Ziua Logo
  Nr. 2406 de joi, 16 mai 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
MTS si-a recompensat vedetele
Premii de miliarde pentru gimnasti si tenismene
-- Urzica, Suciu si Dragulescu inaintati in grad
Ieri, in jurul orelor pranzului, conducerea Ministerului Tineretului si Sportului a acordat, in cadrul unei festivitati gazduite de sala de conferinte a Hotelului Sport din incinta CSN "Lia Manoliu", premii in valoare totala de aproximativ 4 miliarde de lei sportivilor si antrenorilor care au obtinut performante remarcabile la Campionatele Europene de gimnastica de la Patras si la competitia continentala de tenis de masa de la Zagreb.
Componentii echipelor nationale de gimnastica si antrenorii acestora au fost recompensati cu 3,3 miliarde de lei, in vreme ce jucatoarele din lotul national feminin de tenis de masa, care si-au adjudecat titlul european in concursul pe echipe, au primit in total aproape 600 de milioane de lei. In ambele situatii, ministrul Tineretului si Sportului, Georgiu Gingaras, a decis sa dubleze premiile acordate pentru medaliile de aur, conform prerogativelor atribuite de legislatia in vigoare. Astfel, pentru fiecare titlu european obtinut in competitia rezervata seniorilor, fiecare sportiv a fost recompensat cu cate 127 de milioane de lei, suma care recompenseaza, oarecum, efortul tricolorilor. Totusi, intrucat proba pe echipe din concursul de tenis de masa nu face parte din programul olimpic, componentele lotului national, care au cucerit titlul european la Zagreb, au primit numai jumatate din premiul dublat, adica cate 63,5 milioane lei, suma stabilita prin actele normative. In plus fata de colegele sale, jucatoarea de tenis de masa Mihaela Steff a mai primit inca 127 de milioane de lei, pentru medalia de aur obtinuta impreuna cu croata Tamara Boros in proba de dublu feminin. Singura gimnasta romana care a participat in concursul rezervat senioarelor la turneul final european de la Patras, Oana Petrovschi, a fost premiata cu suma de 45,5 milioane lei. Desi a facut deplasarea la Patras in ultimul moment, antrenorul coordonator al loturilor nationale feminine de gimnastica, Octavian Belu, a primit din partea MTS, la propunerea staff-ului Federatiei Romane de Gimnastica, suma de 71,9 milioane lei. De asemenea, antrenoarea Mariana Bitang a fost recompensata cu 54 de milioane de lei.
Tot ieri, gimnastii dinamovisti Marius Urzica, Ioan Suciu si Marian Dragulescu au fost inaintati in grad, la exceptional, prin ordin al ministrului de Interne. Urzica a fost avansat la gradul de maior, Suciu, la gradul de locotenent, iar Dragulescu a primit gradul de plutonier-major.
Cristina VLADU 
A r h i v a
  Schumacher si Capriati laureatii anului 2001    
  Balbi vine la Bucuresti pe 27 mai    
  Vedetele motocrosului european vin la Ciolpani    
  Asociere constructiva sub panouri    
  Pavel a fost eliminat de la Hamburg    
  Olaroiu ramane sef    
  DIVIZIA B - ETAPA A 26-A    
  Ronaldo este de vanzare pentru 36 de milioane de euro    
  Blatter dezminte acuzatiile de coruptie    
  Steaua sub ancheta MTS    
  Craioveanu fara contract    
  Lucescu, doctor in fotbal    
  Scoala de cacealmale    
  DIVIZIA A - ETAPA A 26-A    
  Nationala a urcat pe locul 14    
  Norvegia, final debordant cu Japonia    
 Top afisari / comentarii 
 Prima si ultima carte a lui Catalin Bursaci va fi lansata la Muzeul Literaturii (381 afisari)
 Mosia Berindei a disparut de pe harta (58 afisari)
 Alexandru Iordache a fost un securist-tortionar obladuit sub aripa MI (34 afisari)
 Filosofia renascentista a lui Mirandola (28 afisari)
 Aviz pentru concubinaj (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04280 sec.