Ziua Logo
  Nr. 1660 de vineri, 10 decembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Dragos Constantinescu a dezmintit orice implicare in afaceri ilegale
Fiul presedintelui Emil Constantinescu, Dragos Constantinescu, a organizat ieri o conferinta de presa pentru a declara public ca nu are nici o implicare in actiunile ilegale care i s-au pus in carca de aproape trei ani de zile. El a afirmat ca toate calomniile la adresa sa sunt lipsite de orice fel de probe si ca in spatele acestora se afla interese politice sau financiare. Potrivit lui Constantinescu, toate aceste acuzatii au fost formulate fie de revista "Romania Mare" si de Corneliu Vadim Tudor, pe care l-a catalogat ca fiind iresponsabil, fie de catre persoane investigate de organele de ancheta pentru implicarea in afaceri ilegale.
Cazurile de calomnie care au fost legate de numele fiului presedintelui sunt: influentarea politica la vama pentru ca ar fi importat produse de carne, implicarea in trafic de droguri si arme, asasinarea a trei cetateni si ingroparea lor in padurea Baneasa, implicarea in activitatea de duty-free de la aeroportul Otopeni, implicarea in afacerea Tigareta 2, cumpararea unei vile somptuoase din centrul Capitalei ca sediu pentru fundatia pe care o conduce, amestecul in afaceri ilegale cu cafea.
Dragos Constantinescu a subliniat ca nu a avut nici inainte de 1996 nici dupa vreo firma si nici n-a fost actionar la vreuna. Intrebat cum isi castiga existenta, Constantinescu a declarat ca traieste din salariul de 3.500.000 de lei pe care-l ia ca presedinte al Fundatiei Copiii Romaniei si din banii rezultati din vanzarea cu 20.000 de dolari a apartamentului din cartierul Pajura, pe care i l-a dat tatal sau. De altfel, el ne-a precizat ca pentru sala pe care a inchiriat-o pentru conferinta de presa a platit, din buzunarul propriu, 100 de dolari pentru o ora si 25 de dolari pentru instalatia de sonorizare.
"Este ciudata situatia in care, in lipsa oricaror probe care sa sustina toate afirmatiile privind implicarea mea in afaceri ilegale, opinia publica este orientata spre a crede astfel de lucruri. Cert este ca opinia publica a ajuns sa considere ca singurul motiv pentru care Dragos Constantinescu se mai afla in libertate este pentru ca e fiul presedintelui, care musamalizeaza totul", a declarat fiul lui Constantinescu. Dragos crede ca a fost ales sa fie el "oaia neagra" a familiei pentru a crea o similitudine intre legenda lui Nicu Ceausescu, despre care se spunea ca a transformat Romania in mosia proprie, si el. "Legenda creata in jurul abuzurilor lui Nicu Ceausescu, fiul fostului presedinte comunist, a putut oferi celor care ma acuza un tipar bun de urmat". Dragos Constantinescu s-a declarat multumit de rezultatul proceselor pe care le-a intentat. "Justitia si presa sunt singurele care ma pot apara in fata celor care ma acuza de tot felul de ilegalitati". La finalul conferintei, Constantinescu a dat cateva exemple ale activitatii Fundatiei Copiii Romaniei, precizand ca toate programele derulate sunt legale, fiind finantate de asociatii sustinute guvernamental din diverse tari.
Bogdana PAUN 
A r h i v a
  Cel mai mare borfas roman din ultimii zece ani are probleme Razvan Temesan a fost arestat    
  Ion Iliescu ii cere un milion de dolari lui Sorin Rosca Stanescu    
  Un traficant de droguri este lider al PRM Dambovita    
  Ministrul Berceanu si deputatul Ruse - implicati in "Afacerea Sunoil"    
  In nordul Bucurestilor rasare un oras american    
  Ceferistii s-au intors cu greva in legalitate    
  Pedofilul e moldovean    
  Un taximetrist din Galati si-a dat foc in fata sediului Politiei Rutiere    
 Top afisari / comentarii 
 Un traficant de droguri este lider al PRM Dambovita (112 afisari)
 Politistii din Bucuresti si trupele DIAS au descins la Giurgiu (91 afisari)
 Un comando de rusi si tigani a snopit in bataie un om de afaceri (79 afisari)
 Mircea Motisan a fost arestat la Curtea de Apel Timisoara (74 afisari)
 Ministrul Berceanu si deputatul Ruse - implicati in "Afacerea Sunoil" (57 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02274 sec.