Ziua Logo
  Nr. 1959 de marti, 21 noiembrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Generalul Ilie Ceausescu a facut dezvaluiri senzationale pe holurile Curtii Supreme de Justitie, dupa ce a fost audiat in dosarul "Cluj '89"
Nicolae Ceausescu voia sa se retraga in martie 1990
-- El urma sa anunte Marea Adunare Nationala ca renunta la putere * Ceausescu trebuia sa fie urmat si de ceilalti membri ai familiei * "Nu va fi Nicu Ceausescu, ci o cu totul alta persoana!", marturisise cel mai iubit fiu * "In 4 decembrie '89 i s-a confesat lui Mihail Gorbaciov, exprimandu-si teama ca va fi asasinat pana in ianuarie '90!", declara Ilie Ceausescu
Fratele ultimului dictator comunist din Europa de Est, generalul Ilie Ceausescu, a fost audiat, ieri dimineata, de catre instanta Curtii Supreme de Justitie in procesul "Cluj - decembrie '89". Ilie Ceausescu, fost adjunct al generalului Vasile Milea, a declarat ca principalul inculpat al acestui dosar, generalul Iulian Topliceanu, a scos militarii in strada, in baza ordinelor ce i-au fost transmise de catre Milea. Ilie Ceausescu nu a adus nici o noutate pentru elucidarea evenimentelor de la Cluj. Generalul s-a eschivat la intrebarile instantei si ale inculpatilor, marturisind cu nonsalanta: "Nu am avut cunostinta de nimic! Nu am dat ordin sa se faca uz de arma si nici nu am transmis din partea cuiva un astfel de ordin".
Victor Stanculescu a facut parte din plan
Referindu-se la prezenta lui Victor Stanculescu in miezul tragicelor evenimente de la Timisoara, Ilie Ceausescu a naruit "mitul" potrivit caruia Stanculescu ar fi fost insarcinat de catre Milea ca sa restabileasca ordinea in vestul tarii: "Nimic mai neadevarat! Stanculescu a fost singurul dintre generalii care s-au deplasat la Timisoara la rugamintea personala". "Desi altii fusesera detasati, Stanculescu a insistat sa mearga la Timisoara", a adaugat generalul-martor, subliniind faptul ca aparitia lui Stanculescu la Timisoara nu a fost intamplatoare. "Probabil a facut parte dintr-un plan!", a completat generalul.
Ilie Ceausescu a confundat boxa acuzatilor cu cea a avocatilor
La sfarsitul audierii, instanta i-a dat martorului Ilie Ceausescu sa-si reciteasca depozitia si, conform procedurii penale, sa o semneze in eventualitatea in care nu are obiectii. In acel moment, generalul a intrat in boxa acuzatilor, asezandu-se pe o banca. Unul dintre revolutionarii care au asistat la sedinta a remarcat prompt: "Acolo iti e locul!" In replica, Ilie Ceausescu a schitat un zambet discret si a punctat oarecum jenat: "Credeam ca e boxa avocatilor!"
Declaratii stupefiante
Intr-o discutie pe care reporterii ZIUA au purtat-o pe holul Curtii Supreme de Justitie cu Ilie Ceausescu acesta ne-a marturisit ca fratele sau, dictatorul Nicolae Ceausescu, isi presimtea sfarsitul: "Intentiona ca din martie '90 sa renunte la putere. Avea de gand ca la Marea Adunare Nationala sa-si anunte retragerea din fruntea tarii si, din cate discutasem cu el, voia sa fie urmat si de ceilalti membri ai familiei. Chiar ii pusese in vedere lui Nicu Ceausescu sa nu se gandeasca sa-i devina succesor! Ba mai mult, in 4 decembrie '89 i s-a confesat lui Mihail Gorbaciov, exprimandu-si teama ca va fi asasinat pana in ianuarie '90!".
Adrian ARTENE 
 Afisari: 197  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Dezertorii au deschis focul    
  Politia este pe urmele celor trei dezertori    
  Doua batrane au fost omorate pentru un borcan de zacusca si o plasa cu cartofi    
  Viorel Lis este acuzat de procurori de abuz in serviciu    
  Tudor Stanica, Mihai Creanga si Stefan Burcea, invinuiti in dosarul "Gheorghe Ursu"    
  Vadim si Barbu se pregateau sa infiereze actiunile "huliganilor" din 21 decembrie 1989    
  Averea lui Vadim    
  STIRI    
 Top afisari / comentarii 
 Nicolae Ceausescu voia sa se retraga in martie 1990 (197 afisari)
 Averea lui Vadim (56 afisari)
 Dezertorii au deschis focul (23 afisari)
 Tudor Stanica, Mihai Creanga si Stefan Burcea, invinuiti in dosarul "Gheorghe Ursu" (22 afisari)
 Anul modei 2001 (20 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03457 sec.