Ziua Logo
  Nr. 1890 de vineri, 1 septembrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
STIRI
-- INR il fierbe pe Cuptor la foc mic
Liderii Initiativei Nationale pentru Romania (INR), Adrian Balanescu si Mugurel Vintila, vor decide daca il vor accepta pe fostul secretar general al ApR, Mihai Cuptor, in randurile lor, dupa ce vor avea o intrevedere cu acesta si il vor informa despre obiectivele Initiativei. "Consideram ca este bine ca inaintea unei decizii definitive din partea noastra si a domnului Mihai Cuptor privind aderarea domniei sale la INR, sa-i fie cunoscute in detaliu obiectivele si demersurile Initiativei", se spune intr-un comunicat al INR. Intalnirea va avea loc probabil saptamana viitoare la intoarcerea lui Mihai Cuptor in tara. (L.G.)
PSDR cere MAE sa fie cat mai transparent
PSDR saluta acordul interguvernamental semnat de catre partea romana si cea chineza, in urma caruia Romania a primit un imprumut nerambursabil de 5 milioane yuani (600.000 de dolari), se anunta intr-un comunicat de presa. Liderii social-democrati cer, in acest context, Ministerului Afacerilor Externe sa dea dovada de maxima transparenta, precizand care sunt destinatiile precise ale fondurilor derulate in urma acestui acord. PSDR apreciaza ca transparenta in modul de folosire a banilor publici poate contribui la o administrare cat mai corecta a acestora, precum si la rezolvarea unor probleme concrete de ordin social si economic. (Andreea BRATILA)
Madalin Voicu propune un minister de Interne paralel
Deputatul Madalin Voicu propune infiintarea Ministerului pentru Siguranta Nationala si Ordine Publica care sa functioneze separat de Ministerul de Interne si de alte structuri ale serviciilor speciale. Intr-un comunicat remis redactiei, Madalin Voicu apreciaza ca acest minister ar trebui sa intervina "in forta, cu competenta si legal atunci si acolo unde Politia nu o poate face". (L.G.)
Cotrocenii au functionari sub juramant
Functionarii publici din aparatul Presedintiei au depus, ieri, juramantul de credinta in fata presedintelui Emil Constantinescu, conform prevederilor Legii functionarului public, se arata intr-un comunicat al Biroului de presa al Presedintiei. In discursul rostit, seful statului si-a exprimat increderea in profesionalismul, corectitudinea, loialitatea fata de institutie, onestitea si responsabilitatea in munca a functionarilor publici din aparatul Presedintiei. "De prestatia fiecaruia dintre functionarii publici va depinde in cea mai mare masura castigarea increderii si a respectului cetatenilor Romaniei", a adaugat Constantinescu. El a incheiat citandu-l pe Nicolae Iorga: "Fa-ti datoria intotdeauna - pentru ca intotdeauna va fi cineva care sa te vada - tu insuti". (Mediafax)
Constantinescu a promis ajutor Manastirii Chitcani
Presedintele Emil Constantinescu va interveni pe langa primul ministru pentru ajutorarea Manastirii Chitcani din Basarabia si a seminarului teologic al acesteia, au precizat oficiali de la Palatul Cotroceni. Seful statului l-a primit, ieri, pe parintele Paisie, staretul Manastirii Chitcani, care i-a cerut presedintelui ajutor financiar. Emil Constantinescu a fost botezat la Manastirea Chitcani, fiind originar din Basarabia. Presedintele Constantinescu i-a promis parintelui Paisie ca va interveni pe langa premierul Mugur Isarescu pentru ca Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de peste Hotare din cadrul Guvernului sa acorde ajutor manastirii. (Mediafax)
S-a infiintat Institutul pentru Studierea Problemelor Minoritatilor
Peter Eckstein Covacs, ministrul Minoritatilor, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul a adoptat o Ordonanta prin care se infiinteaza, la Cluj, Institutul pentru Studierea Problemelor Minoritatilor. El a precizat ca Uniunea solicitase infiintarea unei asemenea institutii inca din 1997 si a adaugat ca aceasta institutie se va afla in subordinea Executivului. Potrivit lui Eckstein, in termen de 30 de zile de la emiterea Ordonantei, Guvernul va elabora o hotarare prin care se va stabili organigrama Institutului pentru Studierea Problemelor Minoritatilor. (O.S.)
A r h i v a
  CDR 2000 si-a batut in cuie Protocolul de functionare    
  Liberalii analizeaza listele pentru Parlament    
  Stolojan nu exclude o guvernare PNL-PDSR    
  Stoica vizeaza postul de lider de grup parlamentar    
  Comisia SIE se va intalni cu Harnagea    
  UDMR vrea o competitie electorala bazata pe programe    
  Athanasiu afirma ca negocierile PSDR-PDSR merg bine    
  Clinton actioneaza in cadrul "Planului Columbia" impotriva drogurilor    
  Suharto este acuzat de coruptie    
  Securistii rusi aresteaza presupusi sustinatori ai cecenilor    
  Uniunea Europeana sprijina dreptul palestinienilor de a-si crea un stat independent    
  Au fost stabiliti castigatorii "Premiului Ghadafi pentru drepturile omului"    
 Top afisari / comentarii 
 Andreea Esca a nascut o fetita (47 afisari)
 Executie in Pantelimon (33 afisari)
 Deputatul PD Corneliu Ruse a fost audiat de procurori in afacerea SUNOIL (14 afisari)
 Afacerile tip "Costea" au falimentat Bancorex (11 afisari)
 FNI a fost o frauda de proportii (11 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00892 sec.