Ziua Logo
  Nr. 2838 de luni, 13 octombrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Literara
"SPERANTA CEA DE SUS"
In cadrul proiectului "Arta poetica", RADIO ROMANIA CULTURAL va invita sa urmariti miercuri, 15 octombrie 2003, cu incepere de la ora 17.00, spectacolul de poezie si muzica "Speranta cea de sus", dedicat celor 25 de ani de pontificat al Papei Ioan Paul II, cel care a numit Romania "gradina Maicii Domnului". Pregatit in colaborare cu Arhiepiscopia Romano-Catolica din Bucuresti, spectacolul de muzica si poezie "Speranta cea de sus" va fi transmis in direct de postul national cultural din Aula Institutului Teologic "Sfanta Tereza" din Capitala.
Textele din creatia poetica a Suveranului Pontif au fost traduse de Nicolae Mares, iar selectia acestora realizata de Razvan Dolea. Trei idei calauzitoare modeleaza succesiunea celor aproape 40 de poezii: 1. Apropierea de Dumnezeu; 2. Biserica, in sensul primar si autentic de "ecclesia", "comunitatea celor chemati"; 3. Reintoarcerea catre Dumnezeu a Omului prin Iubire.
Claritatea si substanta mesajului poetic se implinesc prin trairea artistica a unor actori de prima marime ai scenei romanesti: Adela Marculescu, Traian Stanescu, Eusebiu Stefanescu si Mihai Dinvale, carora li se va alatura Corul de copii si tineret al Catedralei "Sfantul Iosif", condus de preotul Dominic Soare. Initiativa realizarii spectacolului apartine doamnelor Ana Maria Sireteanu si Marina Fara, iar desavarsirea conceptiei spectacolului este realizata prin contributia unor profesionisti de talia regizorului muzical Nicolae Neagoe si a regizorului artistic Constantin Dinischiotu.
La 25 de ani de la evenimentul pe care Alexandr Soljenitan l-a caracterizat ca "singurul lucru bun intamplat omenirii in sec. XX", RADIO ROMANIA CULTURAL va invita ca, sub semnul credintei si al sperantei, sa urmati indemnul Papei Ioan Paul II din prima liturghie a "serviciului petrin": "Nu va fie frica: deschideti-I, deschideti-I larg portile lui Iisus!"
A r h i v a
  Criticul terorist    
  Alexandru Condeescu    
  Cecitatea noastra cea de toate zilele    
  Ovidiu GLIGU    
  diligenta cu luneta    
  Ziua Literarava recomanda    
  Concursul National de Poezie Aurel DUMITRASCU editia a X-a    
  Onirism si experimentalism    
  44. O seara istorica. Sentimentul de Tepeneag    
  Lucian Perta    
  Iulia ARGINT    1 comentariu
  Dumitru Tepeneag    
 Top afisari / comentarii 
 Onirism si experimentalism (174 afisari)
 Dumitru Tepeneag (51 afisari)
 44. O seara istorica. Sentimentul de Tepeneag (23 afisari)
 Tentativa esuata a PSD Constanta de blocare a privatizarii Regiei de Apa (19 afisari)
 Caini interzisi in China (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01032 sec.