Ziua Logo
  Nr. 2109 de vineri, 25 mai 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Profesorii acuza MEC ca lasa admiterea in liceu la "cheremul" calculatorului
-- Ei considera ca metoda repartitiei candidatilor cu ajutorul computerului, propusa de minister, este irealizabila
Organizarea admiterii in liceu prin metoda repartitiei candidatilor cu ajutorul calculatorului, varianta agreata de Ministerul Educatiei si Cercetarii este irealizabila, in conditiile in care un elev poate avea cel mult 999 de optiuni si, numai in Capitala, sunt aproximativ 30.000 de absolventi ai claselor a Vlll-a, a declarat agentiei Mediafax, Mihai Alexandru, profesor de matematica la Liceul de Informatica "Dimitrie Cantemir", membru in Asociatia Tinerilor Reformisti (ATR).
Aceasta asociatie a inaintat conducerii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, un protest in care a criticat varianta MEC, atentionand asupra faptului ca acest sistem permite introducerea unor date fictive, in scopul fraudarii admiterii. "Elevii si parintii nu pot controla corectitudinea datelor introduse in calculator", a mai spus profesorul Alexandru, criticand "secretomania" conducerii MEC fata de rezultatele simularii admiterii.
In opinia reprezentantilor ATR, cea mai buna varianta pentru admiterea in liceu ar fi repartizarea elevilor in functie de optiuni, in ordinea descrescatoare a mediilor, conform unei programari prealabile. Astfel, absolventii vor fi invitati intr-o sala unde vor fi afisate unitatile de invatamant, ei avind la dispozitie un singur minut in care sa-si exprime optiunea, repartitia incepind cu scolarii cu medii intre 9.00 si 10.00, a mai spus profesorul de matematica. ATR a solicitat MEC 30.000 de dolari pentru organizarea admiterii dupa sistemul pe care l-a propus.
Secretarul de stat in MEC Vasile Molan a declarat pentru Mediafax ca metodologia organizarii si desfasurarii admiterii in liceu nu a fost definitivata, expertii MEC analizind inca rezultatele simularii organizate la sfarsitul saptamanii.
In cazul care varianta MEC va da gres, ATR va organiza ample actiuni de protest in semn de solidaritate cu elevii nedreptatiti, a mai spus profesorul Alexandru.
Mihaela JITEA 
A r h i v a
  Bolnavii de SIDA mor cu zile    
  Legea pensiilor ar putea fi modificata    
  ANL incepe lucrarile de constructie la 8000 de locuinte pentru tineri    
  Peste 90% din fondurile alocate de UE Romaniei au fost deja contractate    
  Guvernul a aprobat proiecte IT in valoare de 500 de milioane de dolari    
  Universitatea Hyperion sarbatoreste 11 ani de la infiintare    
  STIRI    
 Top afisari / comentarii 
 "Nicolit" interzis la Iasi (124 afisari)
 Seful trupelor DIAS Constanta a fost pradat (73 afisari)
 Extraterestrul din burta dinozaurului (59 afisari)
 Multiplu debut in "Rigoletto" la Opera Nationala Romana (29 afisari)
 Varuna: a zecea planeta de la Soare (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01374 sec.