Ziua Logo
  Nr. 2109 de vineri, 25 mai 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Sportul romanesc si-a incheiat socotelile in teritoriu
Seful peste federatii si-a dat cu stangu-n dreptul
-- Seminar de conducere si administratie sub egida COR
Ultimele trei zile au insemnat un varf de forma pentru suflarea sportiva romaneasca. La initiativa secretarului de stat Nicolae Marasescu, performanta neaosa si-a dat intalnire in Bucuresti, macar pentru a elucida problemele fierbinti din legislatia de curand aprobata, dar oloaga la capitolul punere in aplicare. Pentru simplul fapt ca o seama de functionari care deocamdata mai lucreaza in sistem, simuland munca pe branci, in schimbul unor venituri de la noi, mai exact simplii contribuabili, se "sparg" in zel, dar nu concretizeaza mai nimic, de atatea luni. Este de fapt o chestiune care tine de o mana de reguli ce deriva din actul normativ, asteptat cu sufletul la gura de toata suflarea performantei, fapt pentru care ne punem o intrebare de bun simt: de ce a fost nevoie sa treaca aproximativ un an de la promulgarea legii respective, fara intrare in vigoare?
Ce-i mai grav, este ca, macar in domeniul sportului propriu-zis, adica metodica, planificari si treburi efective, mai precis scamatoriile care aduc medaliile atat de iubite si de-a dreptul adorate de noi toti, Ion Pandele, responsabilul ministerial in materie, directorul general in relatiile cu federatiile sportive, a fost atat de emotionat in expozeul de miercuri, incat, pe nesimtite, specialistii l-au parasit. Ceea ce nu a inteles pseudo-functionarul cu pricina, este ca palaria ii cade fix pe nas! Cum la acest nivel sunt chiar meseriasi, ca doar pe genialitatea acestora se mai inscrie Romania in elita lumii, la balbele personajului s-a raspuns cu flit! Mai cu seama in conditiile in care, cu numai cateva minute inainte, un pur sange in materie, Mihai Capatana, a trezit tacerea si respectul asistentei, prin informatia de 24 de carate pe care a inoculat-o, de-a dreprul in vene! Este regretabil ca la asa vedete, sportul mai evolueaza cu talente care au murit sperante!
In alta ordine de idei, la hotelul din Izvorani, sediul Comitetului Olimpic Roman, s-a derulat o alta actiune cu scopuri benefice in materie: seminarul de conducere si administrare sportiva, organizat de prestigiosul nostru for, in colaborare cu solidaritatea olimpica si directia internationala. Ce-i de laudat este ca printre cei care si-au tocit coatele pe bancile cu pricina sunt fosti performeri de maxima valoare ai tricolorului: gimnasta Gina Gogean, atleta Paula Ivan, tiristul Iulian Raicea si floretista Laura Badea Carlescu. In plus, doi activi in domeniu, cu state vechi de profesori: Ion Buliga, de la FR Atletism si Mihai Ispas, de la COR.
Cristina VLADU 
A r h i v a
  Stoica il reclama pe Grigorescu la FIFA si UEFA    
  Filipescu, suspendat sub tricolor    
  Opt "interni" pentru Ungaria si Lituania    
  Manea se teme de suspendari    
  Sporting il vrea pe Bölöni    
  Italia sau Anglia pentru Contra    
  STIRI    
  Bayern - prima campioana europeana a mileniului    
 Top afisari / comentarii 
 "Nicolit" interzis la Iasi (124 afisari)
 Seful trupelor DIAS Constanta a fost pradat (73 afisari)
 Extraterestrul din burta dinozaurului (59 afisari)
 Multiplu debut in "Rigoletto" la Opera Nationala Romana (29 afisari)
 Varuna: a zecea planeta de la Soare (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00921 sec.