Ziua Logo
  Nr. 2695 de sambata, 26 aprilie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Iliescu il traduce pe Nastase
-- "Are si stilul lui mai colorat"
Presedintele Ion Iliescu a apreciat, ieri, ca premierul Adrian Nastase are un stil "mai colorat", care trebuie inteles cu ingaduinta, dar ca vorbeste si cu seriozitate despre lucrurile importante, cum este coruptia. "El vorbeste si cu seriozitate despre aceste lucruri, dar mai are si stilul lui mai colorat. E cunoscut si ar trebui inteles cu ingaduinta, nu luati in serios acest stil. Asta nu inseamna neseriozitate neaparat. Este o maniera de a mai glumi", a afirmat presedintele Iliescu, raspunzand unei intrebari daca nu crede ca premierul ar trebui sa aiba alt limbaj cand vorbeste despre lucruri precum coruptia. Referindu-se la declaratiile lui Adrian Nastase ca reactie la cele mai recente afirmatii ale ambasadorului SUA la Bucuresti, Michael Guest, privind coruptia din Romania, seful statului a spus, potrivit Mediafax, ca nu trebuie rastalmacita fiecare fraza, vorba sau gest. "Ceea ce a vrut sa spuna, cred eu, premierul a fost: sa abordam lucrurile concret si ca Guvernul este angajat sa abordeze concret aceste lucruri si este deschis ca sa primeasca chiar semnalari precise, care sa se poata concretiza in masuri. Asta e rastalmacirea mea", a precizat presedintele. Iliescu a mai spus ca fiecare are stilul sau si foloseste metaforele proprii.
"Abia a inceput, cum o sa oboseasca?!"
Intrebat daca premierul a obosit in lupta impotriva coruptiei, seful statului a raspuns: "Abia a inceput, cum o sa oboseasca?!". Intrebat daca modul de a bagateliza lucrurile, adoptat de Guvern cel putin la nivel declarativ, este benefic in lupta impotriva coruptiei, seful statului a declarat: "Asta e numai o interpretare, o rastalmacire. Nu e vorba de bagatelizare, cred, ci o subliniere a faptului ca Guvernul chiar s-a inhamat la o treaba in aceasta directie, nu se rezuma la simple vorbe si nu face doar declinarea acestor lucruri, ci s-a angajat serios si speram ca lucrurile sa se concretizeze in aceasta directie. "Daca stam sa vorbim, pana la urma ati incepe alte rastalmaciri. De la vorbe trebuie sa trecem la fapte si voi urmari faptele", a promis seful statului.
Intalnire cu Guest
Ion Iliescu urma sa se intalneasca, in cursul zilei de ieri, cu Michael Guest, la solicitarea acestuia. Intrebat daca va discuta cu Guest despre recentele declaratii ale acestuia referitoare la coruptia din Romania, seful statului a spus ca nu si-a propus acest lucru, dar ca ar vrea sa discute aceste aspecte. Iliescu a precizat ca se intilneste cu Michael Guest cel putin o data pe luna, pentru a se informa reciproc. (O.B.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
SACALUL   de Amerecanu
A r h i v a
  Saptamana Neagra    10 comentarii
  Rafala criticilor    
  Cele opt regiuni batute in cuie    10 comentarii
  Mesaj de speranta, salvare si impacare    1 comentariu
  Actiunea Populara bate obrazul Guvernului    1 comentariu
  Deasupra noastra domneste bucuria credintei    
 Top afisari / comentarii 
 Mesaj de speranta, salvare si impacare (250 afisari)
 Datini Pascale (137 afisari)
 Deasupra noastra domneste bucuria credintei (124 afisari)
 Iepurasul aduce editii speciale TV (72 afisari)
 Gaurile negre din Armata (41 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00735 sec.