Ziua Logo
  Nr. 1666 de vineri, 17 decembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Mascariciul national a avut ieri sase procese
Vadim a falsificat actele unui dosar de judecata
-- In procesul cu Dragos Constantinescu, peremistul nu s-a sfiit sa stearga de la dosar o mentiune din care reiesea ca fusese citat pentru sedinta de ieri * Presedintele instantei Sectiei a III-a Civila a sesizat falsul, dar nu a consemnat fapta * Ca sa nu vina la procese, "Tribunul" a pretins ca e bolnav
Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a avut, in cursul zilei de ieri, pe rolul instantelor din Bucuresti nu mai putin de sase dosare: unul penal, la Curtea Suprema de Justitie, si cinci civile la Tribunalul Bucuresti. Prin diverse tertipuri ieftine, Vadim a scapat insa de judecata, trimitandu-si in fata avocatii, care l-au scutit si de data aceasta de "greua" sarcina de a se prezenta in instanta. In primul caz, in dosarul de la Curtea Suprema de Justitie, dosar de calomnie care i-a fost deschis liderului PRM de catre senatorul Constantin Ticu Dumitrescu, Vadim a apelat, prin aparatorul Viorel Dumitrescu, la un act medical, din care rezulta ca s-ar fi imbolnavit peste noapte si, ca atare, este in "imposibilitatea prezentarii" la termenul de judecata stabilit. Peremistul a recurs la aceeasi stratagema si in cazul actiunilor civile de la Sectiile a III-a si a IV-a Civile ale Tribunalului Bucuresti, prin care vicepresedintele PNL, Dinu Patriciu, ministrul Apararii, Victor Babiuc, si Mihai Acsinte, directorul Directiei de resurse umane din Ministerul Justitiei, ii cer Mascariciului national despagubiri morale pentru articolele denigratoare, care au fost publicate in "Romania Mare" si "Politica", la adresa lor. "Putem dovedi si cu acte ca, din motive medicale, nu poate veni la tribunal!", au precizat avocatii lui Vadim..
Vadim, prins in fapt!
Cat priveste celelalte doua dosare civile, actiuni prin care directorul ziarului ZIUA, Sorin Rosca Stanescu, si Dragos Constantinescu, fiul presedintelui Romaniei, ii pretind "tribunului", in solidar cu Editura si Fundatia "Romania Mare", daune morale pentru atacurile calomnioase sistematice si ilogice, care au aparut in oficioasele PRM, Vadim s-a dovedit mai "ingenios". Pe de o parte, in procesul cu directorul ziarului ZIUA, liderul PRM a obtinut un nou termen de judecata, in luna ianuarie a anului care urmeaza, folosindu-se de acte medicale - care sa ateste ca este in convalescenta, in urma unei interventii stomatologice - si de faptul ca martorii citati in vederea audierii la termenul de ieri nu au venit la tribunal.
Pe de alta parte, in procesul cu Dragos Constantinescu peremistul nu s-a sfiit sa ia la "buchisit" actele de la dosarul cauzei si, pur si simplu, sa le modifice, in sensul ca a sters o mentiune din care reiesea faptul ca fusese citat pentru infatisarea la sedinta de ieri si ca actiunea formulata impotriva lui de catre Dragos Constantinescu ii fusese comunicata. In acest fel, avocatii lui Vadim au putut sa sustina ca peremistul nu a avut cunostinta de existenta acestui dosar pana zilele trecute si ca, in conditiile mentionate, apararea nu a avut timp suficient pentru a se pregati. In ciuda cerbiciei avocatilor, care s-au straduit sa fie cat mai convingatori, presedinta instantei Sectiei a III-a Civila a sesizat falsul la care s-a dedat Vadim, pentru a fugi din calea legii: "Intr-adevar, se vede ca mentiunea a fost stearsa!" Cu toate acestea, judecatoarea nu a consemnat fapta, de altfel penala, pe care a comis-o Vadim, limitandu-se sa fixeze un alt termen de judecata, pentru "lipsa de aparare".
Adrian ARTENE 
A r h i v a
  Taranistii au acceptat desemnarea lui Mugur Isarescu ca premier al Romaniei    
  Pedeseristii se vor intoarce in Parlament doar dupa "intrarea in legalitate"    
  Biografia lui Isarescu    
  Comunicat    
  Vasile: "Opris minte cu nerusinare"    
  Galbeni si Opris l-au dezinformat pe Presedinte    
  Liberalii vor sa-si pastreze ministerele si sa li se puna in aplicare programul de reforma fiscala    
  Marius Bostana fost mediatorul dialogului dintre Emil Constantinescu si Radu Vasile    
  "Presedintele Emil Constantinescu este o victima a unor apropiatI ai sai care l-au sfatuit eronat"    
  PSDR a conditionat participarea la guvernare de numirea lui Isarescu    
  ApR, PUNR si UFD sunt de acord cu Isarescu    
  Regele a primit la Timisoara "Medalia aniversara"    
  Crima din Cabinetul nr.1    
  Generalul Dan Voinea a spus si la Timisoara ca in decembrie '89 nu au existat teroristi    
  "Sa nu uitam ce n-am facut inca pentru eroi"    
  Un colonel din Resita va fi judecat dupa zece ani pentru omor deosebit de grav    
  Asasinarea Ceausestilor este musamalizata de Parchetul General    
  China va controla Canalul Panama!    
  Ovidiu Grecea nu-si va da demisia    
  Politistii cauta un posibil complice al pedofilului criminal    
  Clubul Roman de Presa i-a premiat pe cei mai merituosi jurnalisti    
 Top afisari / comentarii 
 China va controla Canalul Panama! (249 afisari)
 Biografia lui Isarescu (245 afisari)
 Doi recuperatori timisoreni au cazut in plasa politiei (228 afisari)
 Trenuri de Sarbatori (124 afisari)
 Un ofiter din Corpul de Control al IGP a fost trecut pe liber (100 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.12848 sec.