Ziua Logo
  Nr. 2109 de vineri, 25 mai 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
STIRI
-- Economiile populatiei in banci au crescut cu 3,1%
La sfarsitul lunii martie, masa monetara a fost de 191.551 miliarde de lei, in crestere cu 2,9% in termeni nominali si cu 0,9% in termeni reali, se arata intr-un comunicat al Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Cresterea masei monetare a fost determinata in exclusivitate de majorarea activelor externe nete cu 5,5%, pana la 105.945 miliarde de lei, prin majorarea cu 7,2% a componentei "Valute convertibile", respectiv 142 milioane de dolari. La sfarsitul primului trimestru al acestui an, economiile populatiei s-au majorat cu 3,1%, pana la 48.382 miliarde de lei, in conditiile mentinerii inclinatiei populatiei pentru detinerea de titluri de stat in lei, care au inregistrat o crestere de 9,2%. Depozitele bancare in valuta ale populatiei au scazut cu 0,3%, in timp ce volumul titlurilor de stat in valuta detinute de populatie, care a reprezentat echivalentul a 134 milioane de dolari, s-a majorat cu 59,7%. Creditul neguvernamenrtal a crescut, in aceeasi perioada, cu 2,9% pe seama majorarii cu 2,2% a creditului in valuta si cu 1,3% a creditului in lei. (A.M.V.)
Compania Zero Cash a lansat un site de informatii bancare
Compania Zero Cash a lansat, ieri, site-ul www.no-cash.ro, care concentreaza oferta sistemului bancar romanesc din domeniul platilor fara numerar si are drept scop incurajarea concurentei dintre banci si va contribui la stabilirea unor preturi corecte pentru aceste servicii. "Desi au fost deja emise peste 1,3 milioane de carduri in Romania, acestea sunt inca departe de a fi cunoscute. Noi suntem un centru de promovare si consultanta care si-a propus sa amelioreze substantial aceasta stare", a declarat Sergiu Cone, director asociat al firmei Zero Cash. Directorul general al Europay International pentru Europa de Sud a declarat ca "Romania are cel mai mare potential de crestere din zona. Eu cred ca piata va ajunge la aproximativ doua milioane de carduri MasterCard si Maestro la sfarsitul anului 2003". (A.M.V.)
Rezervari telefonice pe CFR
CFR Calatori introduce, de astazi, un serviciu care ofera calatorilor posibilitatea de a-si rezerva telefonic locuri in trenurile cu plecare din Gara de Nord. Rezervarile pot fi realizate numai in ziua plecarii trenurilor si se pot face in vagoanele clasa I si clasa a II-a din trenurile care circula in trafic local. Numarul de telefon de la care pot fi efectuate rezervarile este 9522. Rezervarea telefonica este valabila pana cel mult cu 30 minute inainte de plecarea trenului. Taxa de rezervare pentru fiecare loc solicitat este de 20.000 lei. (C.P.)
Romania va fi gazda padurarilor europeni
Romania va gazdui, in perioada 8-15 iunie 2001, cel de-al XV-lea Congres al Uniunii Europene a Forestierilor, congres la care si-au anuntat participarea reprezentanti din 15 tari, a declarat Marian Stoicescu, presedintele Confederatiei Consilva. "Pentru acest congres, tema este "Forestierii pentru dezvoltare rurala si protectia mediului inconjurator". Cu acest prilej, va fi prezentat noul statut al Uniunii si vor fi sustinute lucrari de specialisti din Germania si Finlanda. Deschiderea lucrarilor congresului va fi facuta de presedintele Ion Iliescu, reprezentantii premierului Adrian Nastase confirmand participarea acestuia la manifestare. Acest Congres este principalul eveniment forestier la nivel european in acest an si vine sa certifice pozitia silvicultorilor romani in Europa", a precizat Stoicescu. (L.M.)
A r h i v a
  Bolnavii de SIDA mor cu zile    
  Profesorii acuza MEC ca lasa admiterea in liceu la "cheremul" calculatorului    
  Legea pensiilor ar putea fi modificata    
  ANL incepe lucrarile de constructie la 8000 de locuinte pentru tineri    
  Peste 90% din fondurile alocate de UE Romaniei au fost deja contractate    
  Guvernul a aprobat proiecte IT in valoare de 500 de milioane de dolari    
  Universitatea Hyperion sarbatoreste 11 ani de la infiintare    
 Top afisari / comentarii 
 "Nicolit" interzis la Iasi (124 afisari)
 Seful trupelor DIAS Constanta a fost pradat (73 afisari)
 Extraterestrul din burta dinozaurului (59 afisari)
 Multiplu debut in "Rigoletto" la Opera Nationala Romana (29 afisari)
 Varuna: a zecea planeta de la Soare (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00587 sec.