judetean (CJC) deruleaza mai multe proiecte care vizeaza dezvoltarea infrastructurii regiei constantene, structura subordonata consiliului. In urma demersurilor conducerii Consiliului Judetean, RAJA a beneficiat de doua programe de investitii cu finantare europeana: MUDP II si ISPA (96.000.000 euro). Aceste surse de finantare sunt asigurate din credite nerambursabile PHARE sau ISPA, dar si rambursabile, care sunt acordate de B.E.R.D. In afara de aceste finantari au fost alocate fonduri si de la bugetul CJC. RAJA Constanta a avut nominalizate si aprobate pentru acest program, lucrari in valoare de 46.995.000 de dolari, din care 17.041.000 de dolari au fost obtinute printr-un credit national al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare in valoare totala de 75.000.000 de dolari. Necazul europenilor este ca acest proiect de modernizare si privatizare a RAJA Constanta a fost conceput, initiat si dezvoltat de presedintele Consiliului Judetean Constanta, Stelian Dutu, membru PD.
Tentativa de blocare a privatizarii RAJA
Un grup de interese format din membri ai PSD Constanta au demarat o actiune de boicotare a privatizarii RAJA Constanta si de denigrare a lui Stelian Dutu. Felix Stroe, controversat om de afaceri constantean, care are in spate "2x1 Holding" a fost numit prin votul CJC, in luna mai a acestui an, directorul regiei. De cateva luni, noul director, care a renuntat la functia de viceprimar pentru aceasta functie, cu ajutorul sindicatului si sprijinit, pe alocuri, si de prefectul de Constanta, Gheorghe Martin a organizat o serie de demersuri pentru blocarea privatizarii RAJA. In cursa pentru preluarea regiei au ramas cinci firme de prestigiu din Europa plus BERD. Cum la noi ambitiile politice sunt mai presus de liniile generale de politica externa, demersurile lui Felix Stroe, vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD Constanta, au inceput sa prinda contur. Este posibil ca acest baron local sa fie interesat acum de RAJA. Este cunoscut faptul ca el si asociatul sau Ion Dumitrache au reusit sa achizitioneze santierul Naval Midia. Pentru modul in care cei doi au preluat santierul in prezent sunt anchetati. Probabil ca RAJA Constanta a ajuns pe lista de prioritati a celor doi baroni.
Stroe debarcat de la conducerea regiei
Vineri, votul alesilor judetului a fost clar indreptat impotriva lui Stroe Felix si a anturajului sau. El a fost schimbat din functia de director al regiei. Membrii PSD au transmis o serie de amenintari familiei presedintelui CJC, Stelian Dutu. Ultima speranta a grupului de presiune condus de Stroe Felix este acum prefectul Gheorghe Martin, care momentan are la indemana parghiile legale sa atace in contencios hotararile aprobate in ultima sedinta a CJC, care nu sunt pe placul partidului de guvernamant.
In stilul sau caracteristic, Martin nu a putut oferi un raspuns exact si explicit cu privire la aceasta situatie. Este posibil ca prefectul sa se conformeze cererilor lui Stroe. (D.S.)
A r h i v a
  UNITA, actionata in Justitie de salariatii Hotelului Moldova    1 comentariu
  Recrutari masive de judecatori pentru Curtea Suprema    
  Talharie cu adresa gresita    
  Un traficant de droguri a murit in beciurile Politiei    4 comentarii
  Franta, atacata de pirati electronici    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Onirism si experimentalism (174 afisari)
 Dumitru Tepeneag (51 afisari)
 44. O seara istorica. Sentimentul de Tepeneag (23 afisari)
 Tentativa esuata a PSD Constanta de blocare a privatizarii Regiei de Apa (19 afisari)
 Caini interzisi in China (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01053 sec.