Ziua Logo
  Nr. 2194 de sambata, 1 septembrie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Garda Financiara loveste in mafia alcoolului, chinezariilor si a deseurilor metalice
Depozitul clandestin de bauturi spirtoase "Jamaica" a fost inchis
-- Patronul firmei "Scorpion", Jan Udila, imbutelia ilegal romul "Jamaica" * Aproape cinci tone de alcool etilic si bauturi spirtoase toxice urmau sa fie date spre consum pe piata bucuresteana * Zeci de containere cu marfa chinezeasca de contrabanda intra saptamanal in Capitala * Firma "Nizor" a facut timp de doi ani afaceri ilegale cu deseuri metalice
Comisarii Garzii Financiare au confiscat, saptamana trecuta, unei firme din comuna ilfoveana Afumati aproape doua tone si jumatate de alcool etilic si peste doua tone de bauturi spirtoase, fabricate si imbuteliate intr-un depozit clandestin de pe Bulevardul Pieptanari din Sectorul 5 al Capitalei. Din raportul intocmit de echipa de control a Garzii Financiare reiese ca patronul firmei "Scorpion", Jan Udila, n-a putut justifica provenienta a 2400 de litri de alcool etilic de 95 de grade, 970 de litri cu bautura spirtoasa de 22 de grade si o tona si o suta de litri de rom "Jamaica". Totodata, Garda Financiara a mai gasit la depozitul inchiriat de firma "Scorpion" trei mii de banderole de marcaj, inscriptionate SC "Cristal Prod Alc" si alte 1800 de banderole care purtau denumirea firmei "San Stefani". Aceste banderole urmau sa fie aplicate pe sticlele de bauturi si sa fie scoase la vanzare in Bucuresti.
Contrabanda cu marfuri chinezesti si operatiuni ilegale cu deseuri
Echipele de control au organizat, in aceeasi perioada, "filtre" la intrarile in Capitala, dinspre Constanta. Astfel, dupa verificarea a 20 de transcontainere, care fusesera incarcate in portul Constanta si care transportau marfa chinezeasca pentru firme din Bucuresti, comisarii au constatat cu stupefactie ca, fara exceptie, conducatorii auto au prezentat ca document de provenienta pentru marfurile transportate fotocopii dupa declaratiile vamale de import ilizibile. De asemenea, dupa descarcarea containerelor, lucratorii Garzii au descoperit tone de marfuri fara acte care sa dovedeasca provenienta, acestea fiind confiscate.
Un caz aparte, in legatura cu care Garda Financiara a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Dolj, l-a reprezentat firma "Nizor". Sectia Mehedinti a garzii a constatat ca in perioada 1999-2000, societatea a cumparat deseuri metalice neferoase in valoare de peste un miliard si jumatate de lei, justificate cu 27 de facturi fiscale si 59 de chitante. De pe urma verificarilor incrucisate a rezultat ca documentele mentionate nu aveau regim special, fiind procurate ilegal. S-a stabilit ca firmele in numele carora au fost emise documentele respective nu sunt inmatriculate la Oficiul Registrului Comertului, datele de identificare ale delegatiilor si numerele de inmatriculare ale autovehiculelor inscrise pe acte fiind fictive. In concluzie, comisarii Sectiei Mehedinti au stabilit ca firma "Nizor" are de platit 1,1 miliarde de lei catre Bugetul de stat, reprezentand impozit pe profit, TVA si majorari de intarziere.
Una peste alta, dupa controalele de saptamana trecuta, Garda Financiara a dat amenzi contraventionale agentilor economici de peste opt miliarde de lei si a confiscat marfuri in valoare de peste cinci miliarde. De altfel, numai in urma controalelor asupra mijloacelor de transport marfuri si persoane s-au aplicat 150 de amenzi de peste 750 de milioane de lei. (A.A.)
 Afisari: 135  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Ghilotina serviciilor secrete    
  Vadim nu recunoaste actele semnate in fata notarului    
  Iliescu si Nastase fata in fata cu Vadim    
  Al saselea mandat in dosarul "Amfetamina"    
  Spanu a fugit cu banii incasati de la 200 de asociatii de locatari    
  Cannabis la Husi    
  Angajata fabricii de paine Pamukkale a murit la spital    
  Plasator de valuta falsa prins in Bucuresti    
  Groapa comuna la Vaslui    
 Top afisari / comentarii 
 Depozitul clandestin de bauturi spirtoase "Jamaica" a fost inchis (135 afisari)
 Zece somalezi prinsI in Vaslui se credeau in Germania (86 afisari)
 3rei Sud Est, eclipsati de Antero Boys (46 afisari)
 Aaliyah a fost inmormantata ieri (44 afisari)
 Al saselea mandat in dosarul "Amfetamina" (42 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00992 sec.