Ziua Logo
  Nr. 2406 de joi, 16 mai 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Scoala de cacealmale
Dupa ce Bölöni a cartit, si pe buna dreptate, impotriva scolii de antrenori repetenti injghebata pe langa FRF, exact Mircea Radulescu, directorul acesteia, trebuia sa fie ultimul om din tara asta care sa sa se simta obligat sa nu taca din gura. Mai mult decat atat, Riciu nu numai ca nu s-a multumit sa ia pozitia de mucles, dar s-a si apucat sa-l insulte pe Loti - tehnicanul care i-a adus lui Sporting Lisabona un event la care tanjea de doua decenii - si - tupeul mediocrului - sa-l provoace pe acesta la o dezbatere de specialitate, alaturi de el, de badita Cornel Dragusin sau de, scuzati expresia, Florin Halagian. (Apropo, de ultimul, cum s-o fi spunand "focu' la ei" sau "ne aparam sarma ghimpata, iar in fata atacam ca sarpele cu clopotei, sssssss" in portugheza?) Neobrazarea ar fi fost la fel de grava chiar daca in locul lui Mircea Radulescu s-ar fi aflat vreun tehnician cu pretentii, dar cand asemenea mojicii sunt debitate de un antrenor care in prea lunga, defectuoasa si insipida sa cariera n-a obtinut nici un rezultat notabil, cazul imbraca formele unei insolente agresive.
De ani de zile aceasta obscena "scoala de antrenori" care functioneaza in semiclandestinitate pe langa FRF, produce diplome de tehnicieni in ritmul unei scoli de chelneri, bucatari sau sculeri-matriteri si scoate "profesori" de tumbe, mersul piticului si numarat flotari ale caror competente se reduc la scosul untului din Purica, Somcherechi, Perja si Vatavu. In primul rand, contra acestui Riciu pledeaza constructiv si faptul ca este un agramat pur-sange, lucru usor de observat in agasantele sale aparitii televizate, fapt care, desigur, n-avea cum sa fie observat de promotiile sale si ale lui Dragusin de "hantrenori": Sapaliga, Flocea, Magiun, Cocosila, Dulaul, Cefereul, Jegu', Parintelu', Satana sau Procuroru'. Pana si Mircea Sandu a ajuns sa-si dea seama de nocivitatea acestei "scoli de moase" care a distrus multe, incalculabile, cariere ale unor jucatori talentati, insa de ani de zile ingaduie acest veritabil flagel tehnico-tactic. Insa, din nefericire, nici alternativa oficiala, cea girata de MEC, adica catedra de fotbal de la ANEFS, nu este mai viabila, avand in vedere ca in fruntea acesteia se afla Ion Motroc, cel care acum 30 de ani a fost expulzat din Turcia, unde evolua ca jucator, sub acuzatia de spionaj, lucru care ar putea justifica ascensiunea sa universitara.
Poate ca aceste consideratii de mai sus ar putea parea de un subiectivism obraznic, de aceea ne vedem obligati sa amintim ca zilele trecute, dupa meciul Grecia - Romania, un antrenor elen, originar din Romania, afirma ca la toate echipele noastre se observa lipsa de pregatire. In plus, mai recent, Florin Cernat marturisea ca atunci cand s-a transferat la Dinamo Kiev, regretatul Valeri Lobanovski l-a atentionat ca la formatia ucraineana va trebui sa munceasca de doua ori mai mult decat se obisnuieste in Romania. Stia "Colonelul" ce stia. Asta-i situatia, iar al nostru Mircea Sandu continua se mearga pe mana celor doi pacalici contraindicati, Riciu si Dragusin, spala-s-ar cu ei pe cap.
Constantin DINU 
A r h i v a
  Premii de miliarde pentru gimnasti si tenismene    
  Schumacher si Capriati laureatii anului 2001    
  Balbi vine la Bucuresti pe 27 mai    
  Vedetele motocrosului european vin la Ciolpani    
  Asociere constructiva sub panouri    
  Pavel a fost eliminat de la Hamburg    
  Olaroiu ramane sef    
  DIVIZIA B - ETAPA A 26-A    
  Ronaldo este de vanzare pentru 36 de milioane de euro    
  Blatter dezminte acuzatiile de coruptie    
  Steaua sub ancheta MTS    
  Craioveanu fara contract    
  Lucescu, doctor in fotbal    
  DIVIZIA A - ETAPA A 26-A    
  Nationala a urcat pe locul 14    
  Norvegia, final debordant cu Japonia    
 Top afisari / comentarii 
 Prima si ultima carte a lui Catalin Bursaci va fi lansata la Muzeul Literaturii (381 afisari)
 Mosia Berindei a disparut de pe harta (58 afisari)
 Alexandru Iordache a fost un securist-tortionar obladuit sub aripa MI (34 afisari)
 Filosofia renascentista a lui Mirandola (28 afisari)
 Aviz pentru concubinaj (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01666 sec.