Ziua Logo
  Nr. 2194 de sambata, 1 septembrie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Presedintele PRM a lipsit ieri de la conferinta de presa in care trebuia sa explice ziaristilor cum si-a vandut firma unei fantome. Motivul: a fost retinut cu treburi mult mai importante la Chisinau
Vadim nu recunoaste actele semnate in fata notarului
-- Surprinzator, ziaristii din presa centrala care au demascat vanzarea SC Fundatia-Editura Revista Romania Mare SRL, falsului iranian Reza Kaja, nu au mai fost injurati * ZIUA prezinta istoricul dezvaluirilor de presa, care l-au demascat pe "Tribun" drept cel mai mare mincinos din Senatul Romaniei
Vanzarea de catre Vadim si sora sa, Magdalena Dumitru, a firmei Fundatia-Editura Revista Romania Mare SRL, unui iranian-fantoma, zis Reza Kaja, contra ridicolei sume de 2 milioane lei, a declansat in presa centrala o adevarata explozie. Marele patriot, care zbiera "Nu ne vindem tara", s-a dovedit a fi un demagog, care una zice alegatorilor lui si alta face in realitate. Cum majoritatea membrilor PRM din tara s-au aratat de-a dreptul scandalizati de manevra "Tribunului", iar cei deranjati de politica dictatoriala din partid atata asteptau ca sa-si strige nemultumirile, Vadim a ales calea minciunii - a negarii adevarului, pentru a-si salva imaginea de "patriot". Astfel, intr-o conferinta de presa desfasurata ieri la sediul central al PRM din Bucuresti, el a trimis o declaratie, nesemnata, in care se victimiza. Fara a-i mai balacari, asa cum obisnuieste, pe ziaristii care i-au demascat negotul dubios, Vadim sustine in declaratia sa urmatoarele: "Senatorul Corneliu Vadim Tudor n-a intentionat niciodata sa vanda revista Romania Mare, nu cunoaste nici un iranian cu numele Reza Kaja, iar semnatura sa nu se intalneste pe nici un act de cesiune si (sau) vanzare. De altfel, la data la care se pretinde ca s-ar fi semnat asemenea acte, senatorul Vadim se afla la Strassbourg participand la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei".
Vadim a lipsit de la conferinta de presa, pretinzand ca are treburi mult mai importante de rezolvat la Chisinau, astfel ca cei prezenti nu au putut sa-l intrebe nimic despre firma. Asa cum observati din declaratia data de senator, acesta evita sa rosteasca numele SRL-ului, folosind doar numele revistei, care nu are personalitate juridica, ea fiind doar o marca, ce putea fi foarte bine tiparita de orice alta firma din multele societati comerciale ale clanului miliardarilor Tudor.
Falsuri unul peste altul
Pentru ca tot mai multe ziare si posturi de televiziune au preluat povestea iranianului-fantoma al lui Vadim, facem un mic rezumat al dezvaluirilor de presa din aceasta saptamana.
Ziarul ZIUA a dezvaluit in premiera faptul ca SC Fundatia-Editura Revista Romania Mare SRL, cunoscuta de toata lumea ca fiind editorul revistelor PRM "Romania Mare" si "Politica", nu mai apartine lui Corneliu Vadim Tudor, ci unui iranian din Teheran, pe nume Reza Kaja. Descoperirea a fost facuta printr-o simpla accesare a computerului de la Registrul Comertului. Reporterii ZIUA au incercat sa-l descopere pe iranian, pentru a-i lua un interviu, dar minune mare, la apartamentul nr 29 din b-dul Ion Mihalache nr. 45, bloc 16 B+C, scara B, unde era inregistrat sediul SRL-ului lui Kaja, locuia o alta familie, care nu stia sa-si fi vandut casa. Pe fir au intrat o serie de ziare centrale, care, alaturi de noi, rand pe rand, au descoperit urmatoarele:
- iranianul Kaja nu exista nicaieri;
- Ministerul de Interne nu are inregistrari cu privire la intrarile si iesirile acestuia din Romania;
- la Registrul Comertului, fantomaticul Reza Kaja a depus ca dovada de sediu un contract de vanzare-cumparare a apartamentului din b-dul Mihalache, amintit mai sus, care s-a dovedit a fi un fals. Notarul Dumitru Apostoiu nu-si recunoaste asa-zisa autentificare, iar, surpriza, vanzatorul Gostinaru Marian, mentionat in contract, este si el o persoana fantoma, inventata de autorii falsului. S-a constatat ca semnatura si stampila notarului au fost falsificate prin scanarea pe computer;
- tot la Registru, fantoma Reza a depus si o adresa a administratiei blocului de locatari din Ion Mihalache 45, care ar fi acceptat ca la apartamentul 29 sa functioneze "Romania Mare" SRL. Adresa era falsa, administratorul care aparea ca semnatar fiind plecat de cativa ani din tara. Stampila asociatiei era si ea masluita, scanata pe computer;
- pasaportul de care s-a folosit acesta in fata notarilor era fals;
- Ambasada Iranului la Bucuresti nu-l cunoaste pe iranian;
- firma lui Vadim era urmarita de Ministerul Finantelor pentru recuperarea a peste 500 milioane de lei, datorati pentru impozite neplatite catre buget;
- firma lui Vadim este urmarita pentru executarea unor datorii de sute de milioane de lei, rezultate din cateva procese civile, pe care le-a pierdut, in urma defaimarilor proferate de Vadim la adresa unor personalitati publice, in revista "Romania Mare";
- revista "Romania Mare" este difuzata azi de RODIPET in baza aceluiasi contract semnat la inceputul anului cu SC Fundatia-Editura Revista Romania Mare SRL.
