Ziua Logo
  Nr. 2343 de joi, 28 februarie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Ex-consilierul generalului Toma Zaharia si-a specializat fiul in activitati sustinatoare de afaceri ilegale
Notarul Mircea Iordache a facut jocuri in "Tigareta 1,5-Petrescu"
-- El a cumparat in 1994, pe vremea cand avea doar 19 ani si era student la Drept, doua apartamente care au ajuns sedii ale firmei contrabandiste MAS-MED
Din activitatea "de exceptie" a consilierului de taina proaspat pensionat al generalului Toma Zaharia - despre care MI si UM 0962 cunosteau multe dar au preferat sa taca si sa musamalizeze - face parte si introducerea fiului sau in lumea contrabandistilor. Astfel, fiul ex-consilierului MI, Mircea Constantin Iordache, care este notar la cabinetul notarial "ARISTON", nascut in 25.05.1975 in Bucuresti, a fost complice cu tatal sau la introducerea in tara, in perioada '94-'95, a 527.930 baxuri de tigari produse ale "Philip Moris" "Papastratos" si BAT. Pe atunci era student la Drept. El a reusit, insa, performanta de a cumpara, la varsta la care abia incepi sa-ti dai seama cum poti agonisi un ban, doua apartamente in Bucuresti. Acestea au devenit mai tarziu sediul renumitei firme contrabandiste MAS MED IMPEX SRL, unde au fost folositi in contrabanda angajatii orbi despre care ZIUA a facut dezvaluiri la sfarsitul anului trecut.
Asigurarea "cuibusoarelor" de contrabanda
In iunie 1994, fiul lui Iordache a cumparat un apartament in Bdul Pacii nr.186, bloc E, sc.1, apt.12 Sector 6, cu un an inainte de a intra el insusi in firma MAS MED. Prin contractul de inchiriere din 1.08.1994 se dovedeste premeditarea in "constructiile economico-financiare" ce urmau a fi realizate cu scopul subminarii economiei nationale. In spatele lui Mircea Iordache, tatal acestuia tragea sforile contrabandei impreuna cu escrocul Bogdan Petrescu. Premeditat sau nu, Iordache-senior, fost securist-tortionar, si-a facut fiul partas la afacerile murdare de mai tarziu.
In 28.11.1994, Mircea Iordache a cumparat apartamentul din Calea Dorobantilor nr.91, bl.12B, sc.C, et.3, apt.71, Sector 1, care a devenit, incepand cu 1 martie 1995, sediul firmei MAS MED.
Trebuie mentionat ca familia Iordache a locuit, in perioada 1982-1991, in modestul apartament nr.23 din Calea Ferentari nr.72 aflat in blocul 1A, Sector 5. Dupa decembrie '89, Alexandru Iordache, care era cercetat intr-un dosar aflat la Parchetele Militare in legatura cu "misiunea" de la Jilava, s-a ascuns la Politia rutiera din Udristei si din 1991 a intrat in Baroul de avocati, desi nimeni prin Tribunale nu-l cunostea. Escrocul Bogdan Petrescu il alinta, pe atunci - afirma surse din anturajul celor doi - drept "avocatul Mafiei". Din 1991, Iordache s-a mutat in Strada Negel nr.55, Sector 6, vizavi de fratele sau, Dumitru Iordache, fost ofiter SIE cu misiuni la Sofia si Bruxelles, care s-a mutat in Str. Negel nr. 58 un an mai tarziu, in 1992. Dupa cum se stie, firma MAS MED a importat paralel cu firma TRUMP care se afla pe numele lui Bogdan Petrescu. Acesta din urma a devenit nasul notarului Mircea Iordache in 31 decembrie 1998, iar nunta a avut loc la restaurantul Mc'Monnis. La aceasta ora, pentru a-si scoate fiul pe care l-a introdus in "combinatie", Alexandru Iordache spune peste tot - spre deosebire de timpurile in care ii lauda pentru calitatile de afacerist - ca acesta nu a cunoscut indeaproape afacerile cu Bogdan Petrescu. Se stie ca la ordinul lui Iordache, atat Stelian Popa cat si Petrescu au parasit Romania, tocmai pentru ca urmele sa fie sterse iar cei doi sa nu ajunga in fata procurorilor, unde ar fi nevoiti sa spuna tot. Si situatia fiului fostului consilier MI este cunoscuta la nivelul acestei institutii, dar nimeni nu a ridicat un deget pentru inceperea cercetarilor. Notarului Mircea Iordache nu i-ar fi fost deloc usor sa explice cum a reusit sa vanda firma MAS MED unui italian in aceeasi zi in care, la acelasi notar, firma TRUMP a nasului Petrescu, preluata de unchiul sau, av. Ion Chirita, a fost vanduta unui slovac.
Revenirea "fulger" in tara a lui Stelian Dumitru Popa
Din datele de ultima ora pe care le detinem, Alexandru Iordache si Bogdan Petrescu l-au contactat pe fostul sef al Vamii Otopeni Marfa, Stelian Dumitru Popa (martor important care poate dovedi cum a devenit unealta a fostului sef al DGV Mihai Panzariu in "Tigareta 1,5"), pentru semnarea documentelor ce au fost necesare restituirii taxelor printr-un anume Florin Martinescu, omul celor doi contrabandisti. Cele 3 milioane de dolari de pe urma contrabandei au crescut simtitor bunastarea clanului Iordache, care a cumparat vila din Strada Braziliei nr.25-27 Sector 1 din Bucuresti. Stelian Dumitru Popa a revenit "fulger" in tara in vara lui 1999, unde s-a prezentat la Ambasada SUA ca sa-si ridice actele necesare pentru casatorie.
Adina ANGHELESCU Adrian ARTENE 
A r h i v a
  Infractoarea lui Vadim    
  Demisii in bloc din PRM    
  Nastase sustine ca Vadim trebuie sa ramana cu cat mai putin oameni    
  Misiunea "Preotul Mehedintu"    
  Gusa s-a incaierat cu Paler si Basescu    
  Razboiul ECO    
  Inspector de la Primaria Negresti-Oas prins in timp ce lua mita    
  Un tigan s-a sinucis din dragoste    
  Politisti implicati in filiera traficantilor de masini din Alba    
  Adolescenta care a sechestrat o fetita este cercetata si pentru furt    
  Locuinta din Oradea a lui Franmtisek Priplata a fost devastata de hoti    
  Un hacker rupe tacerea    
  Frauda pe Internet de 20 de milioane de dolari    
  Meir Naty a inselat 80 de romani    
  Condamnat la inchisoare pentru o amenda pe care o platise    
  A fost prins un hot care fura din hotelurile din Predeal    
  S-a sinucis de rusine ca a furat banii unui profesor    
  Talharit pentru ca nu-si platise datoriile la magazin    
  O tanara si-a pus capat vietii    
  Ministrul de Interne de la Chisinau si-a dat demisia    
  NATO vrea ca Armata Romana sa puna accent pe modernizarea echipamentelor    
  Romania a facut descentralizarea doar pe hartie    
  Reporterii ZIUA retinuti la granita de trupele CSI    
  Albert Einstein a fost comunist    
 Top afisari / comentarii 
 "Planul Casei Mele", o noua revista a editurii Hiparion (153 afisari)
 Notarul Mircea Iordache a facut jocuri in "Tigareta 1,5-Petrescu" (93 afisari)
 Un hacker rupe tacerea (45 afisari)
 Solourile pariziene ale pianului lui Romeo Cosma imprimate pe CD (45 afisari)
 Misiunea "Preotul Mehedintu" (38 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02003 sec.