Ziua Logo
  Nr. 2282 de joi, 13 decembrie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
O explozie devastatoare a lasat zece familii fara acoperis
Cosmar pe Calea Victoriei
-- Pompierii pun explozia pe seama neglijentei unor studenti care locuiau in casa cu chirie, iar unii dintre locatari il suspecteaza pe proprietar * Crucea Rosie s-a oferit sa le acorde sinistratilor spatii de cazare si mancare, insa pentru maximum doua saptamani
Un imobil vechi de pe Calea Victoriei nr. 212 a fost distrus aproape in totalitate, ieri dimineata, in urma unei puternice explozii, ale carei cauze n-au putut fi inca stabilite cu certitudine. La prima vedere, deflagratia s-a produs din pricina unor acumulari de gaze, insa pompierii nu au localizat fisura in reteaua de alimentare cu gaze. Capitanul Apostol, care se ocupa de ancheta din partea Pompierilor Militari, ne-a declarat ca explozia a avut loc in apartamentul de la etajul 1 din latura estica a cladirii. Reporterii ZIUA au aflat ca acolo locuiau, cu chirie, cinci studenti din Roman, patru baieti si o fata. Marti seara, doi dintre ei au ramas pe hol la un pahar de vorba, iar ceilalti trei, printre care si fata, s-au culcat. Din cate se pare, cheful in doi s-a prelungit pana spre dimineata. Adrian Butucelea, de 25 de ani, si Alin Ionescu, de 20 de ani, ar fi deschis incidental canaua de gaze, la care in mod normal trebuia sa fie racordat un aragaz, si n-au sesizat mirosul intepator propagat in camera. A fost suficient ca unul dintre ei sa-si aprinda tigara. Cladirea a fost zdruncinata din temelii, iar structura de rezistenta a cedat. Usile de pe hol au fost spulberate. Peretele estic al imobilului s-a curbat si scarile interioare - in forma de spirale - s-au prabusit. Suflul deflagratiei a fost atat de violent, incat usa de intrare de la parter a fost scoasa din balamale si proiectata pe capota unui autoturism Dacia care era parcat in curte. Ca printr-un miracol, cei aflati in cladire au suferit rani usoare. Butucelea si Ionescu au fost internati la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, mainile, fetele si picioarele fiindu-le coapte.
Chiriasii cred ca la mijloc este mana proprietarului!
In jurul pranzului, locatarii din cladirea de la nr. 212 au fost invitati la Guvern, iar primarul Sectorului 1 al Bucurestilor le-a propus solutii pentru cazare temporara si cate 10 milioane de lei de persoana. In plus, Societatea Nationala a Crucii Rosii a promis ca le va asigura locuri de cazare si mancare pentru doua-trei saptamani. Printre usi smulse, geamuri sfaramate si daramaturi, politistii au facut investigatiile initiale. Conducerea Sectiei 1 Politie a apreciat ca momentan vinovatii de producerea exploziei nu pot fi indicati. Dupa-amiaza, in jurul orelor 15.00, unul dintre locatari se resemnase si isi cara lucruri din casa la o alta adresa. Despre imobilul afectat de explozie, am aflat ca acesta este in disputa, pe rolul instantelor judecatoresti. Unii dintre locatari au pus explozia - probabil si sub impulsul fricii - pe seama proprietarului care revendica imobilul, o anume Lucia Cojocaru: "Ea ne-a amenintat ca ne lasa fara casa". Aceasta ipoteza ne-a fost insa infirmata de catre politisti.
Adrian ARTENE 
A r h i v a
  Romanii si ungurii contra tiganilor    
  Ideea descentralizarii scoate din minti Puterea    
  Semnatarii Memorandumului sunt consternati de pozitia lui Adrian Nastase    
  Orice intimidare contravine libertatilor fundamentale    
  Memorandistii romani sunt pentru regionalizare, cei maghiari prefera federalizarea    
  Omenirea in pericol    
  Armata romana e depasita de noile amenintari    
  Patru imigranti, posibil romani, au murit intr-un container    
  Minorii romani exploatati de infractori in Franta ar putea fi repatriati    
  Urmatorul atac terorist in SUA va fi unul biologic    
  Ben Laden a fost reperat in muntii din Tora Bora    
  Beligerantii din Orient au incalcat pacea de 48 de ore    
  Alianta Nordica a capturat un taliban australian    
  Americanii continua bombardamentele    
  Procesul marocanului Moussaoui incepe pe 2 ianuarie    
  Escrocheria ELITE a invadat Bucurestii    
  Romania corigenta la drepturile omului    
 Top afisari / comentarii 
 Murfatlar ataca piata pe culoarul activ (52 afisari)
 Regionalizare si provincialism (47 afisari)
 Memorandistii romani sunt pentru regionalizare, cei maghiari prefera federalizarea (23 afisari)
 "Suntem un teatru de manere, nu de manele!" (21 afisari)
 Noul pasaport e super-securizat (20 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02920 sec.