Ziua Logo
  Nr. 2499 de luni, 2 septembrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
General de corp de armata in rezerva
Nicolae Schiopu a incetat fulgerator din viata
Ieri dimineata, la Iasi, a incetat fulgerator din viata generalul de corp de armata in rezerva Nicolae Schiopu, secretarul general al Ministerului Apararii Nationale, parintele colegei noastre Mihaela Schiopu. Nascut la 23 Octombrie 1933 in comuna Fratosita, judetul Dolj, Nicolae Schiopu a avut un traseu profesional exceptional. A absolvit Scoala militara de ofiteri de artilerie in anul 1953, Scoala militara de ofiteri tehnici de artilerie in 1954 ca sef de promotie). In anul 1970, a absolvit Academia de Inalte Studii Militare ca sef de promotie. Tot pe locul 1 a absolvit si Colegiul de Stat Major in 1974.
A avut diferite functii de conducere la unitati si mari unitati, iar din 1971 a intrat in Marele Stat Major, ca ofiter in Sectia Pregatire Operativa. Din acel moment, Nicolae Schiopu a urcat ierarhia profesionala: 1972 - 1977 - ofiter in Sectia Operatii din Marele Stat Major; 1980 - 1984 - seful Sectiei Organizare din Marele Stat Major; 1985 - 1990 - comandantul Diviziei 11 Mecanizata "Carei"; 1991 - 1992 - loctiitor al sefului Marelui Stat Major pentru probleme generale; 1993 - 1995 - loctiitor al sefului Statului Major General pentru organizare-mobilizare, planificare-inzestrare si controlul armamentelor; 1995 - avansat la gradul de general de corp de armata; 1996 - 1997 - loctiitor al sefului Statului Major General pentru organizare-mobilizare, planificare-inzestrare si logistica. In 1997 a trecut in rezerva in baza noilor prevederi ale Statutului cadrelor militare. In anul 2001, prin ordin al ministrului Apararii a fost numit secretar general al Ministerului Apararii Nationale.
Ministrul Apararii, Ioan Mircea Pascu, a precizat pentru ZIUA ca regreta enorm disparitia unui om dedicat in totalitate meseriei sale. "Generalul Schiopu a avut o contributie fundamentala la procesul de reforma militara si a fost un factor esential de echilibru. Un om cinstit, fara nici o pata in traseul sau profesional. Transmit si pe aceasta cale sincere condoleante familiei indoliate", ne-a declarat Pascu. Cel mai probabil, generalul Schiopu va fi inmormantat la Cimitirul Ghencea Militar.
Redactia ZIUA este alaturi de colega Mihaela si de familia indoliata. Sincere condoleante.
A r h i v a
  Echipa sa nu are insa 1000 de dolari pentru a participa la un concurs organizat de fundatia americana X-Prize, al carui premiu este de zece milioane de dolari    
  Lacrimi pentru Lady Di    
  Incoltiti de lupi    
  Contrabanda cu ghete    
  Avioane suspecte langa ferma lui Bush    
  Prefectul de Hunedoara, jefuit in timp ce dormea    
  O fabrica aradeana de textile a ars din temelii    
  Cecenii au mai doborat un elicopter rusesc    
  Pompier batut de un consilier local la Novaci    
  Patru bicilisti spulberati de o masina    
  Pistolarul din Bistrita    
  Hot de masini prins la volan    
  Cinci elevi au dat foc la scoala    
  Sifilis depistat la donatorii de sange    
  Infractorii romani, pe locul trei in Turcia    
 Top afisari / comentarii 
 Nicolae Schiopu a incetat fulgerator din viata (20 afisari)
 Gala Tanarului Actor s-a incheiat cu "Sex, Drugs, Rock and Roll" (20 afisari)
 Dupa un an cu "Filmul vietii mele" la Radio Romania Cultural (17 afisari)
 Firma Astra Comind Arad a cumparat ARIS Arad (17 afisari)
 Cornel Diaconu se retrage din conducerea Aldaco Film (13 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02954 sec.