Ziua Logo
  Nr. 2109 de vineri, 25 mai 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Neintelegeri intre pedeseristi
Presedintele Comisiei SRI il contrazice pe Radu Timofte
-- Timofte a raportat la Bruxelles ca 15% din sereisti sunt fosti securisti
Ioan Stan sustine ca in Serviciul Roman de Informatii nu mai exista oameni care se opun integrarii euro-atlantice, cel putin la nivel de comanda si decizie
Presedintele Comisiei SRI Ioan Stan a declarat, ieri, ca in SRI au existat in decursul anilor de la infiintarea acestui serviciu in 1990 unele cadre la nivelul de conceptie si comanda care au actionat in sensul tergiversarii masurilor de integrare in structurile UE si NATO dar a precizat ca la ora actuala nu exista in SRI factori de decizie si comanda care sa obstructioneze integrarea in structrurile euro-atlantice. El a spus ca directorul SRI Radu Timofte a prezentat, miercuri, comisiei strategia de restructurare a serviciului pornind de la principalele riscuri si amenintari existente la adresa sigurantei nationale. In cadrul masurilor organizatorice directorul SRI a precizat ca a fost constituit un colectiv de specialisti care evalueaza structura teritoriala si centrala, pentru a defini componenta acestor structuri, a spus Stan.
Ion Stan a aratat ca, la intalnirea avuta de directorul SRI, la Bruxelles, cu reprezentantii serviciilor secrete ale tarilor din NATO, acesta a fost intrebat despre numarul ofiterilor din fosta Securitate care se afla in SRI, raspunsul directorului fiind ca acestia reprezentau 15% in momentul preluarii conducerii serviciului de la fostul director Costin Georgescu. Presedintele Comisiei SRI a mai precizat ca directorul SRI a vorbit despre existenta unei lupte intre "vechi si nou", intre cadrele tinere si cele mai conservatoare mentionand insa ca acestea din urma "nu pot fi catalogate ca se opun integrarii". Presedintele Comisiei SRI a spus ca nu poate preciza cati dintre fostii ofiteri de securitate se mai afla in SRI, dar a aratat ca acestia sunt de varsta pensionarii si ca astfel "pe cale naturala se va produce improspatarea cadrelor, deoarece nu se va proceda la epurari". Directorul SRI Radu Timofte a declarat, miercuri, ca acele cadre care se opun aderarii Romaniei la Uniunea Europeana si NATO vor parasi institutia. "Avem oameni care se opun unor astfel de intentii de aderare. Ei nu se vor mai regasi in SRI", a spus Timofte. Directorul SRI a precizat ca este vorba de oameni care se opun unor reforme inevitabile pentru alinierea la standardele europene. (Mediafax)
A r h i v a
  Razboi cu Basescu    
  Comisia de Abuzuri a Senatului cere CNA sa elimine discriminarea si cenzura    
  Dacii aprinse cu torta    
  Extraterestrul din burta dinozaurului    
  Gardianul Bizon a lovit un copil si a fugit de la locul accidentului    
  Seful trupelor DIAS Constanta a fost pradat    
  Capul lui Peiu zacea in subsolul unei case    
  Asociatul lui Panduru a primit mandat de arestare    
  Varuna: a zecea planeta de la Soare    
  Prun-marul din Marea Britanie    
  Jucaria invizibila    
  Posta electronica    
  Un caine a iesit din mormant    
 Top afisari / comentarii 
 "Nicolit" interzis la Iasi (124 afisari)
 Seful trupelor DIAS Constanta a fost pradat (73 afisari)
 Extraterestrul din burta dinozaurului (59 afisari)
 Multiplu debut in "Rigoletto" la Opera Nationala Romana (29 afisari)
 Varuna: a zecea planeta de la Soare (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00958 sec.