Ziua Logo
  Nr. 1934 de luni, 23 octombrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Preambul furtunos la debutul procesului Costea-Iliescu, de la Paris
Adrian Costea vrea sechestru pe bunurile lui Iliescu si ale PDSR
-- Ambasadorul fostului sef de la Cotroceni revendica, pe langa cele 8,8 milioane franci francezi de pe afisele electorale, alte 81.500.000 de dolari trecuti la "afaceri pierdute" in relatia cu fosta Putere
In 2 noiembrie 2000, la Paris, la Tribunalul de Mare Instanta, debuteaza procesul pe latura civila dintre Adrian Costea si Ion Iliescu. "Ambasadroul at large", ales de fostul sef al statului, solicita recuperarea sumei de 8,8 milioane franci francezi, bani ce reprezinta costurile afiselor si materialelor electorale trimise de Costea pentru campania electorala din 1996. Dupa cum se stie, cel care s-a folosit de acest material electoral este Iliescu si partidul acestuia. Mai mult decat atat, Adrian Costea a avertizat ca "o sa urmeze o procedura de sechestru pe bunurile lui Ion Iliescu si ale PDSR". Pe marginea acestui subiect, Costea a subliniat ca "domnul Iliescu il baga-n joc pe avocatul Toma Dragomir, care nu are cum sa nege existenta facturilor si a datoriilor, dar care spune ca s-ar putea cere prescriptie. Iliescu, in spatele acestui avocat, cere in genunchi prescriptia". Tot Costea, persoana careia Iliescu, ca presedinte al statului i-a dat dreptul de a incheia afaceri in numele Cotrocenilor, afirma ca nu Gheorghe Pascu, trezorierul PDSR, este vinovat de semnarea de primire a materialelor electorale, declarand ca acesta n-a fost decat un "servitor". "Marfa a fost luata in primire de cel destinat de Iliescu, Gheorghe Pascu - nea Gicu pentru mine. El n-a facut decat sa asculte ce i s-a comandat de catre seful lui de foarte multi ani. Ei doi se cunosc de 30 de ani. Poate chiar mai mult. Chiar daca n-ar fi vrut sa accepte facturile pe numele lui, era exclus sa refuze s-o faca".
Ion Iliescu va trebui sa plateasca si pentru Dumitru Iliescu
Pe de alta parte, tot Costea este cel care reclama, pe langa cele 8,8 milioane franci francezi, si alte datorii ale lui Iliescu & Co. Acestea sunt, conform afrimatiilor facute de Costea, urmatoarele: 300.000 de dolari "luati de Dumitru Iliescu, garant Ion Iliescu, si care dolari au disparut ca lebada-n ceata", 80 de milioane de dolari care ar decurge din stoparea contractului cu Ministerul Agriculturii, cele doua carti care urmau sa se editeze la cele doua firme ale lui Costea, Edelweiss si "Steaua Sperantei", pentru care BANCOREX a platit niste aconturi (afacere din care el sustine ca a mai pierdut de doua ori 600.000 de dolari). Per total, sunt 81.500.000 de dolari pe care Costea ii revendica de la PDSR.
Cat priveste subiectul "Eterna si fascinanta Romanie", Costea declara ca a fost vorba "de furt si escrocherie" si ca, din institutiile din Romania, carora le-au fost trimise volume din Album, "hotii au luat cartile si le-au vandut la Dalles", cu toate ca acestea fusesera distribuite cu timbru sec, nominalizate, si constituiau bun al statului, atata vreme cat afacerea s-a facut pe banii statului. Referindu-se la Album, Costea afirma ca a facut contract direct cu Iliescu. "Voi dovedi ca exista semnaturi", a adaugat Adrian Costea.
Adina ANGHELESCU 
A r h i v a
  PDSR are mai mult in sondaje decat celelalte formatiuni la un loc    
  Amenintare mafiota cu moartea    
  Ioan Talpes va fi audiat maine la Comisia SIE    
  Proiectul "Panspermia"    
  Politia a capturat trei violatori periculosi    
  Rusii vor sa intre maine in Kursk    
  Procurorii care au luat bani de la Megacaritas si Philadelphia au fost sanctionati    
  Iurie Rosca a scapat cu viata dintr-un accident rutier suspect    
  Rusii vor sa-l scoata spion pe Edmund Pope    
  Rateurile noului KGB    
 Top afisari / comentarii 
 Amenintare mafiota cu moartea (105 afisari)
 Proiectul "Panspermia" (37 afisari)
 Procurorii care au luat bani de la Megacaritas si Philadelphia au fost sanctionati (18 afisari)
 "Toscana" reda o realitate virtual-concreta (16 afisari)
 Adrian Costea vrea sechestru pe bunurile lui Iliescu si ale PDSR (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01324 sec.