Ziua Logo
  Nr. 2109 de vineri, 25 mai 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
STIRI
-- Britanicii joaca Shakespeare la Odeon
Compania britanica de teatru London Eurythmi Group va prezenta, in 30 si 31 mai, fragmente din doua dintre cele mai cunoscute texte ale lui Shakespeare pe scena Teatrului Odeon din Bucuresti. "Furtuna" si "Macbeth" sunt cele doua texte shakespeariene alese de regizorii englezi Hayo Dekker si Isabelle Rivierez, extrem de cunoscuti la Londra, anunta Mediafax. Ineditul spectacolului prezentat la Bucuresti il constituie euritmia care caracterizeaza montarea (armonia desavarsita a sunetelor, miscarilor si imaginilor). Artistii reusesc, prin modelarea trairilor interioarte, sa-si stapaneasca trupul, ca instrument propriu, prin suflet, asfel incat sa faca vizibil mesajul nerostit din poezie si muzica. London Eurythmi Group va prezenta, la Odeon, doua spectacole miercuri si unul joi seara. (L.D.)
Premiile "Magazin istoric"
De la orele 18.00, la Clubul Petrolistilor din Capitala, va avea loc astazi decernarea premiilor pentru cele mai bune carti de istorie aparute in anul 2000. Distinctiile sunt acordate de catre Fundatia Culturala "magazin istoric". (L.D.)
Raggae live in Backstage
Bucurosi fiind cei de la ProFM ca mai aveau putin pana la a trece la capitolul realizari faptul ca reprezentanti ai tuturor genurilor muzicale ce se canta in Romania au raspuns pozitiv invitatiei de a participa la proiectul "Chefaci in Backstage, au descoperit ca cel putin unul dintre ele "le-a scapat". Astfel, a venit, in sfarsit, randul unei trupe a carei muzica este mai degraba cantata in Jamaica decat in Romania - El Negro. Asadar, in aceasta noapte, incepand cu orele 22.00, ProFM si El Negro (Bogdan Negroiu - voce, Stevie Bass - voce si percutie, Alex Burcea - trompeta, acordeon, Traian Olinici - chitara, Cornel Ene - trombon, Florin Saia - bass si contrabas si Ciupi - tobe si percutie) va invita la o noapte de raggae live. Maestrul de Ceremonie va fi nimeni altul decat Vlad Craioveanu. (L.D.)
Zilele culturii valcene in Capitala
In perioada 25 - 28 mai se desfasoara "Zilele culturii valcene in Capitala", sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor. Programul manifestarilor cuprinde vernisajul expozitiei "Patrimoniu si creativitate" (astazi, orele 16.00, la Teatrul National "I.L. Caragiale"), conferinta "Valcea - identitate si confluente in spatiul etnocultural romanesc (maine, orele 10.00, Muzeul Satului), deschiderea Targului mesterilor populari (maine, aceeasi locatie, orele 12.30), spectacolul folcloric (duminica, Muzeul Satului, orele 12.30) si un concert simfonic, sustinut de Filarmonica "Ion Dumitrescu" din Ramnicu Valcea (luni, la Universitatea Nationala de Muzica). (L.D.)
A r h i v a
  Doar Regele poate instaura calmul valorilor    
  Petre Roman - final de partida    
  O parte din filmele lui Sergiu Nicolaescu apar pe caseta video    
  Cei mai multi telespectatori s-au uitat ieri la fotbal    
  Europa FM cu cirese    
  Starea Culturii va fi analizata la nivel inalt    
  In premiera    
  Cartea straina pe picior de egalitate cu cartea romaneasca la Bookarest 2001    
  Romania, bis la "Intalnirile de la Bussang"    
  Multiplu debut in "Rigoletto" la Opera Nationala Romana    
 Top afisari / comentarii 
 "Nicolit" interzis la Iasi (124 afisari)
 Seful trupelor DIAS Constanta a fost pradat (73 afisari)
 Extraterestrul din burta dinozaurului (59 afisari)
 Multiplu debut in "Rigoletto" la Opera Nationala Romana (29 afisari)
 Varuna: a zecea planeta de la Soare (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01462 sec.