Ziua Logo
  Nr. 1890 de vineri, 1 septembrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Batalie pentru sefia SC Bucur Obor SA
In Adunarea Generala de azi se va cere inlocuirea directorilor societatii, impotriva carora Politia a declansat urmarirea penala pentru activitati frauduloase * Actionarii minoritari ai firmei se tem ca sedinta va fi boicotata de directorii-inculpati, care au in spate 40% dintre actionari si au la dispozitie armata de bodyguarzi ai magazinului
De ani de zile, la SC Bucur OBOR SA exista o situatie tensionata intre doua tabere rivale, care isi desfasoara activitatea in cel mai mare magazin din Sectorul 2. Prima tabara este reprezentata de managerii firmei, care sunt sustinuti de asociatia PAS, cea care a cumparat de la FPS 40% din actiunile societatii. Cea de-a doua tabara este formata din cateva persoane juridice si fizice, care totalizeaza circa 33% din actiuni, restul fiind detinut de diversi cuponari, care nu se intereseaza niciodata de bunul mers al afacerii. Impotriva directorilor Nadia Surlea, Macarie Dumitru (ambii detin functia de lideri ai PAS), precum si a vicepresedintelui PAS, Radu Mircea, Politia a declansat miercuri urmarirea penala pentru fapte contrare intereselor societatii. Totodata, TMB a interzis in cursul acestei saptamani reprezentantilor PAS sa mai voteze in Adunarea Generala, considerandu-se ca acestia, la adapostul procentului de 40% isi voteaza, in mod vadit interesat, pozitia in conducerea SC Bucur Obor SA.
Cum in cursul zilei de azi, la orele 12.00, s-a organizat o Adunare Generala a Actionarilor, cu tema "numirea noului Consiliu de Administratie", iar directorii magazinului nu au voie sa voteze, actionarii minoritari, care au semnalat organelor de urmarire penala fraudele conducerii, se tem ca vor fi boicotati, daca nu chiar agresati de bodyguarzii magazinului, pentru ca sa nu poata vota o alta conducere.
In cursul zilei de ieri, avocatii directorilor SC Bucur Obor SA alergau agitati prin tribunale, pentru a obtine o ordonanta de suspendare a incheierii TMB, prin care s-a interzis reprezentantilor PAS sa-si voteze propriile functii in AGA a societatii. Daca figura va reusi, directorii actuali vor putea sa-si voteze in continuare mentinerea in functie, in pofida faptului ca sunt urmariti penal, gratie celor 40% ale PAS.
Razvan SAVALIUC 
A r h i v a
  Executie in Pantelimon    
  Afacerile tip "Costea" au falimentat Bancorex    
  Deputatul PD Corneliu Ruse a fost audiat de procurori in afacerea SUNOIL    
  MApN a finalizat Capitolul II din Planul National de Aderare la NATO    
  Bilant la Parchetul General    
  Ministrul Justitiei e nemultumit ca magistratii devin victime ale campaniei electorale    
 Top afisari / comentarii 
 Andreea Esca a nascut o fetita (47 afisari)
 Executie in Pantelimon (33 afisari)
 Deputatul PD Corneliu Ruse a fost audiat de procurori in afacerea SUNOIL (14 afisari)
 Afacerile tip "Costea" au falimentat Bancorex (11 afisari)
 FNI a fost o frauda de proportii (11 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01246 sec.