Ziua Logo
  Nr. 2406 de joi, 16 mai 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Profesorii romani pot merge in Ungaria si Spania pentru specializare
Oficiul National al Burselor de Studii in Strainatate (ONBSS) anunta relansarea ofertei de burse pentru cursuri de vara pentru limba, literatura si civilizatie in Ungaria, ramase disponibile pentru anul universitar 2002-2003. Termenul de depunere a dosarelor de candidatura este 20 mai a.c. Totodata sunt anuntate si cursuri pentru studierea limbii si culturii maghiare organizate la Universitatea Catolica Paymanz Peter in perioada 15 iulie - 9 august 2002. Cursurile intensive sunt structurate pe nivele de incepator, mediu si avansat.
ONBSS anunta, de asemenea, ca Subdirectia Genereala de Cooperare Internationala a Ministerului Educatiei, Culturii si Sportului din Regatul Spaniei ofera burse pentru cursuri de perfectionare de limba si cultura spaniola pentru profesori de limba spaniola. Acestea se vor desfasura in urmatoarele universitati: Universitatea Granada, cinci burse, curs de perfectionare a limbii si culturii spaniole (1-19.07.2002), pentru profesori din invatamantul preuniversitar; Universitatea Salamanca - curs superior de metodologie a predarii limbii spaniole, o bursa pontru prima jumatate a lunii august si o bursa pentru a doua jumatate a aceleiasi luni, pentru profesori din invatamantul primar sau preuniversitar; Universitatea Alcala de Henares - curs de didactica a limbii spaniole (15-26 iulie a.c.), de preferinta pentru profesorii de limba spaniola din invatamantul preuniversitar; Universitatea Valladolid - curs de didactica a limbii spaniole (5-16 august a.c.).
Toate bursele acopera cheltuielile de inscriere, cazare si masa. Ele nu includ asigurare medicala cu exceptia burselor Universitatii Salamanca. Selectarea candidatilor va fi facuta de Asesoria Tecnica de Education (ATE), iar cererile de inscriere se vor trimite in dublu exemplar la ATE inainte de 25 mai.
Mihaela JITEA 
A r h i v a
  Agathon nu se leapada de Dracula    
  Dupa palmieri, importam castori    
  Energeticienii nu cred in Nastase    
  Tara are Plan National pentru protectia mediului    
  BEI va finanta constructia autostrazii Nadlac-Deva    
  La liceu ca la barbut    
  Gunoiul ne inghite    
  13.000 de sindicalisti brasoveni ies astazi in strada    
  Mitrea vrea inca 1000 de noi locuinte pentru tineri in Ploiesti    
 Top afisari / comentarii 
 Prima si ultima carte a lui Catalin Bursaci va fi lansata la Muzeul Literaturii (381 afisari)
 Mosia Berindei a disparut de pe harta (58 afisari)
 Alexandru Iordache a fost un securist-tortionar obladuit sub aripa MI (34 afisari)
 Filosofia renascentista a lui Mirandola (28 afisari)
 Aviz pentru concubinaj (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01400 sec.