Ziua Logo
  Nr. 2109 de vineri, 25 mai 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
PD se opune intrarii PDSR in Internationala Socialista
Presedintele Partidului Democrat a declarat, ieri, ca partidul sau este interesat de fuzionarea cu alte partide, doar pentru ca "este vitala consolidarea opozitiei in administratia locala, impotriva totalitarismului PDSR, pentru ca, daca partidul de guvernamant va domina administratia locala, cu forta data de Guvern, la urmatoarele alegeri am putea avea un partid unic". Basescu a afirmat ca PD ar putea fuziona cu PNR-ul lui Virgil Magureanu doar pentru ca acest partid neparlamentar "are structuri importante in unele judete si, prin fuziune, s-ar putea schimba raportul de forte fata de PDSR". "Nu vom face nici o concesie oferind functii pentru liderii partidelor care fuzioneaza cu PD, iar acestia le vor putea obtine doar prin votul Consiliului de Coordonare National", a spus Basescu. Intrebat daca prezenta unor fosti securisti in PNR nu va afecta PD, presedintele democrat a declarat ca este prioritara consolidarea in administratia locala, inaintea imaginii, iar, chiar daca "infestarea PNR cu astfel de oameni este toxica, legislatia ii pune in fata opiniei publice si nu vor putea fi alesi", iar un partid nu se rezuma la cateva persoane.
"Nu chemam pe nimeni, dar dorim sa vedem ce se poate face impreuna cu partidele neparlamentare", a spus Basescu. El a reluat ideea ca PRM este un "partid toxic" si trebuie izolat.
"PDSR e departe de social-democratia moderna, avand abordari marxiste si ramanand un partid neevoluat, care manifesta dispret fata de lege si fata de administratia locala, si care guverneaza pentru clientela sa politica, nu pentru cetateni, iar, in ce priveste programul, una scrie, alta face", a afirmat Traian Basescu, adaugand ca PD "se va opune intrarii PDSR in Internationala Socialista, comportamentul acestuia fata de administratia locala fiind un argument puternic". In legatura cu rasplatirea de catre PDSR a colaborarii UDMR, liderul democrat a afirmat ca PD nu este de acord cu drepturi acordate numai unei minoritati: "PDSR ar fi trebuit sa accepte, de exemplu, si 2-3 subprefecti si doi sefi de politie din partea romilor".
Presedintele PD a anuntat ca, dupa ce va fi ales Biroul Permanent National, pe 15 iunie, se vor declansa alegeri in toate organizatiile teritoriale, in baza noului statut. Miercurea viitoare se intruneste Comitetul Director pentru a stabili obiectivele electorale pentru fiecare judet. (Razvan MATEESCU)
A r h i v a
  Comisia SRI va elabora o noua lege a informatiilor clasificate    
  Radicalii udemeristi au, maine, congres    
  Iliescu a descoperit ca oamenii obisnuiti sunt mai intelepti decat politicienii    
  Gelu Voican Voiculescu propus ambasador in Maroc    
  Premiul "Ion I.C. Bratianu" pentru Tismaneanu    
  "Chestiunea nationala in viziunea PNL"    
 Top afisari / comentarii 
 "Nicolit" interzis la Iasi (124 afisari)
 Seful trupelor DIAS Constanta a fost pradat (73 afisari)
 Extraterestrul din burta dinozaurului (59 afisari)
 Multiplu debut in "Rigoletto" la Opera Nationala Romana (29 afisari)
 Varuna: a zecea planeta de la Soare (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01412 sec.