Ziua Logo
  Nr. 1890 de vineri, 1 septembrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Valeriu Stoica raspunde atacurilor politicienilor
Ministrul Justitiei e nemultumit ca magistratii devin victime ale campaniei electorale
-- Adrian Nastase, Traian Basescu si Petre Roman sunt, in opinia ministrului liberal, agresivi, instigatori si mistificatori * Lipsa reformei in Justitie vaduveste si libertatea presei de o protectie europeana
"Observam cu tristete ca apropierea campaniei electorale prilejuieste unor oameni politici, atat din opozitie cat si din sferele Puterii, lansarea de afirmatii nefondate, contrare realitatii si inacceptabile la adresa activitatii Ministerului Justitiei si a justitiei, in general", a afirmat ministrul Valeriu Stoica in cadrul conferintei de presa care a avut loc, ieri, la sediul institutiei "blamate". Dupa care, Stoica a inceput sa-i nominalizeze pe cei care fac "alegatii despre asa-zisa politizare a actului de justitie emise de reprezentanti ai fortelor de opozitie, intre care la loc de frunte se pare ca tine sa se afirme domnul Adrian Nastase". Ministrul liberal a subliniat ca Ministerul Justitiei a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a crea magistratilor conditiile propice pentru infaptuirea dreptatii si pentru a-i apara de tentatii si presiuni, considerand ca orice discreditare venita din partea cuiva pe aceasta tema este, in fapt, o "intoxicare".
Al doilea pe lista tristetilor lui Stoica a fost primarul Traian Basescu, pe care l-a invinuit de declaratii necontrolate si instigare a publicului impotriva judecatorilor care "chipurile, i-ar arunca din case pe chiriasi". In opinia ministrului, nici Petre Roman n-o duce mai bine cu insinuarile. Si asa mai departe.
Trecand la celeritate, ministrul a aratat ca acest lucru se impune si ca a propus de multa vreme masuri disciplinare pentru judecatorii care intarzie nemotivat solutionarea cauzelor aflate pe rol.
In ce priveste proiectul de ordonanta emis de MAE privind infiintarea Agentiei SAPARD, Stoica a declarat ca Ministerul Justitiei nu putea sa-si dea avizul de legalitate atata vreme cat si MAA a trimis un astfel de proiect si ambele au ignorat procedura de avizare a tuturor celorlalte institutii implicate.
La conferinta de presa a participat si directorul general al Resurselor din Ministerul Justitiei, Mihai Acsinte, care a dat informatii legate de un ultim eveniment: cel de-al patrulea examen de intrare in magistratura. Directorul Acsinte a declarat ca anul acesta a fost o participare-record (3853 candidati) si ca totul a decurs ca la carte, cu exceptia a doua incidente, cand doi candidati nu au depus la timp lucrarile si acestea le-au fost anulate.
Ziaristii optimisti. Ministrul, pesimist!
Reluand subiectul actiunilor de calomnie si insulta intentate ziaristilor, care - asa cum a promis chiar ministrul - trebuiau sa intre sub incidenta unei noi proceduri, aceea a trecerii plangerilor de acest gen prin "filtrul" procurorilor - ministrul Justitiei a afirmat ca a facut tot ce i-a stat in putinta dar pachetul de legi pentru accelerarea reformei zace la Parlament, fara ca cineva sa se mai oboseasca sa ia in discutie acest subiect. "Voi mai incerca o data!", a spus ministrul, dar a adaugat ca exista destule interese pentru ca nesansa sa i se arate din nou.
Adina ANGHELESCU 
A r h i v a
  Executie in Pantelimon    
  Afacerile tip "Costea" au falimentat Bancorex    
  Deputatul PD Corneliu Ruse a fost audiat de procurori in afacerea SUNOIL    
  MApN a finalizat Capitolul II din Planul National de Aderare la NATO    
  Bilant la Parchetul General    
  Batalie pentru sefia SC Bucur Obor SA    
 Top afisari / comentarii 
 Andreea Esca a nascut o fetita (47 afisari)
 Executie in Pantelimon (33 afisari)
 Deputatul PD Corneliu Ruse a fost audiat de procurori in afacerea SUNOIL (14 afisari)
 Afacerile tip "Costea" au falimentat Bancorex (11 afisari)
 FNI a fost o frauda de proportii (11 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01291 sec.