Ziua Logo
  Nr. 2109 de vineri, 25 mai 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Guvernul modifica noua Lege a administratiei publice prin Ordonanta de Urgenta ca sa pastreze viceprimarii PDSR din Capitala
Razboi cu Basescu
-- Ministrul Administratiei Publice Locale, O. Cozmanca, declara "total nepermisa, ilegala si abuziva" decizia primarului general al Capitalei de suspendare a viceprimarilor Dumbraveanu si Enciu * Cozmanca recunoaste ca Guvernul nu are ce sa-i faca lui Basescu, dar spera ca Enciu si Dumbraveanu il vor da in judecata * In replica, presedintele PD acuza PDSR ca "guverneaza pentru interesele clientelei politice si nu pentru cetateni"
Executivul a adoptat ieri, o Ordonanta de urgenta prin care adauga un aliniat la articolul 152 din Legea administratiei publice locale, care prevede ca actualii viceprimari de la Capitala si sectoare vor ramane in formula actuala pana la viitoarele alegeri locale, din 2004. Cozmanca a calificat drept "total nepermisa, ilegala si abuziva", decizia lui Basescu de a-i suspenda pe viceprimarii PDRS ai Capitalei, Ioan Enciu si Radu Dumbraveanu, in baza noii Legi a administratiei locale, considerand ca nu are competenta sa ia astfel de decizie.
Basescu "s-a grabit"
De altfel, Ministerul Administratiei Publice Locale i-a cerut, ieri, printr-un comunicat, primarului Basescu sa renunte la decizia sa. "Intrucat maniera voluntarista si contraproductiva in care primarul general al Capitalei intelege sa aplice legile tarii a devenit cunoscuta atat cetatenilor Capitalei, cat si autoritatilor statului, MAP isi afirma public dezacordul fata de aceasta decizie abuziva, ilegala, cu atat mai mult cu cat cei doi viceprimari si-au exprimat, in scris, optiunea de a ramane viceprimari", se arata in comunicat. Conform Legii administratiei publice locale, viceprimarii au obligatia sa opteze intre acesta functie si cea de consilier in termen de 30 zile de la intrarea in vigoare a legii, adica pana pe 22 iunie, dar Basescu "s-a grabit", facand "un abuz", a mai spus Cozmanca. Ministrul APL a precizat ca Guvernul nu poate sa-l sanctioneze in nici un fel pe primarul general, dar poate ca Enciu si Dumbraveanu il vor actiona in judecata". El l-a mai acuzat pe primarul general ca nu se ocupa de problemele importante si nu a finalizat, pana acum, bugetul local al Capitalei, desi termenul limita expira pe 26 mai.
Si presedintele Organizatiei Bucuresti a PDSR, Dan Ioan Popescu, a criticat, intr-un comunicat de presa, decizia lui Basescu de a suspenda din functie pe cei doi viceprimari PDSR, sustinand ca acestora le-a fost transmis "exclusiv" un document prin care li se anunta retragerea calitatii de viceprimar.
"Gogoasa de tip PDSR"
Basescu a declarat, ieri, ca "PDSR alearga acum, deoarece a scris prost legea, sa aduca o noua schimbare la Legea Administratiei Locale, dupa ce viceprimarii sai au ramas pietoni, iar aceasta schimbare va fi facuta special pentru a-si pastra viceprimarii functiile". "Este cea mai inalta dovada a faptului ca PDSR guverneaza pentru interesele clientelei politice si nu pentru cetateni", a spus Basescu. In conferinta de presa a Partidului Democrat, primarul general a reluat, ieri, criticile dure la adresa Legii administratiei publice locale, aceasta "gogoasa de tip PDSR" care instituie "sase enclave in Bucuresti, facand imposibila stabilirea si realizare unui program de prioritati", adaugand ca "pentru PDSR, prioritara este servirea clientelei politice".
Despre aplicarea noii legi, Cozmanca a afirmat ca "atmosfera in tara e corespunzatoare", doar primarul Clujului, Gheorghe Funar, mai are "o mica problema cu placutele bilingve", in rest, a inteles-o . La discutiile pe care le-au avut cu Funar, acesta ar fi pus "intrebari copilaresti" si a starnit "momente hazlii", punandu-se "intr-o pozitie mai putin placuta, dar asta e problema lui", aspus Cozmanca.
Razvan MATEESCU 
A r h i v a
  Comisia de Abuzuri a Senatului cere CNA sa elimine discriminarea si cenzura    
  Dacii aprinse cu torta    
  Presedintele Comisiei SRI il contrazice pe Radu Timofte    
  Extraterestrul din burta dinozaurului    
  Gardianul Bizon a lovit un copil si a fugit de la locul accidentului    
  Seful trupelor DIAS Constanta a fost pradat    
  Capul lui Peiu zacea in subsolul unei case    
  Asociatul lui Panduru a primit mandat de arestare    
  Varuna: a zecea planeta de la Soare    
  Prun-marul din Marea Britanie    
  Jucaria invizibila    
  Posta electronica    
  Un caine a iesit din mormant    
 Top afisari / comentarii 
 "Nicolit" interzis la Iasi (124 afisari)
 Seful trupelor DIAS Constanta a fost pradat (73 afisari)
 Extraterestrul din burta dinozaurului (59 afisari)
 Multiplu debut in "Rigoletto" la Opera Nationala Romana (29 afisari)
 Varuna: a zecea planeta de la Soare (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01437 sec.