Ziua Logo
  Nr. 1719 de duminica, 13 februarie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Berceanu il da in judecata pe Cristescu
Ieri, timp de o ora si jumatate, ministrul Industriei si Comertului a incercat sa convinga ziaristii prezenti la conferinta de presa ca au fost manipulati in scandalul Eurofinances cu scopul clar de a denigra PD-ul. Radu Berceanu a explicat, cu lux de amanunte, cum ca neregulile existente la aceasta ordonanta nu tin de ministerul pe care-l conduce. "E vorba de posibile ilegalitati in privinta organizarii unei licitatii sau in gestionarea fondurilor. Responsabilitatea abrogarii sau modificarii acestui act normativ revine, de drept, Ministerului Justitiei sau celui de Finante. Poate chiar, de ce nu, initiatorilor", a subliniat categoric vicepresedintele democrat. El a spus ca il va da in judecata pe liderul sindical Dan Cristescu, membru al PSDR, pentru afirmatiile sale mincinoase cum ca PD "isi trage bani pentru campania electorala din proiectul Eurofinances". In opinia sa, PSDR nu ar fi putut atrage electorat de la PNTCD, care a initiat actul normativ sau de la PNL, deci ramaneau numai democratii. Ministrul Industriilor a mers chiar mai departe si l-a acuzat pe Dan Cristescu ca actioneaza si pentru protejarea unor interese personale, "sa nu piarda cascavalul de la alte hidrocentrale in curs de constructie de ani de zile".
Berceanu a precizat ca responsabilitatea trebuie cautata la toate nivelele pe unde a trecut ordonanta "buclucasa": Agentia pentru Reconstructia Zonelor Miniere, toti ministrii, diverse Comisii din Senat si Camera Deputatilor. "Din punctul de vedere al Ministerului Industriei si Comertului este vorba de un proiect corect: se contruiesc hidrocentrale folosind forta de munca disponibilizata si era normal sa primeasa avizele ministeriale necesare si semnatura mea. In concluzie, nu cred ca eu trebuie sa propun rediscutarea ordonantei, pur si simplu nu sunt indreptatit", a spus liderul democrat. El a atras atentia asupra faptului ca firma Eurofinances trebuie sa elaboreze in 45 de zile de acum inainte un studiu de fezabilitate care va trebui aprobat de Guvern. In incheiere, Radu Berceanu si-a exprimat regretul pentru ca "cetatenii cu functii isi permit sa minta presa cu buna stiinta". (Isabella DRAGHICI)
A r h i v a
  Patrulele lui Bot au pus de-o miuta in nocturna    
  Caracatita ELECTRICA    
  Sindicalistii Bratianu si Chirita nu vor locuri de munca pentru mineri    
  Conferinta de dragul conferintei    
  Secretarul de stat Cristian Alexandrescu l-a somat pe senatorul Sergiu Nicolaescu sa returneze Guvernului 30 de milioane de lei    
  Vadim da inapoi in fata revoltei din PRM    
  Adjunctul Vamilor Gica Danila isi bate joc de investitorul american GRAMEX    
  Un politist si familia sa sunt amenintati de un grup de spargatori    
  Colonelul Ropota si maiorul Eremia au fost pusi pe liber    
  Taranii din Oraseni si-au ocupat cu forta fostele terenuri    
  "Ajutati-mi fiul!"    
 Top afisari / comentarii 
 Colonelul Ropota si maiorul Eremia au fost pusi pe liber (41 afisari)
 Claudia Rusan va fi operata la coloana (20 afisari)
 Secretarul de stat Cristian Alexandrescu l-a somat pe senatorul Sergiu Nicolaescu sa returneze Guvernului 30 de milioane de lei (17 afisari)
 Centrul de Transfuzii Bacau a ramas fara donatori (17 afisari)
 "Ajutati-mi fiul!" (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03907 sec.