Ziua Logo
  Nr. 2406 de joi, 16 mai 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Gen. Toma Zaharia a mintit, spalandu-se pe maini de legatura directa pe care a avut-o cu un notoriu contrabandist din "Tigareta 1,5-Petrescu"
Alexandru Iordache a fost un securist-tortionar obladuit sub aripa MI
-- Procurorii din Parchetul General tergiverseaza inexplicabil ancheta * Conducerea Sectiei Parchetelor Militare habar nu avea, la sfarsitul saptamanii trecute, de acest caz
Prim-loctiitorul ministrului de Interne, gen. Toma Zaharia, a mintit si i-a luat apararea, subtil, fostului avocat implicat in mafia contrabandista 'Tigareta 1,5-Petrescu. Imediat dupa Sfintele Pasti, generalul a facut o declaratie publica in care a afirmat ca "nu exclude posibilitatea ca unele cadre active ale Ministerului sa fi lucrat pentru fosta securitate", adaugand ca acestea "nu au facut politie politica". Generalul a exemplificat "curatenia" pe care si-ar fi facut-o, in acest sens, MI-ul, cu fostul consilier pe probleme juridice Alexandru Iordache "care a demisionat dupa ce fusese numit in functie in urma unor articole aparute in presa". Adevarul este cu totul altul. In primul rand, Alexandru Iordache a fost reactivat in MI dupa ce a plecat din Baroul de avocati Bucuresti la cerere, stiind ca va ocupa o functie importanta in MI, in cursul verii trecute. Presa dezvaluise la acea data cine este Alexandru Iordache. Cand ZIUA arata unde a ajuns sa fie reactivat unul dintre "pilonii" escrocului international Bogdan Petrescu (n.red.- perioada in care gen. Toma avea pe masa, zilnic, revista presei, deci cunostea trecutul "glorios" al lui Petrescu) Alexandru Iordache era deja consilierul generalului. Si acolo a ramas, neclintit, pana in luna februarie a acestui an, cand s-a gasit modalitatea pensionarii rapide, prin care Iordache sa dispara fara a fi tras la raspundere pentru faptele penale comise in urma cu cativa ani. Cat priveste declaratia gen. Toma, trebuie inteles ca nu ne-am legat niciodata de fostii securisti care si-au facut datoria, ci de cei care au facut politie politica si de tortionari. Iar Iordache face parte din ultima categorie, deci nu se poate spune ca nu a facut politie politica atata vreme cat a agresat violent persoane retinute la Jilava in decembrie '89.
Parchetul CSJ doarme pe dosarul "Tigareta Petrescu"
In ce priveste ancheta in care este implicat si Alexandru Iordache, si care a debutat dupa ce ZIUA a inmanat Procurorului General documente ce probeaza indubitabil contrabanda denumita "Tigareta 1,5-Petrescu", aceasta este inexplicabil tergiversata. La sfarsitul saptamanii trecute, conducerea Sectiei Parchetelor Militare spunea ca nu are habar daca se ocupa vreun procuror militar de acest caz. Zilele trecute, prin purtatorul de cuvant al Parchetului CSJ, am aflat acelasi previzibil raspuns cu care ne-am obisnuit. "E in lucru". Ni s-a mai spus doar ca aceasta cauza a fost disjunsa si pe Parchetul Curtii de Apel Constanta. Nimic, insa, despre masurile de siguranta care trebuiau sa existe pana acum, pentru ca, fara consemn la granita, oricare dintre praduitorii celor 110.000.000 de dolari din contrabanda cu tigari dezvaluita de ZIUA poate disparea ca si Maria Vlas.
Adina ANGHELESCU Petre NITEANU 
A r h i v a
  Politia habar n-are unde este Maria Vlas    
  Adrian Nastase: Vlas trebuie sa se prezinte la Politie fara invitatii speciale    
  PNL cere demisia lui Joita Tanase pentru pasivitate in cazul FNI    
  Vacaroiu ne linisteste: "Ea oricum va veni in Romania, nu va faceti probleme!"    
  Stimate Domnule Presedinte,    
  Prefectul Capitalei sustine reorientarea creditului BEI catre afacerile consilierilor PSD    
  Popovat condamna traducerea defectuoasa a contractului de imprumut    
  Ziaristilor li se pregateste o alta lege    
  Nastase a promis APCE ca va modifica articolele din Codul Penal privind delictele de presa    
  Comisia Europeana a constatat lipsa independentei Curtii de Conturi    
  Duplicitatea lui Vadim fata de evrei si arabi    
  Romania nu are specialisti in tratamentul narcomanilor    
  Botosanenii nu au auzit de droguri    
  Stupefiantele iti distrug viata    
  Infirmierul drogurilor    
  MuzicaAntiDrog a scos Bacaul in strada    
  Mosia Berindei a disparut de pe harta    
  Baloanele afaceristului Alexandru Marin    
 Top afisari / comentarii 
 Prima si ultima carte a lui Catalin Bursaci va fi lansata la Muzeul Literaturii (381 afisari)
 Mosia Berindei a disparut de pe harta (58 afisari)
 Alexandru Iordache a fost un securist-tortionar obladuit sub aripa MI (34 afisari)
 Filosofia renascentista a lui Mirandola (28 afisari)
 Aviz pentru concubinaj (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00817 sec.