Ziua Logo
  Nr. 2406 de joi, 16 mai 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
PSD pune carul in fata boilor, lanseaza o afacere si apoi analizeaza
Agathon nu se leapada de Dracula
-- In schimbul succesului, ministrul ne promite demisia * "Palmier, extrema urgenta!"
Ministrul Turismului, Dan Matei Aghaton, lanseaza programul national "Palmier, extrema urgenta!", ca raspuns la disputele care au aparut cu privire la palmierii plantati in Mamaia. "Se va da cate un nume fiecarui palmier, se va intocmi buletin de sanatate, o comisie interdepartamentala va analiza oportunitatea de a pune muzica de Vivaldi palmierilor ca sa le creeze un mediu bun si vom pune placute cu inscriptia - cocotatul in palmieri interzis! Este posibil sa plantam palmieri pe partia Cocosul din Predeal, iar iarna acestia vor fi jaloane pe partie", a declarat Agathon. Ministrul Turismului a precizat ca "palmierii merg foarte bine, dar sunt usor stresati de schimbarea de mediu. Firma din Grecia de unde au fost importati si Primaria Constanta m-au asigurat ca totul este normal", a spus Agathon. El a adaugat ca un specialist grec, expert in problema palmierilor, va veni la Constanta sa explice despre palmieri, pentru eliminarea neintelegerilor.
Auditori straini pentru Dracula Park
Proiectul Dracula Park va fi supus unei analize din partea unei case de audit internationale, firma care se afla intre primele patru din lume in acest domeniu, a declarat Dan Matei Agathon, ministrul Turismului. El a precizat ca, la ora actuala, se poarta negocieri cu aceasta firma pentru auditare, ideea de a angaja o firma de audit aparand acum o luna. "Firma va expertiza studiul de fezabilitate si indicatorii economici. Dupa expertizare va incepe procedura de atragere a investitorilor straini, plata firmei de audit facandu-se pe comision de succes", a spus ministrul Turismului. El a precizat ca investitorii asteptati sunt din cei care activeaza in domeniul parcurilor de distractii. "Am apelat la aceasta formula pentru ca noi nu avem capacitatea financiara nationala si nici experti care sa sustina acest proiect. Casa de audit este adusa in special pentru a atrage investitorii straini. Dupa analiza vom vedea ce decizie vom lua cu privire la Dracula Park", a adaugat Agathon, adaugand ca expertizarea se va finaliza in acest an. Ministrul Turismului a precizat ca "este convins ca proiectul Dracula Park este viabil si va fi realizat in Romania. Ministrul garanteaza aceste promisiuni doar cu demisia.
Vilele de protocol de la Neptun se vand cu strigare
Ministerul Turismului scoate la vanzare, prin licitatie cu strigare, 9 vile in Neptun, 6 vile in Eforie si hotelurile Traian, Sibiu si Astoria, a declarat Dan Matei Aghaton, ministrul Turismului, ieri, intr-o conferinta de presa. "Privatizarea acestor obiective turistice se va face prin licitatie cu strigare, ce va fi transmisa in direct, la o televiziune", a precizat Agathon. "Prin abordarea acestui procedeu de privatizare, sumele incasate din vanzarea activelor au crescut de 3 ori", a spus ministrul Turismului. El a precizat ca au mai ramas de vandut active care insumeaza 282 miliarde de lei in ceea ce priveste capitalul social, din care 75% reprezinta activele de la SC Mamaia SA si Neptun-Olimp SA. "La SC Mamaia SA a mai ramas de privatizat hotelul Unirea, care a fost vandut in doua randuri, lui Ion Niculae, pentru 38 miliarde de lei, si Legume-Fructe Militari, pentru 71 miliarde de lei, dar nu au platit. Astfel, am incasat 850 milioane de lei din garantiile de participare la licitatii. Peste aproximativ 20 de zile se va relua privatizarea hotelului Unirea", a spus Agathon. Pentru licitatia de astazi, pentru cele 15 vile si 3 hoteluri, s-au vandut 226 de caiete de sarcini, si sunt 196 de ofertanti. "Numai pentru cele 6 vile de protocol de la Neptun, unde au stat si demnitarii comunisti, sunt 103 ofertanti. Din vanzarea caietelor de sarcini si garantii de participare, s-au incasat 7 miliarde de lei. Astept 1,5 milioane de dolari numai din vanzarea celor 6 vile, preturile de pornire a licitatiilor fiind de aproximativ 200.000 de dolari", a adaugat Agathon. El a precizat ca, la Delegatia Pemanenta a PSD de luni, si-a asumat raspunderea politica pentru privatizarea activelor din turism, declarand ca noul mod de privatizare, licitatia prin strigare, asigura transparenta totala a procesului de privatizare.