Ziua Logo
  Nr. 2271 de vineri, 30 noiembrie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
ZIUA sesizeaza CSAT, Parchetul General, SRI si SIE in legatura cu activitatea ilegala privind importurile cu tigari din Cipru si miscarile nasilor acestei grupari mafiote, Bodan Petrescu-av. Alexandru Iordache-av. Ion Chirita
Stergerea urmelor in "Tigareta 1,5"
-- Tripleta mafiota din Romania a sters toate urmele cu ajutorul a trei cetateni straini: slovenul Persolja Miroslav, italianul De Musso Salvatore si irakianul Dawood l Acest caz a adus atingere sigurantei nationale prin prejudiciul de peste 100.000.000 de dolari adus statului roman l Capii contrabandei "Tigareta 1,5" au scapat de puscarie prin complicitatea unor institutii ale statului
Dupa ani de zile in care, sistematic, prin firmele din corporatia mafiota a tripletei Bogdan Petrescu-av. Alexandru Iordache-av. Ion Chirita au fost absorbite zeci de milioane de dolari din bugetul si asa sarac al statului, s-a pus la cale stergerea oricaror urme care ar fi putut sa duca la descoperirea masivei contrabande cu tigari savarsite de cei trei. La sfarsitul anului 1997, avocatul Alexandru Iordache si Bogdan Petrescu au inselat in cea mai ordinara maniera chiar si furnizorul cipriot PANORAMA Ltd. cu imensa suma de 8,8 milioane de dolari SUA, refuzand sa achite marfa trimisa. ZIUA dezvaluie astazi artificiul prin care, cu sprijinul unei notarite, Elena Mircia, s-au debarasat de firmele prin care au facut contrabanda denumita de noi "Tigareta 1,5", intrucat s-a desfasurat intre "Tigareta 1" si "Tigareta 2", vanzand firmele TRUMP INVEST, MAS MED IMPEX si CHIRTRADE COMPANY unor dubiosi cetateni straini, care au fost adusi in Romania numai pentru a perfecta "actele de deces" ale cartelului mafiot condus de "Nasul" Petrescu. Ei au fost platiti sa treaca pe numele lor aceste firme. Astfel, raspunderea celor trei romani in fata institutiilor statului se rezuma la "caii de la bicicleta".
Cei trei straini care au pus batista pe tambalul "Tigaretei 1,5" nu au mai revenit niciodata in Romania, asa cum reiese din evidentele Politiei de Frontiera.
Cioclii de peste hotare ai "Tigaretei 1,5"
Firma TRUMP INVEST a avut o existenta ametitoare. La 10 mai 1995 a fost preluata de catre avocatul Ion Chirita (cumnatul av. Alexandru Iordache din strada Braziliei nr. 25-27, Bucuresti) de la "creierul" cartelului Bogdan Petrescu. La nici trei luni, in 2 august 1995, Ion Chirita a vandut firma TRUMP INVEST cetateanului sloven Persolja Miroslav, al carui pasaport de identitate poarta numarul AA 252555, care domiciliaza in Nova Gorica, strada Comparieva, nr. 4, Slovenia (facsimil 1). Acest transfer de putere absoluta si, totodata, procedeu de debarasare a clanului mafiot Petrescu-Iordache-Chirita de toata activitatea ilegala a firmei TRUMP INVEST se regaseste in contractul de cesiune autentificat sub nr. 19235 la Notariatul de Stat Sector 2 de catre notarita Elena Mircia (vezi facsimil 2). Dupa cum ati putut citi pana acum, prin TRUMP INVEST au fost introduse in tara 225.885 baxuri de tigari.
La randul ei, firma MAS MED IMPEX, apartinand fiului av. Iordache, ex-studentului de la Drept Mircea Constantin Iordache, in prezent notar la Biroul Notarial ARISTON, si-a dat obstescul sfarsit in acelasi loc si in aceeasi zi in care TRUMP "deceda". MAS MED a fost cumparata de un fantomatic cetatean italian, De Musso Salvatore, identificat in evidentele PCTF cu pasaportul 1069771 si domiciliul in Rozzano (Milano), Italia, de origine napolitana (facsimil 3). Acesta a venit pentru prima oara in Romania in data de 7 aprilie 1995 si a disparut patru zile mai tarziu. In 30 iunie 1995, a revenit cu trenul in Romania si a parasit teritoriul tarii in 3 iulie. Ultima oara a revenit fulgerator in 2 august 1995, zi in care slovenul prelua TRUMP INVEST. In aceasta zi, MAS MED a devenit proprietatea italianului, prin actul autentificat sub nr. 19234 de catre aceeasi notarita Elena Mircia de la Notariatul de Stat al Sectorului 2 (vezi facsimil 4).
