Ziua Logo
  Nr. 2483 de miercuri, 14 august 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Logistica Armatei la cheremul guvernantilor
Fregatele statului - taxiuri pentru demnitari
-- Ioan Mircea Pascu a dat o fuga in Delta cu o nava din subordine * Passat-urile de la Interne sunt preferate de sotiile coloneilor si generalilor pentru cumparaturi si transport
Potrivit unor surse militare, in Ministerul Apararii Nationale si in Ministerul de Interne exista o veritabila traditie in folosirea logisticii ministerelor respective pentru interesele personale ale factorilor de conducere. De la autoturismele VW Passat din Ministerul de Interne folosite de sotiile coloneilor si generalilor la tot felul de cumparaturi sau la transport propriu-zis, pana la utilizarea de catre secretari de stat si ministru a elicopterelor si avioanelor in concedii sau pentru deplasarea in weekend in teritoriu (acasa). Din pacate, cei care au transformat aceasta meteahna (aflata in sfera abuzului de functie) intr-o practica uzuala au fost in special ministrii Apararii post-decembristi. Ministerul Apararii Nationale are in dotare avioane, elicoptere, salupe, fregate, masini si alte mijloace de transport. Practica ministrilor si a secretarilor de stat din MI si MApN (in special) este aceea de a trece in planul de zbor pentru o destinatie de interes personal in "misiune planificata in programul de pregatire". O gainarie ordinara, practicata pe scara larga de ani de zile.
Ministrul Ioan Mircea Pascu a avut, de la debutul sau de mandat ca ministru al Apararii, numeroase cazuri in care a fost acuzat de abuz in functie. Ori a folosit avionul AN 26 pentru deplasari in weekend la Satu Mare, ori fregatele Fortelor Navale pentru plimbari pe la Mangalia sau prin Delta. Consacrat in viata politica drept un personaj neimplicat in scandaluri de coruptie sau al carui nume sa fi fost vehiculat in vreo afacere, Ioan Mircea Pascu si-a dat singur cu firma in cap, prin practicarea acestui gen de abuz balcanic, folosind logistica MApN in concediu. Pentru astfel de practici, fostul ministru german al apararii Rudolf Scharping a fost nevoit sa dea explicatii scrise primului ministru, Bundestagului si publicului, prin mass-media. Pana la urma, a fost demis pentru ca explicatiile nu fusesera oferite decat pentru acoperirea unui abuz. Aceleasi explicatii rusinoase sunt oferite si in cazul ministrului roman al Apararii. Anual, milioane de dolari zboara de la Bugetul statului pentru cheltuielile de concediu sau deplasari in afara serviciului ale demnitarilor. La nivelul de executie, politistii de teren au 20 de litri de benzina pe saptamana, neajunsurile din armata sunt prea multe pentru a fi enumerate, dar cand e vorba de confortul factorilor de conducere, nici o cheltuiala nu e prea mica. Toate "gaurile placerii" se fac in sacul Bugetului de stat. Anul trecut, Romania a avut un deficit de 100.000 de miliarde de lei. Adica a produs de 400.000 de miliarde de lei si a cheltuit de 500.000 de miliarde. O parte din aceste cheltuieli nesabuite sunt facute tocmai de cei pusi sa le opreasca. (D.S.S.)
A r h i v a
  Zaharia prins cu teapa    
  Clasa politica reactioneaza la afacerea G-TRACK    
  Internele invoca UE si NATO pentru a acoperi achizitionarea sistemului de interceptare G-Track    
  UE schizofrenica    
  Schimb de replici "politicianiste" intre Geoana si Basescu    
  Vijelie ucigasa in Ialomita    
  Gabriela Vranceanu Firea acuza lipsa de democratie literara    
  Furt la comanda ordonat de traficantii de arme    
  Porsche Romania comite abuzuri in contracte    
  Alexandru Radu este acuzat de omor deosebit de grav    
  Razboiul sarbo-moldovenesc pentru benzina s-a mutat la Harsova    
  Cannabis la Vama Veche    
  Tabara antidrog la cetatile dacice    
  Membrii retelei "Gherman" au fost trimisi in judecata    
  Arestat pentru ca a vrut sa vanda morfina    
 Top afisari / comentarii 
 Tragedie la "Voltaj" (59 afisari)
 Vijelie ucigasa in Ialomita (24 afisari)
 Furt la comanda ordonat de traficantii de arme (18 afisari)
 Proprietarii deposedati abuziv de comunisti ameninta cu miscari de strada (18 afisari)
 Porsche Romania comite abuzuri in contracte (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00780 sec.