Ziua Logo
  Nr. 1660 de vineri, 10 decembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
In nordul Bucurestilor rasare un oras american
-- Valoarea totala a proiectului se ridica la 250 de milioane de dolari * Investitorii sunt BAUCO AG si Taher Investment Group Diplomatii se muta la Pipera
La marginea de nord a Bucurestilor va lua nastere un nou cartier rezidential dezvoltat de compania BAUCO AG, membru al grupului ILBAU Gmbh din Viena, Austria, unul dintre cei mai mari contractori din Europa, cu proiecte construite in Varsovia, Praga, Moscova, Budapesta. In Romania, grupul se ocupa de constructia Hotelului Marriot ca si alte proiecte de anvergura. Celalalt partener in afacere este firma RIVTA Gmbh din Austria, membra in Taher Investment Group. Proprietarul acesteia, Fahti Taher are peste 30 de ani de experienta in comert si investitii, mai ales in Europa Centrala si de Est. Valoarea totala a acestui proiect se ridica la 250 de milioane de dolari, fonduri provenite in totalitate din surse externe, prin imprumuturi si participatii in actiuni.
American Campus Project, un proiect cu adevarat "in stil american", se va construi in zona padurii Baneasa (Pipera-Tunari), o prelungire a Sectorului 1 din Bucuresti, situata la numai cinci kilometri de centrul Capitalei, trei kilometri de Aeroportul International Otopeni si doi kilometri de Aeroportul Baneasa. Gradina Zoologica este si ea foarte aproape, la cateva minute de mers pe jos. Proiectul este copia fidela a unei comunitati americane, practic un cartier cu toate cele necesare vietii de familie, imprejmuit si pazit cum se cuvine.
In noul cartier se va ridica noul sediu al Scolii Americane Internationale Bucuresti, care isi va reuni si dezvolta activitatea acolo. Scoala va fi construita de compania KCF-SHG. Proiectul privind locuintele va fi dezvoltat de ILBAU, iar Clubul de Sport, si Terenurile de golf si de curse, de catre compania MJRM.
Zona rezidentiala va fi constituita dintr-un total de 500 de case de familie. Constructia caselor va avea trei faze. Faza Zero prevede ridicarea demonstrativa a cinci tipuri de case, printre care vile, blocuri de apartamente, cladiri de ambasade si alte doua tipuri de case diferite. Aceasta prima faza se va intinde pana la inceputul anului 2003. Prima faza inseamna construirea a 75 de case, termenul final fiind decembrie 2000. Aceasta va fi urmata de o alta etapa de constructie cu termen decembrie 2001. La una dintre marginile acestui cartier va fi situata si o zona comerciala de 27.607 mp.
Casele familiale vor avea intre 175 si 275 mp si vor fi construite pe suprafete cuprinse intre 1000 mp (cea mai mica) si 2500 mp. Sectorul diplomatic al comunitatii va consta in 75 de rezidente cu dimensiuni intre 250 mp si 750 mp, ridicate pe terenuri cu suprafete de la 2500 mp si 5000 mp. Aceste suprafete pot fi marite in functie de necesitatile si pretentiile fiecaruia dintre clienti. De asemenea, proiectul prevede constructia a 11 blocuri de apartamente. In imediata apropiere a zonei locuintelor vor fi amenajate un circuit de golf cu 18 gauri si un circuit de curse, ambele urmand a fi administrate de firme internationale.
Scoala Americana isi va creste capacitatea la 650 de elevi
Tot in noul cartier rezidential se va construi si noul sediu al Scolii Americane Internationale din Bucuresti, ce va fi situata chiar in centrul campusului. Aici, Scoala Americana isi va muta si dezvolta toate activitatile de educatie, incepand cu copiii de gradinita (de la trei ani), pana la tinerii de liceu, ce vor obtine diploma de bacalaureat. Prin "mutare", aceasta scoala de standard international isi va extinde capacitatea si va oferi tot ce este necesar pentru 650 de elevi, crescand numarul de la 390, cat are in prezent.
Scoala va beneficia de facilitatile Clubului American de Sport (American Country Sport Club) ce va fi deschis elevilor si locuitorilor, dar si publicului larg. Clubul de sport va avea un bazin de inot cu dimensiuni olimpice, o Academie de Sanatate, terenuri de tenis, doua terenuri de fotbal, terenuri de volei, o sala de baschet, terenuri de squash si baseball, precum si piste de atletism si jogging. Clubul de sport va aplica tarife preferentiale pentru Scoala Americana, dar si pentru parintii elevilor, diplomatii si ceilalti locuitori ai comunitatii. Intregul campus al scolii va avea nu mai putin de un milion de metri patrati de teren si este lipit de parcul ce face parte integranta din zona de case. Ansamblul de cladiri si facilitati ale Scolii Amerciane va cuprinde o gradinita, o scoala primara, scoala secundara si liceul, biblioteca, sala de concert (Auditorium), sala de sport, cafeteria si cladirea administratiei.
