Ziua Logo
  Nr. 1663 de marti, 14 decembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Protocol romano-bulgar pentru combaterea criminalitatii si contrabandei
-- Procurorul General al Bulgariei afirma ca au fost demarate verificarile in "Tigareta 58" Rezultatul va fi trimis Procurorului General al Romaniei * "Eu am venit aici ca sa oprim contrabanda!", declara Nikola Filchev
In baza Tratatului de asistenta juridica in materie civila si penala dintre Romania si Bulgaria a fost parafat, ieri, Protocolul de cooperare dintre Ministerul Public din Romania si Procuratura Generala a Bulgariei. Conform Protocolului semnat de cei doi Procurori Generali, Mircea Criste si Nikola Filchev, se vor realiza contacte directe intre procurori si schimburi de informatii privind legislatia si jurisprudenta, dar si schimburi de informatii privitoare la combaterea criminalitatii. Mai mult, vor fi trimise periodic delegatii oficiale pentru discutarea problemelor de interes comun. Protocolul a intrat in vigoare de ieri.
In cadrul conferintei de presa realizata cu ocazia semnarii protocolului, Procurorul General al Bulgariei a fost asaltat cu intrebari legate de posibila efectuare a unei anchete paralele cauzei "Tigareta 2" in Bulgaria, dar si de faimoasa dezvaluire "Tigareta 58". Filchev a declarat ca a promis omologului roman, Mircea Criste, colaborarea deplina in privinta cauzelor legate de contrabanda si ca toata documentatia bulgara existenta pana la aceasta ora va fi inaintata Parchetului General din Romania. "In ce priveste relatia dintre contrabandisti si structurile Puterii, este o intrebare care ma surprinde. Partea bulgara nu detine astfel de informatii", a tinut sa sublinieze Filchev.
Cat priveste "Tigareta 58", Procurorul General al Bulgariei a declarat: "Presedintelui Constantinescu i s-a promis ca va fi verificat cazul respectiv si vreau sa va asigur ca aceasta promisiune se duce la indeplinire. Va promit ca atunci cand aceasta verificare va fi realizata complet, vom trimite rezultatul ei Procurorului General al Romaniei (...) Exista si cazuri de contrabanda cu tigari bulgaresti, dar cand sentintele vor fi pronuntate, nu vor mai suscita interes. Fenomenul contrabandei nu poate fi negat. Tocmai pentru ca suntem constienti de pericolul lui, am semnat acest protocol. Ne-am decis sa lucram impreuna. Eu am venit aici sa oprim contrabanda. Ceea ce va alarmeaza pe dumneavoastra, ne alarmeaza si pe noi!".
Adina ANGHELESCU Gabi MOCANU 
A r h i v a
  Marcel Ivan a fost arestat    
  Presedintele va fi la Timisoara in 16 decembrie    
  O groapa cu combustibil de langa Aninoasa a sarit in aer    
  Walesa se intoarce    
  Ieri a fost arestat directorul Alcooloprod Vaslui    
  Litoralul Marii Negre este poluat de statiile constantene de epurare a apei uzate    
  Vasile a depus la Camera Ordonanta privind privatizarea IAS-urilor    
  FMI a scos Romania din "grupul de ciumati"    
  Tratatul cu Basarabia asteapta Chisinaul pentru parafare    
 Top afisari / comentarii 
 Ca e Vasile sau ca e Sarbu, pentru PNTCD incepe prapadul (100 afisari)
 Statistica Sectiei Parchetelor militare 22 de dosare ale crimelor din decembrie 89 au stat ascunse prin sertarele Procuraturii lui Ion Iliescu (84 afisari)
 Senatorul Paul Pacuraru a declansat un scandal la SIDEX (34 afisari)
 Lotul liderului liberal Vintila V. Bratianu a fost reabilitat (31 afisari)
 110 cladiri de locuit din Capitala sunt incadrate in clasa * de risc seismic (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01321 sec.