Ziua Logo
  Nr. 2724 de luni, 2 iunie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
"Mocanita" de Mures circula din nou
Trenul de epoca "Mocanita", care circula pe liniile de cale ferata inguste din judetul Mures, a fost repus in functiune ieri, transmite corespondentul Mediafax. La inaugurarea "Mocanitei" au participat, pe langa autoritatile locale si judetene muresene, si doi secretari de stat, Traian Panait si Nicolae Radulescu.
Pe traseul dintre Targu Mures si comuna Band, "Mocanita" a oprit in toate satele, situate pe portiunea de 22 de kilometri. La Cristesti, localnicii i-au intampinat pe primii turisti cu paine si sare, in timp ce la Berghia primarul comunei, Bartha Mihaly, a tinut o alocutiune de cateva minute. Inainte de destinatia finala, trenul de epoca a oprit pe Dealul Bandului, unde oficialitatile au fost intampinate cu traditionalul gulas ardelenesc, precum si cu vin de campie din Lechinta. Nicolae Radulescu, secretar de stat in Ministerul Turismului, a declarat ca este o mare realizare ca, dupa cativa ani in care linia ferata dintre Targu Mures si Band nu a fost folosita, "Mocanita" sa fie repusa in functiune pentru turisti.
Calea ferata ingusta a fost construita intre anii 1911 si 1913, pe vremea Imperiului Austro-Ungar. Locomotiva cu aburi ce a tractat trenuletul cu o viteza de 20 de km/h dateaza din 1949, fiind construita la Uzinele Resita. (C.P.)
A r h i v a
  Noaptea, toate strazile din Bucuresti sunt negre    
  Andronescu a inaugurat doua seminarii teologice    
  Finantele au prelungit subscriptia la titluri pentru populatie    
  "Sensul frumusetii"    
  Prioritate orfani    
  170 de sali de sport prin licitatie electronica    
 Top afisari / comentarii 
 "Mama Lumii" la Bucuresti (50 afisari)
 |N MEMORIA LUI ION DRAGANOIU (41 afisari)
 Richard Chamberlain e homosexual (39 afisari)
 Domnica DRUMEA (23 afisari)
 Ziua Literara va recomanda (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02854 sec.