De proiectul noului sediu al Scolii Americane se va ocupa firma KCF-SHG Inc, din Washington D.C., pe numele ei intreg Keyes Condon Florance - Smith, Hincham & Grylls, dupa cele doua firme care s-au unit pentru a o forma, ambele recunoscute in domeniile lor. KCF-SHG a dus la capat multe proiecte, ocupandu-se de managementul acestora, de proiectare si design, de tehnologiile de constructie necesare, dar si de valorificarea finala. De-a lungul anilor, KCF-SHG a primit mai multe premii pentru activitate.
Ce este Scoala Americana Internationala
Una dintre cele prestigioase institutii de invatamant preuniversitar din Bucuresti este Scoala Americana Internationala, infiintata in 1962, o scoala privata, non-profit, destinata comunitatii de limba engleza din Capitala Romaniei si copiilor din alte comunitati, in limita locurilor. Mai precis, aici invata 200 de baieti si 190 de fete, elevi si eleve in clasele 1-12 si prescolari, cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani.
Metoda de invatare se bazeaza pe sistemul folosit in scolile din Statele Unite ale Americii. Alaturi de materiile de baza, fiecare dintre elevi primeste educatie in arta, educatie fizica, muzica si computere. De asemenea, pentru cei ce nu vorbesc limba engleza, exista un curs special de invatare a limbii, printre cei 390 de elevi regasindu-se nu mai putin de 46 de nationalitati. Cursurile incep spre sfarsitul lunii august si se incheie la inceputul lui iunie, anul urmator.
Scoala Americana este condusa de un consiliu de noua directori. Actual director executiv este Fred Wesson, ajutat de Chris Muller (directoarea ciclului secundar) si Gary Barr (directorul ciclului primar). Toti profesorii sunt absolventi de facultate, iar majoritatea cu masterate efectuate. Dascalii sunt din Romania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelanda, Australia, Iugoslavia, Franta, Irlanda, Brazilia, Norvegia si cateva tari africane, in total 11 nationalitati. In prezent, de educatia elevilor se ocupa 56 de profesori, din care 17 barbati si 34 de femei cu program integral si trei barbati si 2 femei cu program partial.
Scoala isi desfasoara activitatea in trei cladiri situate in Bucuresti. Elevii aflati in clasele 6-12 invata in campusul din Calea Dorobantilor, aproape de Academia de Stiinte Economice, copii de varsta prescolara, pana la clasa a doua in cladirea de pe strada Laptari, iar colegii lor din clasele 3-5, pe strada Costinescu. Fiecare dintre cladiri are sali speciale pentru arta, muzica, computere, dar si pentru invatarea limbii romane, alaturi de salile de curs obisnuite.
Scoala Americana Internationala din Bucuresti este acreditata de Asociatia Scolilor si Colegiilor din Noua Anglie (SUA) si Consiliul European al Scolilor Internationale.
Razvan MATEESCU 
A r h i v a
  Cel mai mare borfas roman din ultimii zece ani are probleme Razvan Temesan a fost arestat    
  Ion Iliescu ii cere un milion de dolari lui Sorin Rosca Stanescu    
  Un traficant de droguri este lider al PRM Dambovita    
  Dragos Constantinescu a dezmintit orice implicare in afaceri ilegale    
  Ministrul Berceanu si deputatul Ruse - implicati in "Afacerea Sunoil"    
  Ceferistii s-au intors cu greva in legalitate    
  Pedofilul e moldovean    
  Un taximetrist din Galati si-a dat foc in fata sediului Politiei Rutiere    
 Top afisari / comentarii 
 Un traficant de droguri este lider al PRM Dambovita (112 afisari)
 Politistii din Bucuresti si trupele DIAS au descins la Giurgiu (91 afisari)
 Un comando de rusi si tigani a snopit in bataie un om de afaceri (79 afisari)
 Mircea Motisan a fost arestat la Curtea de Apel Timisoara (74 afisari)
 Ministrul Berceanu si deputatul Ruse - implicati in "Afacerea Sunoil" (57 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02982 sec.