Ziua Logo
  Nr. 2724 de luni, 2 iunie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
-- Prime auditii cu Symbol
Astazi, de la orele 18.00, in aula Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (Muzeul "George Enescu") corul Symbol, dirijat de Jean Lupu, va sustine un concert cu 14 prime auditii romanesti. In program, lucrari de: Doru Popovici, Zaharia Popescu, Stefan Andronic, Mircea Neagu, Alexandru Plesca, Ion Pelearca, Paul Rogojina, Constantin Dragusin, Olguta Lupu. (L.D.)
Gala Absolventilor UNATC
Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" organizeaza, de astazi si pana pe 11 iunie, Gala Absolventilor 2003. Astfel, studentii profesorilor de la Facultatea de Teatru din UNATC vor sustine, la sala Studioului Casandra, 14 spectacole, expozitia de scenografie, lansarea revistei "Theatron/F(ilm)". Cu aceasta ocazie va avea loc si Gala Amintirilor cand, la 40 de ani de la absolvire, se vor reintalni pe scena pe care au debutat, studentii care au terminat in 1963: Stefan Iordache, Irina Petrescu, Valenti Uritescu, Alexandrina Halic, Emil Boroghina, Grigore Gonta. (L. DOBRE)
"Paradis Serial" la Rapsodia
Spectacolul "Paradis Serial" produs de Compania DCM va fi prezentat in aceasta seara si maine, de la orele 20.00, la Sala Rapsodia a Centrului Cultural European. In directia artistica a lui Cosmin Manolescu, spectacolul este interpretat de Eduard Gabia, Mircea Ghinea si Cosmin Manolescu. (L. DOBRE)
Tripla aniversare Iordachescu
Spectacolul aniversar "Dan Iordachescu contra Dan Iordachescu" va avea loc maine, de la orele 19.00, la Sala Dalles, acesta fiind un omagiu adus maestrului de Centrul Arcub. Evenimentul este organizat cu ocazia implinirii a 55 de ani de cariera teatrala, a 50 de ani de la primul concert la Sala Dalles si a varstei de 73 de ani a lui Dan Iordachescu. Isi vor da concursul Dan Iordachescu, Irina Iordachescu, Cristina Iordachescu-Iordache si Pompeiu Harasteanu, cu participarea pianistilor Alexandru Petrovici si Cristian Weiss. (L. DOBRE)
Anghel expune la Mogosoaia
Expozitia de pictura Gheorghe Anghel poate fi vizitata, de la sfarsitul saptamanii trecute, la palatul Brancovenesc din Bucuresti. Arta lui Gheorghe Anghel, extrem de complexa in iluzii, asociatii, referinte mitologice, literare, exemplifica teme unde Eros este eroul principal. Nume, inscriptii cu intelesuri enigmatice, venind din vechile culturi, de multe ori fara justificari rationale, semnaleaza ca distanta dintre "acum" si "atunci" se sterge cand ele sunt intelese din perspectiva sufletului nostru. (D.L.M.)
A r h i v a
  "Romeo si Julieta", una dintre marile atractii    
  "De Pretore Vincenzo", cu Malaele regizor-interpret    
  Premiantii TIFF    
 Top afisari / comentarii 
 "Mama Lumii" la Bucuresti (50 afisari)
 |N MEMORIA LUI ION DRAGANOIU (41 afisari)
 Richard Chamberlain e homosexual (39 afisari)
 Domnica DRUMEA (23 afisari)
 Ziua Literara va recomanda (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04170 sec.