(Luminita MOROIANU)
PNL solicita renuntarea la actualul plan Dracula Park
Senatorii PNL vor depune la Senat o initiativa legislativa prin care solicita suspendarea aplicarii Ordonantei nr.3/2001 in ceea ce priveste proiectul Dracula Park, pana la emiterea tuturor avizelor si aprobarilor, inclusiv a acordului din partea UNESCO. "O astfel de masura este absolut necesara, mai ales ca o serie de organisme internationale si-au exprimat serioase rezerve in privinta acestui proiect, sustinut cu atata inversunare de ministrul Dan Matei Agathon. Faptul ca ministrul Turismului se gandeste mai nou la alta locatie pentru proiectul Dracula Park ne face sa ne gandim ca, in sfarsit, domnia sa incepe sa tina cont si de alte argumente in afara celor personale si ca renunta la maniera aroganta in care a tratat acest subiect pana acum", precizeaza in cadrul unui comunicat de presa senatorii liberali Nicolae Vlad Popa si Hermann Fabini.
Cei doi parlamentari se intreaba cine va suporta studiile de prefrezabilitate si frezbilitate care s-au facut deja, preconizand ca acestea vor fi trecute la datoria publica, "socotindu-se ca reprezinta doar o greseasla minora a excentricului Dan Matei Agathon, la fel ca si palmierii care au inceput sa se ofileasca o data cu credibilitatea PSD si a ministrilor sai".
Dan Matei Agathon "s-a oferit sa acorde consultatii dupa program senatorului Popa, in ceea ce priveste acest proiect". El i-a atras atentia ca senatorul PNL nu are cunostintele necesare in acest domeniu, dand exemplu faptul ca ordonanta respectiva a ajuns lege, promulgata de presedintele Ion Iliescu. "Proiectul Dracula Park este un proiect guvernamental, si nu unul de partid, ca cel preconizat la Brasov de PNL", a spus Agathon. Cat despre banii stransi din emisiunea de actiuni pentru Parc, acestia vor ramane in banca, iar firma de audit va fi platita din sumele destinate pentru acest scop de Fondul de Dezvoltare Sighisoara, care are managementul proiectului.
Ministrul Turismului a declarat ca da premiu un sejur de 3 zile la Mamaia, "in padurea de palmieri, celui care ii va aduce declaratia printului Charles al Marii Britanii cu privire la acest proiect. Ma indoiesc ca a facut observatii cu privire la un proiect guvernamental roman; printul nu face comentarii nici macar cu privire la activitatea membrilor Cabinetului britanic", a completat ministrul Turismului.
Bogdana PAUN 
A r h i v a
  Dupa palmieri, importam castori    
  Energeticienii nu cred in Nastase    
  Profesorii romani pot merge in Ungaria si Spania pentru specializare    
  Tara are Plan National pentru protectia mediului    
  BEI va finanta constructia autostrazii Nadlac-Deva    
  La liceu ca la barbut    
  Gunoiul ne inghite    
  13.000 de sindicalisti brasoveni ies astazi in strada    
  Mitrea vrea inca 1000 de noi locuinte pentru tineri in Ploiesti    
 Top afisari / comentarii 
 Prima si ultima carte a lui Catalin Bursaci va fi lansata la Muzeul Literaturii (381 afisari)
 Mosia Berindei a disparut de pe harta (58 afisari)
 Alexandru Iordache a fost un securist-tortionar obladuit sub aripa MI (34 afisari)
 Filosofia renascentista a lui Mirandola (28 afisari)
 Aviz pentru concubinaj (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01764 sec.