Ziua Logo
  Nr. 2109 de vineri, 25 mai 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Revelatii prezidentiale in Harghita si Covasna
Iliescu a descoperit ca oamenii obisnuiti sunt mai intelepti decat politicienii
-- El socoteste ca sprijinirea guvernului este o misiune nationala
Presedintele Ion Iliescu a apreciat, miercuri seara, intr-o conferinta de presa sustinuta la Miercurea Ciuc, ca ideea eliberarii unor legitimatii de maghiar, continuta in legea privind statutul maghiarilor de peste hotare, este "total neadecvata, stranie si neeuropeana". Presedintele Iliescu a declarat ca apreciaza preocuparea Guvernului de la Budapesta pentru maghiarii din alte state si ca autoritatile romane "au de invatat" in aceasta privinta. Seful statului a precizat ca nu are o parere bine conturata in privinta legii statului maghiarilor, dar ca era firesc ca autoritatile romane sa fie consultate in elaborarea acestui act normativ.
Pe de alta parte, seful statului a spus ca politicenii "au deformat realitatea relatiilor interumane din societatea romaneasca". "Eu cred ca noi am exacerbat intr-un mod artificial si am deformat realitatea relatiilor interumane din societatea noastra, mai ales prin mentalitatea aceasta, putin cam primitiva, a politicienilor care invata abia lectia democratiei si lectia politicii", a afirmat presedintele Iliescu. Seful statului a spus ca oamenii obisnuiti sunt mult mai intelepti decat politicienii si ca, in vizitele pe care le-a facut in judetele Covasna si Harghita, a constatat multa liniste sufleteasca din acest punct de vedere.
Referindu-se la programul Guvernului de relansare economica, Iliescu a declarat ca este datoria tuturor oamenilor constienti sa faca "front comun" in jurul acestui program."Este poate ultima noastra sansa ca sa reinchegam potentialul unit al poporului nostru, pentru a iesi din situatiile grele in care ne aflam si care afecteaza viata tuturor. Deci, sprijinirea eforturilor Guvernului, indiferent cine este acest guvern care si-a asumat raspunderea in momentele acestea grele pentru tara, este o misiune nationala", a afirmat presedintele Iliescu. Seful statului a aratat ca aspiratia tuturor cetatenilor tarii este scoaterea Romaniei din "marasmul economic", obiectiv care nu se poate realiza decat prin solidaritate. (Mediafax)
A r h i v a
  Comisia SRI va elabora o noua lege a informatiilor clasificate    
  PD se opune intrarii PDSR in Internationala Socialista    
  Radicalii udemeristi au, maine, congres    
  Gelu Voican Voiculescu propus ambasador in Maroc    
  Premiul "Ion I.C. Bratianu" pentru Tismaneanu    
  "Chestiunea nationala in viziunea PNL"    
 Top afisari / comentarii 
 "Nicolit" interzis la Iasi (124 afisari)
 Seful trupelor DIAS Constanta a fost pradat (73 afisari)
 Extraterestrul din burta dinozaurului (59 afisari)
 Multiplu debut in "Rigoletto" la Opera Nationala Romana (29 afisari)
 Varuna: a zecea planeta de la Soare (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00786 sec.