Notarii demonstreaza ca Vadim minte
De asemenea, s-a stabilit cu certitudine ca actele de cesionare a actiunilor SC Fundatia-Editura Revista Romania Mare SRL sunt autentice. Notarii Melania Popa si Dumitru Apostoiu au prezentat tuturor ziaristilor originalele celor doua contracte, care atesta vanzarea firmei lui Vadim, iranianului fantoma.
Primul contract de cesiune s-a intocmit la data de 18 iunie 2001, in fata notarului Dumitru Apostoiu, cand Vadim si fratii sai (Tudor Marcu, Tudor Pavel si Lidia Samson) au vandut surorii lor Maria Magdalena Dumitru toate partile sociale ale SRL-ului, aceasta din urma devenind asociat unic si administrator. Pretul a fost de doar 2 milioane lei, desi firma a avut pe anul 2000 o cifra de afaceri de 6,5 miliarde lei.
Dupa numai o saptamana, in data de 27 iunie 2001, Maria Magdalena Dumitru, 61 de ani, evanghelista, a vandut in fata notarei Melania Popa, intreaga firma, iranianului fantoma Reza Kaja, contra aceleiasi sume ridicole, de 2 milioane lei, cand taxele pentru infiintarea in ziua de azi a unei firme costa peste 10 milioane lei.
Ambii notari au aratat ziaristilor, fara retinere, ca tranzactiile sunt autentice si au prezentat si copii dupa pasaportul lui Reza Kaja si a buletinelor de identitate ale rubedeniilor lui Vadim, pentru a nu exista nici o indoiala cu privire la faptul ca oamenii nu s-au prezentat in fata lor.
ZIUA a depus ieri la Parchetul CSJ o sesizare penala, cu privire la tranzactia dintre Dumitru Magdalena, sora lui Vadim si iranianul-fantoma Reza Kaja. Bineinteles ca in cazul sau, Vadim este aparat de imunitate si isi poate permite sa minta cat vrea, caci nimeni nu va veni sa-l deranjeze de la Politie sau Parchet pana ce Parlamentul nu va aproba investigatiile. Legea romana permite accesul in Parlamentul Romaniei a unor persoane, fara obligativitatea supunerii unui control psihiatric.
Razvan SAVALIUC 
A r h i v a
  Ghilotina serviciilor secrete    
  Iliescu si Nastase fata in fata cu Vadim    
  Al saselea mandat in dosarul "Amfetamina"    
  Spanu a fugit cu banii incasati de la 200 de asociatii de locatari    
  Cannabis la Husi    
  Angajata fabricii de paine Pamukkale a murit la spital    
  Plasator de valuta falsa prins in Bucuresti    
  Groapa comuna la Vaslui    
  Depozitul clandestin de bauturi spirtoase "Jamaica" a fost inchis    
 Top afisari / comentarii 
 Depozitul clandestin de bauturi spirtoase "Jamaica" a fost inchis (135 afisari)
 Zece somalezi prinsI in Vaslui se credeau in Germania (86 afisari)
 3rei Sud Est, eclipsati de Antero Boys (46 afisari)
 Aaliyah a fost inmormantata ieri (44 afisari)
 Al saselea mandat in dosarul "Amfetamina" (42 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01281 sec.