Ziua Logo
  Nr. 1617 de miercuri, 20 octombrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Ministrul Crin Antonescu "poate" imparti bani dupa meritele fiecaruia Cum numai conducerea MTS se implica, ce rost mai are autonomia? Intre barna si consolidare
Gimnastica romaneasca va fi premiata la Deva
-- Cel mai probabil vineri, Octavian Belu & Co vor primi meritata recompensa dupa salba de medalii de la Mondialele chinezesti * Din pacate, tot conducerea MTS trebuie sa gaseasca o portita pentru ca vicepresedintele FRG, Maria Simionescu, sa fie bagata-n seama! Sau, ma rog, in liste!
Rezultatele exceptionale obtinute de gimnastica romaneasca la Mondialele de la Tianjin au facut inconjurul lumii cu viteza fulgerului. Fetele noastre, sub bagheta magicianului Octavian Belu, au scris adevarate pagini de istorie sportiva pe taram asiatic. Chiar daca "nici raul, nici ramul" nu le-au fost prieteni. Din pacate, nici fratii, frati! Conducerea Ministerului Tineretului si Sportului si-a facut deja o obisnuinta ca stradania marilor nostri performeri, cusuta cu fire infinite de sacrificii, sa fie recompensata imediat. O binemeritata recunostinta a poporului roman ca nu mai este in coada cozilor, ci in varful catargului! Ei bine, oricate lacrimi a varsat saracul nostru concetatean cand a urmarit cu sufletul la gura maratonul de la Tianjin, premierea idolilor chiar si pentru cateva ceasuri, a fost amanata nitelus din motive "tehnice". Mai exact, cum tot activul federatiei de specialitate era in deplasare - ca tot era pe gratis, gazdele suportand masa si casa - cu o singura exceptie, nesemnificativa, "plicurile" destinate medaliatilor n-au putut fi puse pe masa verde. N-a avut cine sa redacteze referatul de rigoare, iar ministrul Crin Antonescu a trebuit sa-si infraneze elanul filantropic, cu toate ca este hotarat sa faca "dublarile" legale. Primirea de la Cotroceni a mai "indulcit" gustul "acru-dulce" al bucatariei din China.
Crin Antonescu a intervenit personal ieri, intre doua drumuri, adica Dealul Mitropoliei, unde a fost votata Legea Educatiei Fizice si Sportului, si Vasile Conta, pentru urgentarea actelor care sa faca posibila premierea mult asteptata. Sportul nu sta, insa, pe loc! Mai precis, dupa drumul anevoios de la Bucuresti la Deva, gimnastele Romaniei si-au reintrat in regimul firesc de munca. Iar tergiversarea birocratilor plimbareti l-a facut pe ministru sa "teleporteze" festivitatea in Hunedoara. Pentru a mai castiga ceva timp!
Astazi, la prima ora, Crin Antonescu va avea pe birou un referat de parafat. Cum HG nr. 240/'99 admite o limita de pana la 20% pentru "buzunarul" conducerii federatiei din totalul ce revine sportivilor, ne intrebam cam cat o sa-si "umfle potul" cateva persoane? Nu de altceva, dar "boacana lipsei de comunicare" de la Tianjin ne putea costa cel de-al patrulea titlu mondial consecutiv pe echipe. "Iar singurul om care ne-a ajutat intotdeauna, vicepresedintele FRG, Maria Simionescu, nu se regaseste niciodata pe liste. Din motivul ca, nemaifiind angajat MTS, nu poate fi integrata in categoriile legale. Dar tot din cauza birocratiei, conducerea federatiei noastre nu ne poate descalci din hatisul normativelor si nu putem beneficia la timp de banii din contractul cu ROMTELECOM. Si asta de atata amar de vreme. Probabil ca, din nou, tot conducerea MTS ne va ajuta. La fel cum s-a intamplat si cu renovarea salii de la Deva! Oricum, mi se pare anormal ca activul federal, responsabil cu toate aceste probleme, sa astepte o decizie de sus!", ne declara ieri, in ritmul rotilor de tren, Octavian Belu.
Nedumerirea celebrului nostru antrenor o impartasim si noi, mai ales in conditiile in care salariatii MTS au initiative numai cand vine vorba de premieri. Adica de bani grei (niscaiva sute de milioane de lei), munciti cu atata sudoare doar de o mana de oameni, care in ciuda oportunitatilor n-au dat "leul din mana pentru dolarul din pin". Asa cum procedeaza si oropsitul nostru popor, adica masa de contribuabili, care nu "cotizeaza" pentru pusculita unor sefi. Bosi care n-au avut timp in China sa-si viziteze sau macar sa-i contacteze telefonic pe cei de la "barna". Ca degeaba unii se urca pe cea mai inalta treapta a podiumului de premiere, daca la etajul trei al sediului MTS aerul e asa de rarefiat! Sa fie de vina numai lucrarile de consolidare?
Cristina VLADU Tiberiu RIST 
A r h i v a
  "Lista speranTei" a fost aprobata    
  Rocar ramane in Berceni    
  La Petrolul pana in decembrie    
  Marius Stan nu mai vine la FC Brasov    
  David: "Ori arbitru, ori portar in Germania"    
  Hagi si Popescu joaca ultima carte    
  Steaua recunoaste datoria de 36.000 USD catre Titi    
  Lacatus este alaturi de copiii cu probleme    
  West Ham vine astazi la Bucuresti    
  Lupescu este dorit de Villarreal    
  Apolzan in dialog cu "tricolorii"    
  Sabin a lovit cu mingea in fata un cameraman al TVR    
  N-ADUCE DECENIUL CE-ADUCE CEASUL    
  Surpriza la alegerile Asociatiei Europene de Atletism    
  Cucereanu chemat sa dea declaratie la FR Box    
  Vasile Ianul a pregatit o lista cu peste 70 de martori    
  Ruxandra Dragomir a trecut de primul tur la Moscova    
  Mircea Petescu va vorbi doar in fata instantei    
  Fotbalistii fac legea    
  Irvine primeste un ajutor nesperat din partea lui Hakkinen    
 Top afisari / comentarii 
 Primarul PD din Rucar contesta abuziv titlul de proprietate al unui fost detinut politic (228 afisari)
 Amenintare cu bomba la Liceul "Dimitrie Motoc" (109 afisari)
 "Lista speranTei" a fost aprobata (65 afisari)
 Rocar ramane in Berceni (28 afisari)
 Mircea Petescu va vorbi doar in fata instantei (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00926 sec.