Ziua Logo
  Nr. 1981 de sambata, 16 decembrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
S-a dat startul pentru Concursul National de Scenarii de Film "Jean Negulesco"
Fundatia "Jean Negulesco", Oficiul National al Cinematografiei si HBO organizeaza, la Bucuresti, cea de a doua editie a Concursului National de Scenarii de Film "Jean Negulesco", etapa nationala a Competitiei Internationale de Scenarii de Film "Hartley-Merrill". Acesta din urma a fost creat cu scopul de a descoperi si lansa pe o traiectoarie internationala noi talente, facilitand schimburile profesionale si culturale intre tineri scenaristi, critici si regizori de film. In 1998, Premiul II al competitiei internationale - la care a participat datorita castigarii locului intai la prima editie a concursului national - i-a revenit cineastului Nae Caranfil pentru scenariul "Restul e tacere". In cadrul intalnirii cu reprezentantii presei, gazduita vineri de Sala "George Enescu" a Hotelului Athenee Palace Hilton din Bucuresti, Pavel Stancev, managing director HBO Romania, a anuntat componenta juriului pentru prezenta editie a concursului: Manuela Cernat (presedinte), Radu Gabrea, Cristian Comeaga, Cristina Corciovescu si Razvan Radulescu (membri). La conferinta de presa a participat si pictorita Sabina Negulescu, sora lui Jean Negulesco.
Conditiile de selectionare in competitia nationala sunt urmatoarele: * se pot inscrie la concurs doar scenarii originale, complete, pentru film de lung metraj de fictiune, de minimum 75 de minute. Scenariul va fi insotit de o pagina de prezentare a subiectului; * nu sunt admise mai multe scenarii ale aceluiasi autor; * autorul nu poate avea mai mult de un singur film realizat dupa un scenariu propriu; * se accepta doar scenarii dactilografiate sau editate pe computer; in ambele cazuri autorul trebuie sa trimita trei exemplare ale aceluiasi scenariu; * scenariile vor fi trimise intr-un plic inchis si sigilat, de marime corespunzatoare, pe care va fi inscrisa o parola de maximum doua cuvinte. In interiorul plicului ce contine scenariul se va afla un al doilea plic inchis, continand aceeasi parola ca si plicul mare, in care se vor afla numele, adresa si CV-ul autorului. Nici o indicatie pe parcursul scenariului nu trebuie sa dezvaluie identitatea autorului. Organizatorii concursului nu vor inapoia scenariile necastigatoare; * scenariile trebuie depuse la sediul Fundatiei "Jean Negulesco" (str. Mendeleev, nr. 28 - 30, sector 1, Bucuresti, CP 176); * termenul limita de predare este 10 februarie 2001 (data postei) sau 12 februarie 2001, orele 16.00, in cazul plicurilor duse personal la adresa indicata.
Numele castigatorilor Concursului National de Scenarii de Film "Jean Negulesco" vor fi date publicitatii in data de 1 martie 2001. Juriul va acorda un Premiu I in valoare de 2000 dolari (in cazul in care au colaborat doua sau mai multe persoane, suma va fi impartita intre acestea), doua metiuni, in valoare de 500 dolari fiecare (in cazul in care au colaborat doua sau mai multe persoane, suma va fi impartita intre acestea). Castigatorul Premiului I va intra automat in competitia internationala "Hartley-Merrill". Castigatorii Concursului National de Scenarii de Film "Jean Negulesco" care vor obtine unul dintre Premiile I, II sau III la competitia internationala vor primi din partea organizatorilor un bilet dus-intors Bucuresti - Los Angeles - Bucuresti, o diurna si vor avea cazarea asigurata, in vederea participarii la ceremonia de decernare a premiilor ce se va desfasura la Los Angeles. (Luana DUSCHKA)
A r h i v a
  "Beatlemania ", un fenomen creat artificial?    
  15 ani pentru Whisky-man    
  Andreea de la "Exotic", vedeta "Playboy" - ianuarie    
  Deputatii Dolanescu si Loghin au incurcat WC-urile    
  Doctorul Oana, suspendat 6 luni    
  Bancomatele BCR intra in revizie    
  Ocalan a castigat recursul la Curtea de la Strasbourg    
  Casa regala a lui Cioaba a luat foc    
  Popocatepetl erupe din nou    
  Ziaristi achitati    
  Hillary Clinton, cea mai curtata scriitoare din SUA    
  Nebunul Dante o hartuieste pe Gwyneth Paltrow    
  Putin a vizitat centrul secret rusesc din Cuba    
  Un autobuz cu navetisti a plonjat in raul Ramnicu Sarat    
  STIRI    
  Balaci, antrenor la Craiova    
  A fost lansata Cartea recordurilor "Guiness 2001"    
  "Privirea" implineste 5 ani    
  Radu Herjeu va asteapta la Festivalul Prieteniei    
  A aparut "Istoria fondarii orasului Bucuresti"    
  "Timisoara, semn schimbat"    
  Ravel la Ateneul Roman cu Mariana Nicolesco    
 Top afisari / comentarii 
 "Beatlemania ", un fenomen creat artificial? (155 afisari)
 Generalul Odangiu, cameleonul de la Interne (38 afisari)
 Andreea de la "Exotic", vedeta "Playboy" - ianuarie (33 afisari)
 Publicul s-a intalnit cu profesionistii din mass-media (29 afisari)
 Blestemul Cernobilului (22 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01581 sec.