Ziua Logo
  Nr. 2109 de vineri, 25 mai 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Cetateanul iugoslav Dragan Lisica va fi cautat prin INTERPOL
Asociatul lui Panduru a primit mandat de arestare
-- Parchetul Militar Timisoara nu a fost inca sesizat pentru anchetarea ofiterului "antemergator" microbuzelor cu cafea si a politistilor de frontiera
Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a emis, ieri dimineata, la ora 9.00, un mandat de arestare preventiva in lipsa, pe 30 de zile de la data prinderii, pe numele lui Dragan Lisica, cetateanul iugoslav implicat in transportul ilegal de cafea, caz in care este arestat si Catalin Panduru, fiul sefului IPJ Ilfov. Lisica, in varsta de 34 de ani, domiciliat in Smederevo, Iugoslavia, a locuit in ultima vreme si in Timisoara, anchetatorii stiind ca traieste cu o romanca. El este acuzat de evaziune fiscala, in forma continuata, deoarece in perioada aprilie-mai 2001 a efectuat mai multe importuri de cafea verde si cafea solubila din Republica Serbia, in numele firmei la care este asociat impreuna cu Catalin Panduru, BIG PISMA SRL Timisoara, si in numele unor firme fantoma, IMSAS SRL Arad si LINDOMAX SRL Bucuresti, sustragand marfa respectiva de la operatiunile de vamuire in scopul neachitarii taxelor vamale si a altor obligatii fiscale, in suma de 4,86 miliarde de lei. Procurorul Lucian Papici ne-a declarat ca in urma emiterii acestui mandat de arestare, sarbul va fi dat in urmarire internationala, prin INTERPOL.
Cazul ar putea fi preluat de Parchetul Militar
Deoarece exista indicii ca in afacere sunt implicati si doi ofiteri, cpt.Valentin Ieremia din Serviciul Politiei Rutiere al IPJ Timis, "antemergator" al microbuzelor cu cafea, si mr. Constantin Balan de la Sectorul Politiei de Frontiera Stamora-Moravita, sef de tura la postul din vama in ziua cu pricina, procurorii si-ar putea declina competenta in acest dosar (inregistrat cu numarul 318/P/2001), in favoarea Parchetului Militar. Col. Gheorghe Cosneanu, prim-procuror adjunct al Parchetului Militar Timisoara ne-a declarat, ieri, ca inca nu a primit nici o sesizare cu privire la politistii asupra carora se fac cercetari. "Trebuie sa fim sesizati de catre cei care au probe, Politia sau Parchetul de pe langa Tribunalul Timis. Pana acum nu am primit nici o sesizare", a afirmat magistratul. Alte arestari nu au mai fost operate in acest dosar, desi in cursul zilei de miercuri, anchetatorii au audiat noua vamesi. "Nu s-a stabilit daca lucratorii vamali au calitate procesuala. Ei sunt cercetati in continuare de Parchet", a declarat locotenentul Cornel Iures, de la Biroul de presa din cadrul IPJ Timis. Iures a refuzat sa comenteze eventuala implicare a unor politisti de frontiera.
IGPF a constituit o comisie de ancheta
De la inceputul acestei saptamani insa, la nivelul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera din Bucuresti s-a constituit o comisie care urmeaza sa soseasca la Timisoara, pentru a analiza eventuala implicare a unor cadre din subordine in traficul cu cele 70 de tone de cafea de contrabanda. Potrivit informatiilor obtinute de la ofiterii de presa din cadrul acestei structuri, in mod cu totul curios, anchetatorii din IPJ Timis sau IGP nu au solicitat pana acum nici o informatie de la aceasta structura, parte integranta a Ministerului de Interne. "Noi avem o situatie clara, pe nume de persoane si numere de masini care trec prin vama. Nimeni nu ne-a cerut pana acum sprijinul. Nu stim inca daca este implicat vreun om de la noi. Vom declansa o ancheta interna doar daca Politia Timis ne va sesiza in acest sens", a declarat colonelul Viorel Alexe, de la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Timis. Reamintim ca fiul generalului Panduru, Catalin Panduru a fost arestat miercuri seara pentru trecerea frauduloasa a frontierei si evaziune fiscala, iar Aurel Botorea, patronul microbuzelor depistate transportand ilegal 12 tone de cafea in 16 spre 17 mai, este cercetat in libertate.
Sabin CERCEL Laurian IEREMEIOV ZIUA de Vest 
A r h i v a
  Razboi cu Basescu    
  Comisia de Abuzuri a Senatului cere CNA sa elimine discriminarea si cenzura    
  Dacii aprinse cu torta    
  Presedintele Comisiei SRI il contrazice pe Radu Timofte    
  Extraterestrul din burta dinozaurului    
  Gardianul Bizon a lovit un copil si a fugit de la locul accidentului    
  Seful trupelor DIAS Constanta a fost pradat    
  Capul lui Peiu zacea in subsolul unei case    
  Varuna: a zecea planeta de la Soare    
  Prun-marul din Marea Britanie    
  Jucaria invizibila    
  Posta electronica    
  Un caine a iesit din mormant    
 Top afisari / comentarii 
 "Nicolit" interzis la Iasi (124 afisari)
 Seful trupelor DIAS Constanta a fost pradat (73 afisari)
 Extraterestrul din burta dinozaurului (59 afisari)
 Multiplu debut in "Rigoletto" la Opera Nationala Romana (29 afisari)
 Varuna: a zecea planeta de la Soare (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00933 sec.