Firma CHIRTRADE a trecut in nefiinta prin acelasi ritual. Cumparatorul a fost un alt cetatean strain, despre care am mai scris: irakianul Maan R. Dawood din Bagdad (facsimil 5). Acesta a sosit in Romania in 1998 cu pasaportul M 0994016 si viza de studii cu nr. 1946 eliberata de catre Ambasada Romaniei in Iordania. Aceste coincidente nu sunt deloc intamplatoare. De "traficarea" sub masca legalitatii a acestor doua firme contrabandiste s-a ocupat prin mandat avocatul Vasile Deleanu. Dupa aceste malversatiuni, strainii nu au mai revenit in tara.
Cat priveste aspectul "studiilor" ale lui Dawood, pe teritoriul Romaniei, care au desavarsit una dintre cele mai fructuoase contrabande, ar trebui lamurit de catre anchetatori cinstiti si curajosi, odata cu cercetarile ce ar trebui declansate imediat la nivel de Parchet General, prin autosesizare intr-un dosar amortit in sertarele Parchetelor Militare, unde protagonistii erau candva bine identificati: fostul sef al DGV Mihai Panzariu si tripleta Petrescu-Iordache-Chirita.
Martorul-cheie: Stelian Dumitru Popa!
Lasandu-l la o parte doar o secunda pe Bogdan Petrescu, care si-a creat in anturaj o aura de credincios practicant, dupa modelul adevaratilor mafioti din Cosa Nostra, este stupefiant cum doi avocati, fosti militieni, Iordache si Chirita, si-au cuplat eforturile pentru a ridica faradelegea la rang de lege. Toti trei au adus statului imensul prejudiciu de peste O SUTA DE MILIOANE DE DOLARI SUA. Cetatenii straini au fost folositi si platiti sa preia firmele contrabandiste, pentru ca orice urma a activitatilor ilegale in Romania prin aceasta retea mafiota sa fie stearsa si nimeni sa nu mai poata ajunge la sursele primare ale probelor. Probabil ca sotia avocatului Iordache, Daniela, care a fost inainte de '90 ofiter in cadrul Militiei Economice habar nu are de unde-i provine bunul trai.
In conditiile in care Romania este precum Cenusareasa care-si uita cate un pantof pe la portile UE si NATO, in speranta ca Europa si America o vor lua de nevasta, Bogdan Petrescu se gandeste probabil ca prin donatia facuta in 1996 unui personaj marcant din actualul PSD si-a pus un scut impenetrabil intre el si Justitie. Avand in vedere gravitatea faptelor semnalate de ZIUA in cazul contrabandei savarsite de trio-ul de contrabanda Petrescu-Iordache-Chirita sesizam toate institutiile statului care mai pot face lumina in aceasta subminare a economiei nationale fara precedent. Este vorba de premierul Adrian Nastase, Ministerul de Interne, directorul SRI Radu Timofte, directorul SIE Gheorghe Fulga, Procurorul General al Romaniei Joita Tanase si, nu in ultimul rand, Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Inca se mai poate face ceva.
Din nefericire, pentru Petrescu si clanul lui, un martor-cheie exista chiar in persoana fostului sef al Vamii Otopeni Marfuri, Stelian Dumitru Popa, iar acesta nu va intra sub incidenta recentei legi de gratiere, chiar daca a fost atras in cursa contrabandistilor, ca executant, de catre fostul sef al DGV Mihai Panzariu, suportand astazi consecintele unei contrabande care nu i-a apartinut. Culmea nerusinarii, pentru ca sfera sa ramana inchisa, ca in orice grupare internationala mafiota, avocatul Alexandru Iordache apara, astazi, interesele lui Mihai Panzariu. Astfel, OMERTA a fost desavarsita.
Adina ANGHELESCU Adrian ARTENE Dan COMANESCU 
 Afisari: 110  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Calvarul robotilor    
  Semne mari de intrebare in crima de la "Le petit bijou"    
  Passaris, dat de gol de Rottweiler-ul sau    
  526 de apartamente vandute cu 53.000 de lei bucata    
  Reorganizarea FC STEAUA a fost impusa de FRF si LPF    
  Negocierile interafgane: batalia pentru ministere    
  Bagdadul asteapta atacurile americane    
  Doi afgani au fost striviti de ajutoare umanitare    
  120 de avioane americane au bombardat grote si tuneluri    
  Palestinieni arestati pentru ca distribuiau CD-uri cu ben Laden fara licenta    
  Yemenul nu va fi atacat    
  Trei teroristi retinuti la Milano    
  Atentatele din 11 septembrie au facut 3711 victime    
  Alianta Nordica a capturat mai multi sefi ai Al-Queda    
 Top afisari / comentarii 
 Stergerea urmelor in "Tigareta 1,5" (110 afisari)
 Radu Timofte a ajuns general in rezerva (36 afisari)
 526 de apartamente vandute cu 53.000 de lei bucata (22 afisari)
 Din 325 de scoli private au primit autorizatie 289 (18 afisari)
 "Iagalo" si "Super 8 Story" la DaKINO (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02200 sec.